Welkom bij Sassport Boezinge

K. Sassport Boezinge


Laatste aanpassing : 20/09/2020


De derde helft


04/03/2017 - Trainer Geert Broeckaert : “Een eindrondeticket wordt op het veld behaald...”

Tegen een zwak verdedigend RC Waregem vond Sassport Boezinge gemakkelijk de weg naar het doel. Uitblinker Vatcheivili scoorde een zuiver hattrick, Vandamme en ook weer Van Exem tekenden elk voor twee doelpunten. Zondag ontvangt Boezinge SK Oostnieuwkerke dat op zoek is naar punten om zich te redden.

“RC Waregem was door het afhaken van spelers niet hetzelfde Rassing dat hier 3-3 gelijk kwam spelen in de heenronde. Ik had afgaande op hun goede resultaten de laatste drie matchen toch beter verwacht. Wij speelden wel goed, maar het was voor ons eigenlijk een gemakkelijke match met weinig tegenstand waardoor we rap en gemakkelijk scoorden.”, opent Boezingecoach Geert Broeckaert na de ruime zegecijfers van zijn ploeg in het Mirakelstadion.

“Dat zijn zo van die matchen die je af en toe tegenkomt waarin dat lukt. Een heel verschil met onze vorige match thuis tegen Kortemark waartegen we praktisch geen enkele kans versierden omdat die toen met een muur naar hier gekomen waren en verdedigend spelen. Terwijl een gehavend RC Waregem zondag toch nog probeerde mee te voetballen, maar ze zijn er los van enkele flitsen van Weynants eigenlijk nooit goed uit gekomen, de 1-7 cijfers spreken voor zich.”

Zondag komt SK Oostnieuwkerke op bezoek, de toekomstige ploeg van Sassporters Hoornaert, Bentein en Denoo. “Hoornaert en Bentein zijn beiden al lang geblesseerd en Denoo speelde tegen Waregem niet omdat hij rood (tweemaal geel) geschorst was. Als Dries (Denoo) zondag niet start en dat weet ik nu zelfs nog niet, zal dat zijn omdat dezelfde spelers zouden starten die zondag met 1-7 wonnen, en niet omdat het tegen zijn toekomstige ploeg is. SKO zal waarschijnlijk komen om te winnen, ze recupereerden enkele geblesseerden en zijn verbeterd, en ze hebben punten nodig. Wij staan nu vierde en dat is voor mij geen verrassing, ik had ons daar verwacht. Mijn kern is niet groot meer, maar we zullen alle matchen spelen om te winnen en dan is eindronde nog mogelijk, waarom niet, maar dat gaan uiteindelijk de spelers op het veld beslissen en niet ik.”, besluit Broeckaert.

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

05/02/2017 - Jonas Hillebrandt : “We hebben iets goed te maken tegen Oostkamp...”

Boezinge benutte op SK Eernegem niet het balbezit en bleef steken op een 0-0 gelijkspel waardoor Westkapelle, dat won, de vijfde plaats inneemt. Zondag heeft oranje-zwart iets recht te zetten tegen SV Oostkamp dat de heenwedstrijd met 4-1 won en op één punt staat.

“SK Eernegem startte iets gretiger.”, zegt Jonas Hillebrandt. “In het begin verloren we de duels, maar het duurde niet lang eer we erdoor kwamen. We kregen het balbezit, maar creëerden geen uitgespeelde kansen. De thuisploeg was sporadisch gevaarlijk op de counter, al kwamen we nooit in de problemen. In een betere tweede helft was ons overwegend balbezit duidelijker, maar dat hebben we niet benut. De beslissende voorzet kwam er niet, onze laatste pass was niet goed.” Hillebrandt had veel gegeven en werd een kwartier voor tijd vervangen. “Er word veel verwacht van mij, ik moet verdedigen, maar ook offensief meedoen en dus veel op-en-af lopen. Van mijn match ben ik tevreden, van het resultaat niet. Ik denk dat er op basis van ons balbezit meer in zat, waren we op het laatst efficiënter geweest dan hadden we kunnen winnen met 0-1. Zondag hebben we tegen SV Oostkamp, dat toch wel wat heeft lopen, iets recht te zetten na het 4-1 verlies op hun synthetisch veld. Maar dan zal het bij ons wel efficiënter moeten.”

De 23-jarige Lekenaar is bezig aan zijn eerste seizoen bij Boezinge. Hij begon te voetballen bij de jeugd van Keiem, daarna Handzame, KSV Roeselare, Diksmuide, beloften en A-kern VV Koksijde en vorig seizoen bij SV Nieuwpoort. “Ik had eigenlijk al bijgetekend bij SV Nieuwpoort, maar door de perikelen daar kwam ik naar Boezinge. Die hadden mij twee jaar terug al gebeld en contacteerden me vorig seizoen opnieuw toen Van Engelandt gestopt was en ze nog een verdediger nodig hadden. In het begin geraakte ik hier moeilijk in de ploeg, er was veel concurrentie. Eens ik mijn kans kreeg ben ik er vol voor gegaan en ik ben er nog bij.” Jonas Hillebrandt is één van de weinigen die blijft. “Ik werd gecontacteerd door andere ploegen, maar heb toch afgewacht en besloot na een gesprek van een paar weken geleden om toch te blijven. De ploeg zal veel veranderen, maar als je naar een andere ploeg trekt kom je ook in een nieuwe ploeg terecht. Zoveel verschil zal dat dus niet uitmaken.”

Info : Vanbrabandt traint weer.

FB.

Jonas Hillebrandt.

05/02/2017 - Quinten Canepeel, U15...

Quinten Canepeel (13) woont met zijn jongere zus Femke en zijn ouders Frederik en Els Bouchaert in Wijtschate. Hij voetbalt bij Sassport Boezinge sinds zijn vijfde , zijn pa was er al jeugdtrainer en helpt nu waar nodig net als zijn ma die ook medewerkster is in de kantine.

“Eigenlijk begon ik voetballen bij Wijtschate, maar ik jeunde mij daar niet en door Kris Liebert die bij mijn pa werkt zijn we dan meteen naar Sassport Boezinge gekomen. Vroeger stond ik vooraan, maar nu ben ik polyvalent. Alleen in het doel sta ik nooit. Afhankelijk van de tegenstander positioneert onze trainer Jens Crombez me op verschillende plaatsen. Omdat ik nogal rap kan lopen sta ik bij een moeilijke tegenstander centraal in de verdediging, anders vooraan, of in het middenveld en dat is nieuw voor mij. Ik vind dat prima, zo leer je altijd bij.”

Quinten is trouwens kapitein bij de U15 die sinds nieuwjaar een niveau hoger spelen. “We zijn gestart in reeks H in niveau 1 voor de eerste ronde, we werden daar derde. Na nieuwjaar schreef onze jeugdcoördinator in overleg met onze trainer ons in bij niveau 2 omdat de tegenstand in 1 te zwak was. We speelden nu al twee matchen en je voelt wel het verschil, niveau 2 is duidelijk wat hoger. We zijn ook een jonge ploeg en soms moeten we spelen tegen tweedejaars en dat verschil voel je ook. Maar goed, als we het te gemakkelijk hebben leer je ook niet veel bij en volgende seizoen zijn wij de oudste.”

FB.

Quinten Canepeel.

05/02/2017 - Jonas Van Exem : “Een verdiend punt op basis van de eerste helft...”

In een pittige eerste helft tegen Zwevezele A hielden beide doelmannen de 0-0 op het bord. Na een 0-1 kort na de pauze leek Boezinge zijn meerdere te moeten erkennen in de leider maar in de slotseconde bezorgde Jonas Van Exem de thuisploeg nog een delirium.

Boezinge speelde tegen de leider een betere eerste helft met betere doelkansen voor Neve en Vandamme, maar die hadden doelman Cool en zijn gestalte tegen. Ook aan de overzijde hield Vital Van Keirsbilck Boezinge enkele keren in de match. “Het waren met de staat van het veld, dat er hard en bevroren bij lag, geen ideale omstandigheden om een topper te spelen,”, opent doelpunmaker Jonas Van Exem “maar iedereen bij ons had er zin in om iets neer te zetten tegen de leider. In de eerste helft waren wij de betere ploeg met de meeste kansen en wisten zij geen raad met ons.” Kort na de rust scoorde bij de tegenstrever de voetballende bokser de 0-1. “Na de rust gaven wij de ruimte in het midden weg en lieten we hen te veel voetballen, nu waren wij de angsthazen en kropen we te veel achteruit.”, gaat Van Exem verder. “Onze doelman Vital hield ons een paar keer recht, terwijl wij zelf geen kansen meer forceerden. In de slotminuten zetten wij alles op alles, met succes. Net voor het fluitsignaal kopte ik de rebound van Vandamme, die op corner op de lat strandde, binnen en kregen we het punt dat we op basis van de eerste helft verdienden.”, glundert de verdediger die ook in de heenwedstrijd in Zwevegem het enige Boezingse doelpunt scoorde.

Van Exem (22), die door trainer Geert Broeckaert bij Boezinge tot een volwaardige A-kern speler werd gekneed, speelt volgend seizoen voor Diksmuide. “Een heel spijtige zaak, door miscommunicatie. Boezinge is een schone club, we waren met verschillende spelers uit de streek, niet ver van huis, geestige bende, en iedereen wilde graag blijven. Maar we hoorden en lazen van alles en wij spelers wisten van niets. Er was chaos op een slecht moment. Ik was nochtans graag gebleven, maar door die onzekerheid….heel jammer. Maar aan inzet zal het niet mankeren, we gaan nog alles geven tot het einde van het seizoen.”

Dries Denoo werd vorige weekend opnieuw vader en was er niet bij.

Lebsir en Maleon, beiden KRC Harelbeke (2de amateur A) zijn nieuwe aanwinsten.

FB.

Jonas Van Exem.

26/01/2017 - Dries Denoo : “Een ploeg als Adinkerke moet je gemakkelijker opzij zetten...”

Zonder veel overtuiging deed Sassport Boezinge vorige zondag bij hekkensluiter KWS Adinkerke wat het moest doen. Door het gelijkspel van leider KSK Zwevezele komt Boezinge op zes punten en wordt de confrontatie zondag volgens Dries Denoo wellicht de belangrijkste match van het seizoen.

“ We waren eigenlijk niet zo goed”, opent verdediger Dries Denoo. “Een ploeg als WS Adinkerke moet je gemakkelijker opzij zetten, maar we hebben het ons zelf moeilijk gemaakt door in het eerste half uur verschillende kansen de nek om te wringen.”

Het duurde 35 minuten eer Chicco de 0-1 naast thuisdoelman Tommelein binnen stak. Na een vermeende fout van Brecht Verstraete op ex-sassporter Pirmin Verhelst kreeg de thuisploeg een strafschop die Van Keirsbilck in corner duwde, waarna WS Adinkerke toch de gelijkmaker lukte.

“Een zeer lichte penalty en volgens mij eerder een aanvallende fout dan een verdedigende fout van Brecht. Maar goed, Vital pakt mooi de strafschop. We waren nog wat in euforie en misschien daardoor nog niet genoeg geconcentreerd toen de hoekschop genomen werd en een vrijstaande Calcoen de rebound kon binnenschieten. Vijf minuten na de rust kregen ook wij een lichte strafschop, een beetje compensatie denk ik, en nog vijf minuten later liepen we na een actie Brogniez via Neve wat verder uit. Ondanks een zwakker Adinkerke in de tweede helft bleef het 1-3. Er was te weinig beweging bij ons, onze voorzetten kwamen niet toe en we waren slordig in de laatste pass. Zondag tegen leider Zwevezele hier thuis moet het veel beter. Als we winnen komen we op drie punten, dus zou dat weleens voor ons de belangrijkste match van het seizoen kunnen worden. Oké, zij gaan er na hun gelijkspel van vorige zondag op gebrand zijn om te winnen maar wij zijn dat ook.”

FB.

Dries Denoo.

16/01/2017 - Andreas Liebert, speler bij U9...

Andreas Liebert (8) voetbalt bij de U9 met trainers Dimitri Baleine en Arne Boone. De oudste zoon van Kris Liebert en Anne Desomer, en broer van Willem, uit Bloemendale in Boezinge, bond de voetbalschoenen vier jaar geleden bij de duiveltjes aan.

“Omdat ik voetballen leuk vond.”, antwoordt de oudste van de Liebertjes simpelweg op de even simpele vraag ‘waarom’. “Ik voetbalde thuis dikwijls met pappa en later met Willem, en bij moeke en opa met mijn neef Martijn. En natuurlijk dat ik dan aansloot bij Sassport Boezinge want opa Luc is er voorzitter.

Met Elias Vlaeminck, Cyriel Clabau en Vick Soete zitten er verschillende vriendjes van mijn klas in de ploeg.”, vertelt Andreas die in het 3de leerjaar van VBS Boezinge zit. “Soms moet ik mee met de U10 en dan spelen we 8 tegen 8, dan sta ik op de 3, dus ook in de verdediging. Het is pas het tweede jaar dat we positie spelen en ik sta meestal in de verdediging, maar eigenlijk maak ik het liefste goals. Het is nu voor ons nog winterstop, vorig weekend speelden we een indoortornooi in Wervik en we trainen momenteel ook nog in een zaal, in Vleteren. Ook hier thuis voetballen we momenteel ‘indoor’ hierbinnen (lacht), wat moeten we anders doen ?”

Andreas is een hevige supporter van Club Brugge. “Ik volg de matchen op tv maar zou heel graag eens écht gaan kijken als ze thuis spelen. Ik kijk ook naar De Rode Duivels en ben fan van Eden Hazard.”

FB.

Andreas Liebert.

16/01/2017 - Vital Van Keirsbilck : “Een onverwachte selectie met een dubbel gevoel...”

VV Westkapelle kwam naar Sassport Boezinge om niet te verliezen en creëerde ook de beste kansen. De Boezingse verdediging met Vital Van Keirsbilck onder de lat gaf echter niets weg en voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werden de punten netjes gedeeld.

Omdat een zieke doelman Justin Vanbrabandt zondag opgenomen werd in spoed stond bij Boezinge Vital Van Keirsbilck voor het eerst in de competitie onder de lat. De 20-jarige doelman woonde altijd in Boezinge en begon ook als duiveltje bij de jeugd van Sassport. “Na één jaar al mocht ik naar de jeugd van KSV Roeselare, later naar BS Poperinge waar ik vanaf mijn veertiende trainde met de eerste ploeg. Daarna door de fusie naar Westhoek. Vorig seizoen koos ik voor Boezinge omdat ik hier als tweede keeper meer kans maakte om te spelen bij een eerste ploeg. Ik stond hier al enkele matchen onder de lat in de Beker van West-Vlaanderen en vandaag dus tegen Westkapelle voor mijn eerste competitiematch. Ik wist dit pas zondagmorgen en stond vrijdag nog bij de beloften in het doel.”

Een onverwachte selectie voor Vital met een dubbel gevoel. “Aan de ene kant zat ik in met Justin. Ik vernam dat hij opgenomen was in spoed met mogelijks een longvliesonsteking. Aan de andere kant blij dat ik mij eens kon tonen. Het eerste moment had ik wat gezonde nervositeit, maar eens de match begon verdween dat. Van de spelers die voor mij stonden kende ik er veel van bij BS Poperinge.”

Over de match zelf dan, waarin Vital met enkele knappe reddingen Boezinge voor rust in de wedstrijd hield. “De eerste helft werden we onder druk gezet en zijn we een paar keer goed weggekomen. Westkapelle wilde duidelijk niet verliezen en het was hun bedoeling om ons in het begin van de match vast te zetten, maar ze slaagden er niet in om te scoren. Die cruciale reddingen waren wel een enorme boost voor mij en het vertrouwen. Na de rust zetten wij redelijk druk terwijl zij ons probeerden te verstikken, maar de verdediging voor mij stond er helemaal en we gaven niets weg. Jammer dat we niet scoren, met de minimale kansen die we hadden zat er toch één doelpunt in en dat was genoeg geweest om te winnen. Hopelijk zit dat er wel in zondag op bezoek bij hekkensluiter WS Adinkerke waar we geen punten mogen laten liggen.”

“Ik weet vandaag nog niet meer van Justin, en ik weet wel dat hij de eerste kans krijgt als hij fit is, maar als het nodig is zal ik er staan.” Intussen lag bij het ter perse gaan doelman Justin Vanbrabandt nog altijd in de kliniek met een virale hersenvliesontsteking en complete rust is voorlopig de boodschap. Info : Vanoplynus startte weer na een lange blessure, net als Decaestecker die op de bank zat. Van Exem tekende bij Diksmuide en Verstraete bij Wervik.

FB.

Vital Van Keirsbilck.

02/01/2017 - Nils Sarrazyn : ”Ik hoop dat ik nu gelanceerd ben, alleen jammer dat het net nu winterstop is...“

Sassport Boezinge sloot zondag 2016 af met een gelijkspel en een reeks van negen wedstrijden zonder verlies. Nils Sarrazyn scoorde de twee doelpunten, net niet genoeg voor de overwinning bij SC Wielsbeke, dat in de laatste minuut een gelijkspel afdwong.

Geen winnaars en geen verliezers en een heerlijke pot voetbal om het jaar af te sluiten. Iedereen tevreden, al smaakte de late gelijkmaker van SC Wielsbeke in de slotminuut op hoekschop heel even zuur in het Boezingse kamp. De thuisploeg was vroeg op voorsprong gekomen. Nils Sarrazyn toonde eindelijk waarvoor hij naar Boezinge gehaald werd en scoorde twee keer.

“Normaal sta ik samen met Vatcheichvili vooraan. Door zijn schorsing zondag stond ik nu alleen in de spits en dat is mijn favoriete spel, zo rendeer ik ook het meest. Ik ben geen speler die de bal kan gaan vragen en sterk is in duels, dat is mijn ding niet, net als koppen ook mijn ding niet is. Ik ben iemand die je 86 minuten in een match niet ziet en het moet hebben van flitsen. Zondag voelde ik me in mijn sas tegen SC Wielsbeke, het is een ploeg die hoog speelt en die ons veel ruimte liet en dat is goed voor mij. We gingen beiden voor de overwinning, al overheerste bij ons na de match de gedachte dat er meer in zat dan een gelijkspel waarvoor je eigenlijk in Wielsbeke vooraf zou tekenen, maar heel op het laatste op corner de 2-2 binnenkrijgen is zuur.”, aldus de 30-jarige Veurnenaar die overkwam van WS Adinkerke waar hij door financiële problemen sinds februari niet meer speelde.

“We werden met enkele spelers bedankt en dus speelde ik sinds februari geen matchen meer. Bij één van de eerste trainingen hier bij Boezinge blesseerde ik mij aan de gewrichtsbanden. Na drie weken, net voor de competitie, probeerde ik en herviel weer meteen, toen besloot ik om vijf weken aan de kant te blijven. Door gebrek aan matchritme kende ik dan een moeilijke start. Het aantal doelpunten dat ik hier tot nu toe scoorde (vier) is niet genoeg voor mij, en ik hoop dat ik nu gelanceerd ben. Jammer natuurlijk dat het net nu winterstop is.”

FB.

Nils Sarrazyn.

18/12/2016 - ‘Chico’ Vatcheichvili : “Wie scoort is niet belangrijk, enkel dat de ploeg de 3 punten pakt...”

Door de overwinning zondag tegen RC Lauwe sluit Sassport Boezinge de heenronde af op een gedeelde derde plaats en met Vatcheichvil als topscorer bij Boezinge. Vooraleer de winterstop ingaat mag Boezinge zondag nog op bezoek bij KSC Wielsbeke.

Via Chicco Vatcheivili, die een slechte pass van bezoeker Dewilde recupereerde kwam Boezinge tegen RC Lauwe vroeg op voorspong. Die werd tien minuten later door Neve verdubbeld. RC Lauwe kwam twee keer over en het was twee keer prijs : de 2-1 na handsspel (?) voorafgegaan door twee fouten, en de 2-2 na een counter. Diallo Boubou was bij de tegenstrever de té houden man en daarin slaagde Boezinge beter in de tweede helft dan in de eerste.

Na de rust gebeurde weinig. Pas met de inbreng van Laurent Vandamme toonde Boezinge weer scherpte voor doel en het was weer Vandamme die, op één been door een pas verzwikte voet, Boezinge op weg naar de zege trapte. Een minuut later scoorde Archil Vatcheichvili, ‘Chico’ voor de voetbalvrienden, van op de stip de 4-2.

Met 12 treffers is Vatcheichvili, die een sterke heenronde speelde, momenteel topschutter bij Boezinge. “Hoeveel doelpunten ik maak is niet belangrijk en wie scoort doet er niet toe, belangrijkste is dat we winnen. En als er dan doelpunten van mij komen is dat leuk voor mij, maar niet het belangrijkste, het belangrijkste is de ploeg. Het is dankzij de ploeg en het vertrouwen van de trainer dat ik al 12 keer kon socren. Dat dat nu beter lukt dan vorig seizoen is vooral omdat ik nu beter omringd ben, vorig seizoen kreeg ik niet veel steun terwijl we nu betere aangevers lopen hebben. Vergeleken met vorig seizoen, toen we minder aanvallende kwaliteit hadden en meer verdedigend moesten spelen, hebben we dit jaar een ploeg die beter voetbal speelt en daardoor voel ik me ook beter in mijn vel.”, aldus de Franse Georgiër die bezig is aan zijn derde seizoen bij Boezinge. “Ik weet nog niet of ik blijf, ik kreeg al aanbiedingen van andere clubs, maar vandaag is vandaag en vandaag speel ik bij Boezinge. Morgen is morgen en dan zien we wel, en als trainer Broeckaert toch blijft, blijf ik ook, zet dat maar…. Maar het is nu dat telt, we staan op 3 punten van de tweede en op 7 punten van de leider, en alles is nog mogelijk. En met de spelers Decaestecker, Vanoplynus en Vandamme erbij, die uit blessure terugkeren, kan het alleen maar de goede richting uit gaan.

Info : Vandamme die matchritme aan het opbouwen is, verzwikte zijn voet net voor hij scoorde. Vatcheichvili is zondag geel geschorst. Decaestecker en Vanoplynus trainen weer.

FB.

Archil Vatcheichvili.

03/12/2016 - Laurent Vandamme : “Toch opletten tegen Damme, ondanks belangrijke schorsingen...”

Tegen een zwak SV Rumbeke pakte Sassport Boezinge zondag een logische overwinning. Invaller Laurent Vandamme, enkele maanden aan de kant na een knieoperatie, kon zijn comeback vieren met het doelpunt dat SV Rumbeke nekte.

Vandamme is nieuw bij Boezinge. De 22-jarige middenvelder bond de voetbalschoenen aan in zijn woonplaats Langemark en verkaste daarna naar de nationale reeksen bij Handzame, Club Brugge, Cercle Brugge, Coxyde, Torhout KM en nu het eerste seizoen in eerste provinciale bij Boezinge waar hij begin september geblesseerd geraakte.

“De eerste match tegen SC Wielsbeke speelde ik nog, de volgende vrijdag tijdens de training in Boezinge op het tweede plein blesseerde ik mij. Na een knieoperatie in Antwerpen en revalidatie speelde ik nu twee keer bij de beloften en zat ik vorige week op de bank tegen VC Wingene. Zondag tegen SV Rumbeke mocht ik invallen.” Een invalbeurt die niet onopgemerkt voorbijging. Sassport Boezinge speelde tegen een zwak Rumbeke niet de pannen van het dak zoals vorige week tegen VC Wingene en na de 1-0 van een opnieuw sterk spelende Vatcheichvili, de afgeweken ongelukkige 1-1 via Blancke, en de gemaakte strafschop van Brogniez na fout op hemzelf, slaagde Boezinge er ondanks enkel kansen voor Sarrazyn en een ver schot naast van ‘Chicco’ niet in om verder uit te lopen. Tot Laurent Vandamme vijf minuten op het veld stond en de 3-1 tegen de touwen joeg.

“Ik had Rumbeke sterker verwacht, al stonden ze wel met verschillende geblesseerden en geschorsten. Er werd inderdaad langs weerszijden slordig gespeeld, maar het was wel moeilijk voor ons. In Wingene speelden er twee ploegen om te winnen, terwijl Rumbeke vooral verdedigend voetbalde en wij veel te snel en te overhaast naar voor wilden. Het doet natuurlijk wel deugd als je invalt en meteen kunt scoren. Daarna hebben we ons herpakt.”

Vandamme, die als afgestudeerde leerkracht LO bezig is aan een interim tot december in een school in Ieper, had ook een voorbereidende voet in de 4-1 van Denoo, en met een strafschopfout op hem in de 5-1 van Crombez. “Het is vooral goed voor het vertrouwen als je zo kunt terugkeren uit een blessure.”, relativeert de Langemarkenaar. “En misschien krijg ik nu wel snel weer een kans. Ik ken weinig tegenstrevers uit eerste provinciale, Damme zou komende zaterdag belangrijke geschorsten hebben, maar dat wil niets zeggen. Er zullen dan anderen spelen die zich extra willen bewijzen en dat is gevaarlijk, we zullen moeten opletten.”

FB.

Laurent Vandamme.

03/12/2016 - Luc Boone : sportief jeugdcoördinator en trainer U13

U13-trainer Luc Boone (57) uit Beerst is bij Sassport Boezinge bezig aan zijn vierde seizoen als jeugdtrainer en een eerste seizoen als sportief jeugdcoördinator.

“Na een eerste seizoen de U11 deed ik een seizoen de U9 en U12, en vorig seizoen en dit seizoen de U13. Als jeugdcoördinator, samen met Walter Vanoverberghe, zoek en volg ik de jeugdtrainers op en maken we naargelang het aantal spelers de ploegen op voor het seizoen. Soms betekent dat schuiven met spelertjes naar een oudere ploeg (omgekeerd mag niet) om een ploeg aan te vullen. Ik ben ook een beetje de ombudsman voor grote en kleine vragen of klachten, ook voor de ouders. We vergaderen met de jeugdtrainers en naast het sportieve help ik ook bij de organisatie van randactiviteiten. Bij deze doe ik dan ook nog eens een oproep om een extra inspanning te vragen aan alle jeugdtrainers en afgevaardigden om met hun ploeg en de ouders en entourage aanwezig te zijn op ons eetfestijn ten voordele van de jeugdwerking. Met het lidgeld van de spelertjes alleen komen we er niet om alles te bekostigen en met de opbrengst van ons eetfestijn kunnen we heel wat kosten betalen en voetbalmateriaal aankopen.”

Het eetfestijn voor de jeugd gaat door op zaterdag 10 december vanaf 19 uur en zondag 11 december vanaf 12 euro in OC Ten Vrielande (Brugstraat). Volwassenen betalen voor duivelsgebraad met primaverasaus en warm groentenbuffet met kroketten (a volonté) 17 euro per persoon. Kinderen voor duivelsgebraad (12 euro) of 2 frikandellen met appelmoes en kroketten (9 euro). Afhalen is mogelijk. Inschrijven vooraf bij de jeugdtrainers of in de kantine bij Andrea Demolder 0495/30.03.28.

FB.

Luc Boone.

26/11/2016 - Jeremy Brogniez : “"Bonus van op Wingene nu verzilveren tegen Rumbeke...”

Sassport Boezinge hield vorige zaterdag op verplaatsing bij VC Wingene voor de derde week op rij de nul. Jeremy Brogniez zorgde met een schitterend doelpunt voor de extra bonus, een bonus die hij hoopt te verzilveren zondag op eigen veld tegen SV Rumbeke.

VC Wingene begon stevig en met een afgekeurd buitenspeldoelpunt, maar de storm ging vlug liggen. Boezinge liet zich niet van de wijs brengen en speelde een betere eerste helft. In de tweede minuut werd oranje-zwart een strafschop ontzegd toen Vatcheichivili naar binnen kwam en gehaakt werd. “Altijd penalty”, zegt Brogniez over die fout in de zestien op Chicco. Boezinge toverde aanvallend enkele mooie combinaties uit de hoed, waaronder een schitterende actie uit het boekje met Hillebrandt, Vatcheichvili, Brogniez en Neve die nipt naast besloot. Enkele minuten later kapte Brogniez drie man uit en scoorde scherp de 0-1. “Raar dat die actie lukte want tegenspeler Nico Vandendriesche kent mij door en door, ik speelde vorig jaar nog met hem bij Adinkerke. Door hun stevige start was ik er wat bang voor, maar Wingene heeft ons nooit overrompeld. Ze zetten na onze voorsprong wel druk op zoek naar de gelijkmaker, maar we zijn overeind gebleven, ook dankzij enkele reddingen van onze doelman Vanbrabandt. We kregen in de tweede helft zelfs nog enkele mooie kansen via twee keer Sarrazyn (keeper en zijnet) en Chicco (keeper). Wingene overtuigde me niet echt zaterdag, als titelkandidaat hebben ze een goede ploeg maar zaterdag vond ik hen minder.”

Brogniez toonde zaterdag met een schitterend doelpunt eindelijk eens een staaltje van zijn kunnen. “We hebben dit zaterdag wel als ploeg gedaan, maar het gaat inderdaad beter. We speelden al weinig met dezelfde spelers door de vele blessures en missen wat automatisme. Als echte tien rendeer ik ook beter als aanvallende middenvelder, nu sta ik meer op mijn plaats en dichter bij Neve en dat matcht goed, beter dan als tweede spits waar ik al stond. De groepssfeer kan nog beter, met de nieuwe groep hadden we wat ups en downs, we verloren wat punten en de sfeer valt of staat nogal dikwijls met het resultaat, dus dat komt wel. Het vertrouwen begint terug te komen en dat is goed. Ook voor mezelf, want twee doelpunten is veel te weinig voor mij. Ik kom na vier jaar Adinkerke uit een hechte bende maten, dus begrijpelijk dat het wat duurt voor je je draai vindt, maar ik begin me hier te jeunen nu. We zijn de tweede periode met 4 op 6 goed gestart en nu moeten we bevestigen. Zondag moeten we die bonus van tegen Wingene hier thuis verzilveren tegen Rumbeke.”.

Info : De blessure van Decaestecker (enkel) is zwaarder dan gedacht, ook Hoornaert zal langer out zijn (achillespees), Bentein (operatie kruisbanden) en Vanoplynus lagen al in de lappenmand. Denoo had last aan de hiel maar trainde dinsdag weer, ook Barzeele stond geblesseerd aan de kant. Vandamme (bank) is terug uit blessure (knieoperatie).

FB.

Jeremy Brogniez.

19/11/2016 - Justin Vanbrabandt : “Met één punt geraken we niet echt vooruit...”

Sassport Boezinge slaagde er zondag op eigen veld niet in om leider VV Oostduinkerke een eerste nederlaag aan te smeren. Doelman Vanbrabandt en zijn verdediging bleven overeind maar oranje-zwart verzuimde kansen af te maken in de eerste helft. Zaterdagavond volgt een moeilijke verplaatsing naar VC Wingene.

“De eerste helft voetbalden we heel sterk.”, zucht doelman Vanbrabandt, die enkel een kwartier voor rust een poging van ex-Sassporter Devloo uit zijn doel moest ranselen, maar na de rust meer te doen kreeg. “Aan de rust hadden we 3 of toch minstens 2-0 moeten voor staan. Door de open doelkansen die we kregen, naast de pogingen naast en over, had de match toen eigenlijk al moeten gespeeld zijn. Omdat we zoveel energie in die eerste helft hadden gestoken, geraakten we er de tweede helft niet meer door. Brogniez deed nog wel paar goede acties, maar er werd vooral met de lange bal gespeeld. Onze verdediging had veel energie verspeeld in de eerste helft en dat werd niet beloond. We zijn naast Oostkamp thuis nog maar de tweede ploeg die VV Oostduinkerke konden beletten om te scoren. Nee, ik ben niet tevreden met dat punt, daarmee gaan we ook niet vooruit. Meedoen voor de titel wordt nu wel heel moeilijk, al kan het natuurlijk nog en ik zie VV Oostduinkerke daar niet blijven, ze waren te pakken. Ik zie KV Zwevezele en VC Wingene komen, en wij.. misschien, er zijn nog negentien matchen… Ons systeem zit nu al een tijdje goed in elkaar, alles klopt nu toch wel. We hielden de laatste weken ook de nul tegen SVD Kortemark en SK Oostnieuwkerke en tegen RC Waregem kregen we lucky goals tegen. Wat betreft verdedigend denkende spelers zit het nu wel goed, Van Exem leverde tegen VV Oostduinkerke weer goed werk. Alleen scoren blijft moeilijk, we hebben te veel kansen nodig. Voetballen van achter uit gaat wel, maar diegenen die het verschil zouden moeten maken, moeten dat nog doen. Zaterdag moeten we naar het altijd moeilijke VC Wingene en dat is geen cadeau. Hadden we zondag gewonnen, dan hadden we in Wingene tevreden kunnen zijn met een punt, nu moeten we daar bijna winnen om aansluiting te behouden.”

Aaron Coulleit werd vijf minuten na zijn invalbeurt in een duel geraakt aan dezelfde oogkas waaraan hij begin seizoen, ook in een duel, drie barsten opliep. Deze keer liep hij een lichte hersenschudding op. Boezinge verloor op 11 november (kwartfinale Beker van West-Vlaanderen) met 4-2 tegen RC Waregem. Vanbrabandt had de babyborrel van zijn zoontje op die oorspronkelijk vrije dag gepland en was er niet bij. Van Exem zat op 11/11 een schorsingsdag uit.

FB.

Doelman Justin Vanbrabandt.

19/11/2016 - Arne Boone : trainer U9...

Arne Boone is bezig aan zijn eerste seizoen als jeugdtrainer bij Sassport Boezinge. Zelf voetbalt hij bij VV Oostduinkerke dat net eerste periodekampioen werd in eerste provinciale. Vorige zondag speelde hij tegen Sassport Boezinge.

Arne Boone (21) traint bij Boezinge de U9 en doet dat samen met Dimitri Baleine die de U10 traint. “We trainen samen omdat er minder spelers zijn bij de U10. De wedstrijden spelen we apart, ik doe dan de U9. Het is mijn eerste jaar, al gaf ik wel al jeugdtraining tijdens voetbalkampen bij SV Diksmuide en dit jaar ook bij Boezinge. Ik was nog niet eerder jeugdtrainer omdat ik nog studeer, ik zit in mijn laatste jaar leraar LO Bewegingsrecreatie in Torhout. Nu kon het omdat het eigenlijk ook een stageopdracht is voor school voor de trainer B-cursus. Ik koos Boezinge omdat mijn pa Luc Boone hier jeugdtrainer en sportief jeugdcoördinator is. En ik doe het graag, je krijgt veel respons terug van die gastjes. Ik hecht geen belang aan een rangschikking want die hebben we niet, winnen is altijd leuk, maar op die leeftijd niet het belangrijkste. Het voornaamste op die leeftijd is dat ze bijleren en zich amuseren.”

Arne voetbalt ook zelf nog altijd. De Diksmuidenaar bond de voetbalschoenen aan bij de duiveltjes van SV Diksmuide. “Ik voetbalde daar tot bij de U14. De U15 en de U16 deed ik bij KSV Roeselare, en daarna drie jaar Cercle Brugge. Bij de U19 kreeg ik er nooit echt een evaluatie, men zei niet of ik mocht blijven of weggaan. Daarom besloot ik zelf om uit te kijken naar een andere ploeg, voor de zekerheid. Ik kwam toen ook hier bij Boezinge testen, maar ik was pas 19 jaar en uiteindelijk werd het VV Oostduinkerke, omdat ik meende daar meer speelmogelijkheid te krijgen. Ik ben er nu bezig aan mijn derde seizoen.” VV Oostduinkerke staat aan de leiding in eerste provinciale. Zondag speelden ze 0-0 gelijk in Boezinge. “De eerste helft lagen we onder. Had Boezinge haar kansen toen afgewerkt, dan was het aan de rust zeker 2-0 geweest. De tweede helft kwamen wij er dan beter uit met meer kansen. Op basis van elk een helft een terechte uitslag, meen ik. Dat we met VV eerste periodekampioen zijn is een verrassing, ik had nooit gedacht dat wij nu daar zouden staan, en het is niet de bedoeling dat we de titel spelen. Maar we hebben wel een hele goeie groep die vecht voor elkaar.”

FB.

Arne Boone.

13/11/2016 - Brecht Verstraete : “Boezinge heeft het nog nooit gemakkelijk gehad op Oostnieuwkerke...”

Bij hekkensluiter SK Oostnieuwkerke deed Boezinge vorige zaterdag wat het moest doen, al was het een uur wachten op de 0-1 en daarna nog bibberen tot aan de 0-2. Na de bekermatch op vrijdag 11 november bij RC Waregem kijkt Brecht Verstraete zondag met Boezinge op eigen veld leider VV Oostduinkerke met drie ex-ploegmaten in de ogen.

Nu Hoornaert geblesseerd aan de kant staat draagt Brecht Verstraete de aanvoerdersband bij Boezinge. De 26-jarige verdediger zou eigenlijk twee seizoen geleden stoppen met voetballen, maar is intussen bezig aan zijn vijfde seizoen bij Sassport Boezinge.

“Ik had iets gekocht in Kruiseke en zou stoppen omdat ik zelfstandig kippen zou kweken. Intussen kweek ik kippen en voetbal ik nog altijd bij Boezinge.”, lacht Verstraete, die zondag met de verdediging nooit echt in de problemen kwam bij het puntenloze SK Oostnieuwkerke. “Toch niet tot aan de 0-1. Het duurde wel lang eer we scoorden. We hadden in de eerste helft overwegend balbezit en kansen via Brogniez, Vatcheichvili en Sarrazyn, maar Vroman stond paraat. En het ging niet zo gemakkelijk, ze hielden alles goed dicht en we kregen geen ruimte. Na de 0-1 van Neve kropen wij wat achteruit terwijl Oostnieuwkerke met een aanvaller extra ging spelen, waardoor ze gevaarlijker werden, maar onze doelman reageerde alert en in de slotminuut scoorde Chicco nog de 0-2. Eigenlijk verdienen ze het niet om daar puntenloos laatste te staan, los daarvan hadden we het met Boezinge nog nooit gemakkelijk in Oostnieuwkerke en is het doelpuntenverschil altijd miniem.”

Zondag ontvangt Verstraete met de komst van leider en eerste periodekampioen VV Oostduinkerke enkele ex-ploegmakkers. “Ik kwam hier in juni 2012 toe bij Boezinge samen met doelman Kenny Sneyaert en Cedric Devloo. Dat was het seizoen dat we hier de promotie naar bevordering afdwongen. Kenny Sneyaert had hier toen wel met Versavel stevige concurrentie in doel. Een jaar later kwam ook Pieter Dedrie bij Boezinge, maar diens passage hier was ongelukkig. Ze spelen nu alle drie bij VV Oostduinkerke. Het wordt een leuk maar pittig weerzien. Met Devloo, die het langst bij Boezinge speelde, kwam ik goed overeen, Cé speelt daar nu de pannen van het dak en scoort goed. We hadden hem hier dit jaar en vorig jaar goed kunnen gebruiken. Het zal sowieso een zware match worden zondag, het is de tweede match in drie dagen en wees maar zeker dat je dat voelt, vorige week speelden we ook twee matchen in drie dagen. Dat kruipt allemaal in je kleren.”

Ook Arne Boone, de zoon van Sassport jeugdcoördinator-jeugdtrainer Luc Boone speelt bij VV Oostduinkerke.

De bekermatch op RC Waregem op 11 november werd met 4-2 verloren. Ook VV Oostduinkerke, dat speelde met een B-ploeg, verloor haar bekermatch tegen SC Blankenberge. Info : Marijn Bentein werd geopereerd aan de kruisbanden. Jonas Van Exem zat op 11 november een schorsingsspeeldag uit.

FB.

Brecht Verstraete.

05/11/2016 - Assistent-trainer Jakob Crombez : “Qua voetbal was zondag tot nu toe onze beste wedstrijd van het seizoen...”

Tegen RC Waregem gaf Boezinge zondag in de slotminuten nog twee punten weg. Twee dagen later werd voor de achtste finale voor de Beker van West-Vlaanderen gewonnen tegen SV Jabbeke waardoor Boezinge op 11 november verder bekert in en tegen reeksgenoot RC Waregem. Eerst is er zaterdag de competitiematch bij SK Oostnieuwkerke dat nog op zoek is naar haar eerste punt.

Boezinge kwam tegen RC Waregem meteen op achterstand en na de gelijkmaker twee keer op voorsprong. In de slotminuten viel na hands van Neve bij een vrije trap nog de gelijkmaker. Volgens T2 Jakob Crombez kreeg Boezinge tegen RC Waregem niet wat het verdiende. “We speelden onze beste match van het seizoen qua voetbal. De laatste twee tegengoals, een lucky goal en vrije trap, vielen door brute pech en niet door de schuld van onze verdediging of doelman Vanbrabandt. Iedereen kijkt nu richting Neve voor dat handspel in de slotminuut, maar het is niet zijn fout dat we deze match niet winnen. Het is wel altijd iemands fout bij dit of dat tegendoelpunt en voor ons was het ook een paar keer net niet raak. Neve lag trouwens aan de basis van elk van de drie doelpunten die we maken en is heel belangrijk voor ons als aanbrenger.”, benadrukt Crombez. Dinsdag tegen SV Jabbeke werd 4-0 gewonnen. “Een logisch resultaat van een eersteprovincialer tegen een derdeprovincialer en goed voor het vertrouwen van Sarrazyn die aan het terugkomen is en drie keer scoort.”

Zaterdag mag Boezinge op bezoek bij hekkensluiter SK Oostnieuwkerke waar Crombez goed thuis is. “Ik speelde er bij de jeugd van mijn 12de tot mijn 16de en dan anderhalf jaar in de eerste ploeg. Nu train ik er de U9, en deze week doe ik er een voetbalkamp, samen met de trainer van de eerste ploeg Jeffrey Verhoeven. Natuurlijk praten we over ons voetbal. Hij was hier trouwens zondag om ons te scouten. En als hij al betonvoetbal zou spelen tegen ons, dan zal dat tegen zijn principes zijn, want hij wil zijn ploeg altijd laten voetballen. Ze zijn dit seizoen gestart met enkel twee spelers van vorig seizoen in de basis en veel jonge gasten. Sinds enkele weken zijn enkele anciens speelklaar, die ze, gezien de hoge blessurelast, overtuigden om terug te keren. Met 0 op 27 komen ze steeds dichter bij een overwinning. Ik hoop dat ze wel in eerste provinciale blijven, maar niet dat ze hun eerste punten zaterdag tegen ons pakken. Als wij voetballen zoals tegen Waregem dan winnen we daar.”

FB.

Assistent-trainer Jakob Crombez

30/10/2016 - Jonas Van Exem : “We moeten de lijn nu doortrekken met eerst een overwinning tegen Waregem...”

Sassport Boezinge rechtte na twee nederlagen op rij zondag de rug tegen SVD Kortemark. Vatcheichvili trapte Boezinge op weg naar de zege en nog voor rust verdubbelde Van Exem die voorsprong. Zondag ontvangt Boezinge RC Waregem en twee dagen later op dinsdag 1 november komt SV Jabbeke op bezoek.

“Door de blessure van drie vaste verdedigers speelden we tegen SVD Kortemark voor het eerst in een nieuwe opstelling en dat ging goed, we schoten goed uit de startblokken.”, opent Jonas Van Exem (22). “Ikzelf speelde achteraan wel op dezelfde positie als de vorige week tegen WS Lauwe waartegen we normaal altijd moeten winnen. Ik wil die match eigenlijk het liefst snel vergeten, een kwartier voor tijd werd ik voor een vermeende strafschopfout van het veld gestuurd. Dat was serieus balen. Ik deed geen bewuste fout en had nooit verwacht dat ik rood zou krijgen. In een duel met twee spelers kwam ik tegen een ervaren Lamah terecht en die ging neer. Ik was enorm teleurgesteld omdat ik mijn ploeg in de steek moest laten.”

Met goed werk tegen SVD Kortemark en een doelpunt antwoordde de Merkemnaar met de voeten. “We waren eerder op voorsprong gekomen via een sterk spelende Vatcehichvili die profiteerde van een misverstand in hun verdediging om een terugspeelbal te recupereren en binnen te schieten. Wat later kon ik op hoekschop van Brogniez de 0-2 binnenkoppen. Na de rust was het onze opdracht om in eerste instantie die 0 te houden en daar zijn we in geslaagd. Ik vond hen trouwens veel gevaarlijker op de counter in de eerste helft. SVD Kortemark is natuurlijk geen topploeg, maar vorig seizoen haalden we daar maar 1 op 6 tegen. Het is een ploeg met karakter, iets wat wij soms missen en daardoor al punten lieten liggen. We hebben ook nog teveel kansen nodig om te scoren, maar zondag in Kortemark toonden we wel aanvallend al mooie en betere acties dan voordien.”

Zondag ontvangt Boezinge RC Waregem en dinsdag (om 14:00 uur) voor de Beker van West-Vlaanderen SV Jabbeke. “Dat zijn twee matchen in twee dagen, dus heel kort op elkaar en weinig tijd voor recuperatie, maar het zal moeten gaan hé. Het is sowieso soms al zwaar voor mij sinds ik vier maanden geleden alleen begon als zelfstandig aannemer in bouwwerken, maar ik mocht dit seizoen al veel starten ik klaag dus niet. We moeten nu met de ploeg wel de lijn doortrekken en om te beginnen zondag thuis winnen tegen RC Waregem.”

FB.

Jonas Van Exem.

22/10/2016 - Dries Denoo : “Ik had me mijn terugkeer anders voorgesteld...”

Na het verlies bij SV Oostkamp ging Boezinge zondag ook op eigen veld onderuit tegen WS Lauwe. Het zag er met een vroege voorsprong nochtans lang goed uit voor Sassport. Tot de scheids vond dat Van Exem in een duel een strafschopfout en rood verdiende. Acht minuten later stond het 1-3. Positief zondag was de geslaagde comeback van Dries Denoo.

Trainer Geert Broeckaert moest na Oostkamp vorige week nu ook tegen WS Lauwe improviseren in de verdediging door het wegvallen van drie anciens. En hun terugkeer zal niet voor meteen zijn. Hoornaert is verschillende weken out met een scheurtje en deze week viel ook het verdict dat Decaestecker vijf weken out is met twee scheurtjes en mogelijks een barstje in de enkel. Nog erger is het gesteld met Bentein die met een operatie (afgescheurde kruisbanden) het seizoen wellicht mag vergeten. Gelukkig is verdediger Dries Denoo net terug. De 29-jarige ingenieur- projectleider studiebureau wegenbouw uit Vladslo liep vorig seizoen bij Boezinge in de voorbereiding (tweede wedstrijd tegen FC Moen in de Beker Van West-Vlaanderen) quasi dezelfde blessure op als Bentein nu en stond zondag tegen WS Lauwe, na meer dan een jaar, voor het eerst weer aan de aftrap.

“Ik had me mijn terugkeer anders voorgesteld en liever gewonnen,”, zucht de verdediger. “We kenden met een vroeg doelpunt van Neve nochtans een droomstart. Na die 1-0 kropen we wat achteruit, hun spitsen zetten goed druk waardoor we te weinig durfden uit te voetballen. De tegenstrever had dan wel meer balbezit, maar dat resulteerde niet in zo veel kansen, terwijl wij het te weinig hebben uitgespeeld om de 2-0 te scoren. Ze waren wel gevaarlijk op stilstaande fases. Na de rust zetten ze met een mannetje meer vooraan meer druk, maar de beste kans was voor ons toen Sarrazyn alleen voor doel de bal naast een uitgekomen doelman stak die nog terugkrabbelde en de bal net voor de lijn kon weggraaien. Een kwartier voor tijd kantelde de match door een strafschop en rood voor Van Exem. Ik zag de fase niet, maar volgens Jonas deed hij geen bewuste duwfout en was er enkel contact in een duel. Tja, als je dan tegen een ervaren Lamah staat….. Door die beslissing waren we even het noorden kwijt en viel snel de te vermijden 1-2 waarna we alles of niets speelden en nog de 1-3 incasseerden.”

Boezinge verliest in één klap voor een hele tijd drie ervaren verdedigers die vorig seizoen altijd speelden en ook Vanoplynus en Vandamme (meniscus) zijn nog out. Moet oranje-zwart de ambities bijsturen ?

“Op papier hebben we nog altijd voldoende kwaliteiten om zondag te winnen tegen Kortemark. Wat erna komt zien we wel, week per week. We wonnen in de voorbereiding 3-0 tegen Kortemark in de Beker van West-Vlaanderen, maar dat is niet te vergelijken met een competitiematch en gemakkelijk zal het niet worden.”

FB.

Dries

15/10/2016 - Trainer Geert Broeckaert : “Diegenen die zondag spelen zullen hun rug moeten rechten...”

Sassport Boezinge bakte er niets van vorige zondag op het kunstgras bij SV Oostkamp maar trainer Geert Broeckaert relativeert. “Liever één keer 4-1 verliezen dan vier keer 1-0. Erger is dat nu mijn sterkhouders uit de verdediging in de lappenmand liggen.”

Het was zondag het dagje niet van oranje-zwart in Oostkamp. Nog geen half uur ver en de troepen van trainer Geert Broeckaert stonden al 3-0 achter en moest Decaestecker geblesseerd van het veld. Pas na de 3-0 lukte Boezinge een eerste bal tussen de palen. Met twee wissels aan de rust probeerde trainer Broeckaert het tij te doen keren. Een kwartier later viel Hans Hoornaert geblesseerd uit en moest Boezinge, omdat de wissels al op waren, nog een half uur met tien verder, maar toen stond het al 4-0 en was het kalf al verdronken. Invaller Sarrazyn redde nog de eer.

“Anders dan tegen Eernegem startte ik niet met Coulleit omdat ik dacht dat hij het moeilijk zou hebben op dat synthetisch veld. Ook Denoo is niet gewend om op kunstgras te spelen en ik was bang dat hij zich opnieuw zou blesseren net nu hij die ellende achter zich heeft. Ik gaf de voorkeur aan Hillebrandt omdat die vorig jaar bij Nieuwpoort wel gewend was om op kunstgras te spelen en ook wel omdat hij dat verdiende, afgaande op zijn prestaties bij de beloften. Maar goed, het was algemeen niet goed en we begonnen even zwak als tegen Westkapelle. Opeenvolgende individuele fouten hebben ons genekt. Het tempo van Oostkamp lag veel hoger en ze waren sterker in de omschakeling, terwijl wij moeilijk de bal in de ploeg konden houden.”

“Misschien is het de verdienste van Oostkamp dat met hun systeem op dat kunstveld ons systeem heeft vastgezet, maar wij waren in iedere geval veel te tam en verschillende spelers waren ondermaats. Onze spelers zijn van een hoger niveau dan die van Oostkamp, maar zij waren veel gretiger terwijl bij ons sommige als een toerist op dat plein liepen. Niemand verliest graag met 4-1, ik ook niet, maar het is beter dan vier keer met 1-0 verliezen. Erger is dat ik mijn drie verdedigers van vorig jaar ineens kwijt ben. Hoornaert is waarschijnlijk weken out met een scheurtje. En het zou nefast zijn als we Decaestecker en Bentein (lang) zouden moeten missen. Onze hele opbouw is op die twee gericht. We zouden een nieuwe manier moeten zoeken en opnieuw moeten beginnen. Hopelijk valt het mee. Je start met een brede kern, maar dat kan rap veranderen en op dit niveau heb je niet voor elke positie een doublure. Vandamme is ook een maand out door een operatie. Gelukkig zijn Denoo en Sarrazyn terug uit blessure, maar we mogen ook niet te snel gaan met hen : Sarrazyn voetbalde sinds februari 90 minuten in de voorbereiding en Denoo speelde één jaar niet. Gelijk hoe zullen degene die zondag spelen tegen Lauwe hun rug moeten rechten.”

Brogniez werd dinsdag vader van een tweede zoontje. Vanoplynus, Vandamme, Hoornaert, Bentein, Decaestecker zijn geblesseerd.

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

10/10/2016 - Aaron Coulleit : ”Oostkamp ken ik niet, maar ze verloren nog niet thuis...“

Na het verlies bij KSSK Zwevezele pakte Sassport Boezinge zondag in de thuiswedstrijd tegen SK Eernegem opnieuw drie punten. Vatcheichvili was met een doelpunt en strafschopfout beslissend voor de magere 2-0 zege. Zondag maakt Boezinge de moeilijke verplaatsing naar Oostkamp

Boezinge startte tegen degradant SK Eernegem gretig en kwam vroeg op voorsprong nadat Vatcheichvili een prima voorzet van Decaestecker tegen de touwen joeg. Oranje-zwart ging een half uur op hetzelfde elan verder, maar mistte efficiëntie. Een poging van Neve redde bezoekende doelman Decleir met de voet, een loeier van Winnock strandde op de deklat en Neve besliste alleen voor doel over. Ook een doelpoging van Aaron Coulleit ging nipt naast. “Ik wilde de bal mooi plaatsen, maar het afstandschot ging net naast de paal. Scoren nog voor rust was mooi geweest. We hadden al wat kansen gemist terwijl de bezoekers daar eigenlijk weinig tegenover konden stellen. Ik speelde drie seizoenen geleden met Boezinge in 4de klasse al eens tegen SK Eernegem en vond hen toen beter.” Na het eerste half uur liet Boezinge de teugels wat vieren, waardoor de bezoekers beter in de match kwamen. “Onze doelman was alert op de enkele pogingen en Bentein kwam nog gevat tussen, maar hield er een blessure aan over. Van onze kant waren Van Exem op corner (onderkant deklat) en Crombez (zijnet) dicht bij de 2-0.”

Boezinge had het zichzelf moeilijk gemaakt door kansen niet af te maken waardoor het spannend bleef. Tot een kleine tien minuten voor tijd Vatcheichvili neer ging in de zestien en Hoornaert met een strafschop de 2-0 nette.

Aaron Coulleit is bezig aan zijn derde seizoen bij Boezinge. De 21-jarige Beselarenaar is weer helemaal terug nadat hij een blessure opliep tijdens de bekermatch tegen SVD Kortemark (BvWVL). “Een kop- of elleboogstoot tijdens een duel leverde me drie barsten in mijn oogkas op, waardoor ik een maand niets mocht doen, maar na twee weken begon ik toch voorzichtig te trainen. Ik kon de competitie op de bank beginnen en mocht ondertussen al een paar keer starten. Er is meer concurrentie dit seizoen maar dat is niet slecht, daardoor moet iedereen zich blijven bewijzen. Volgende tegenstrever Oostkamp ken ik niet goed. Ze staan maar twee punten achter ons en verloren nog geen enkele match thuis, Rumbeke kreeg er zelfs een 6-0 pandoering. Het wordt dus geen gemakkelijk verplaatsing.”

FB.

Aaron

01/10/2016 - Kristof Decaestecker : “...tijdens de match was er het gevoel dat we een puntje konden pakken.”

In de topper op SKV Zwevezele kwam Sassport Boezinge kort na de rust op voorsprong, maar moest die meteen weer prijsgeven door een tegendoelpunt van Ngabu. De voetballende bokser zou er nog een zuivere hattrick van maken, waardoor met Boezinge 3-1 verloor.

“We wisten dat het een moeilijke match zou worden, maar anders dan in de vorige wedstrijden zijn we goed gestart en speelden we een goede eerste helft. We wisten ook dat de titelkandidaat aanvallend goeie spelers had lopen en dat we als verdediging sterk zouden moeten staan. In de eerste helft zijn we daar in geslaagd, we gaven niets weg en waren enkele keren dicht bij een doelpunt met een kopbal van Van Exem in het zijnet en een doorgebroken Crombez die zijn doelkans gestopt zag door de vingertoppen van thuisdoelman Cool. De tweede helft zijn we ook goed gestart en we kwamen na tien minuten op voorsprong nadat Van Exem een geloste bal van hun doelman kon binnenschieten. Doodjammer dat we meteen die voorsprong uit handen moesten geven. Kunnen we die voorsprong tien minuten langer vasthouden, dan wil ik het wel nog eens zien. Na die koude douche werden we overlopen en hebben zij het verschil gemaakt, de druk was van hun ketel en met een Ngabu hebben ze ons overklast. Natuurlijk overheerste ontgoocheling na de match : wij waren goed, zij waren beter, maar tijdens de match was er het gevoel dat we een puntje konden pakken.”

Zondag ontvangt verdediger Kristof Decaestecker met Boezinge zijn ex-ploeg SK Eernegen. “Ik ben er al twee seizoenen weg, maar ken er nog heel wat spelers. Met Bultynck en Vanraefelghem speelde ik samen bij SK. En ook met Van Hegen, die toen kapitein was van onze ploeg en er nu trainer is. Ze hebben ook spelers uit vierde klasse lopen en sowieso blijft SK Eernegem een degelijke ploeg, gekend als een stugge tegenstander die vrij gesloten en op de counter speelt. Voor ons een thuismatch die we altijd moeten winnen, zeker als we aansluiting willen behouden met de top.”

FB.

Kristof

24/09/2016 - Trainer Geert Broeckaert : “Denken aan het collectief gaat voor denken aan je ego...“

Na de thuiszege tegen WS Adinkerke mag Sassport Boezinge met een 7 op 9 spreken van een goede competitiestart. Oranje-zwart staat mee aan de top en speelt zaterdag de topper tegen het KSKV Zwevezele van Henk Houwaart, een oude bekende van Sassporttrainer Geert Broeckaert.

Sassport Boezinge kwam tegen WS Adinkerke vroeg op achterstand. Net zoals vorig week in Westkapelle scoorde Blancke ook zondag weer net voor de rust het eerste Boezingse doelpunt. Vóór die gelijkmaker viel enkel een schot op het dak van het doel en een kans voor Barzeele na actie Blancke-Brogniez van tel te noteren.

“We zijn weer met een dikke nek aan de match begonnen en speelden veel te nonchalant.”, zegt Boezingetrainer Geert Broeckaert over de eerste helft die hem allerminst kon bekoren. “WS Adinkerke is niet de talentrijkste ploeg, maar heeft toch twee degelijke spitsen lopen die ons een paar keer wakker schudden. Ik had op de bank net gezegd dat we maar gingen wakker komen als we een goal tegen kregen en het was van dat. Daarna verdedigden ze met hand en tand hun voorsprong, tot Blancke de ban brak.”

Na de 1-1 ruststand zette Boezinge in de tweede helft de puntjes op de i met vier doelpunten. “In de tweede helft zag je dat we betere kwaliteit hebben dan vorig jaar. Ik had de jonge gasten waarmee we vorige week op Westkapelle 0-3 wonnen laten starten, na de vervangingen hadden we meer kracht vooraan. Vatcheichvili (vorige week geschorst als gevolg van twee gele kaarten in de eerste match) antwoordde met de voeten en dat is wat ik wilde. Voor mij is rendement in de ploeg belangrijk en dat betekent je ego opzij zetten en altijd denken in functie van de ploeg, en dat moet nog groeien. Het is simpel : diegenen die van het collectief geen prioriteit maken gaan concurrentie krijgen van diegenen die terug komen uit blessure en wel collectief denken. Los daarvan kunnen we niet klagen, we zijn mee met de top al is dat relatief : we staan met drie ploegen met zeven punten en vier ploegen volgen op één punt. Volgens de wedstrijden die we speelden een normale stand, we hebben nog geen punten gestolen. Tegen Wielsbeke zat er misschien meer in, maar dat is voetbal.”

Zaterdagavond speelt Boezinge de topper tegen KSKV Zwevezele A, de nr 1 tegen de nummer 2, beiden met zeven punten. Zwevezeletrainer Henk Houwaart kwam zondag trouwens zelf Boezinge scouten. “Ik sprak er niet tegen, maar ken hem wel.”, aldus Broeckaert. “Hij was mijn trainer in de jaren ‘80 toen ik speelde bij Cercle Brugge. Natuurlijk start Zwevezele A als favoriet, ze spelen thuis maar ze behaalden vorige speeldag maar een gelijkspel tegen Damme. We zullen tevreden mogen zijn als we daar niet verliezen.”

Denoo, Verstraete en Sarrazyn trainen volop mee, Vanoplynus en nu ook Vandamme (knieletsel) zijn out.

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

17/09/2016 - Jeremy Brogniez : “Adinkerke moet het hebben van karakter en mentaliteit, altijd een niet te onderschatten tegenstander...”

Door een zege op VV Westkapelle zaterdag begint Sassport Boezinge zondag aan de derde competitiewedstrijd met een vier op zes. Nieuwkomer Jeremy Brogniez tekende op Westkapelle voor het derde doelpunt en kijkt zondag op Boezinge z’n ex-ploeg in de ogen.

De succesvolle tandem Brogniez-Sarrazyn werd in het tussenseizoen door Boezinge bij KWS Adinkerke weggehaald om bij Sassport het mooie weer te maken. Intussen speelde Nils Sarrazyn (geblesseerd) nog geen minuut voor Boezinge en scoorde Jeremy Brogniez zaterdag tegen Westkapelle zijn eerste competitiegoal.

“VV Westkapelle startte sterk. Via twee serieuze kansen had het na 20 minuten 2-0 kunnen staan. Daarna kwamen wij beter in de match. Op het half uur moesten ze met tien verder na tweede geel voor De Clercq. Volgens mij terecht, want ze speelden soms onbestraft, redelijk op het randje. Net voor de rust bracht Blancke ons op voorsprong. Die 0-1 gaf een goed gevoel, maar we wisten uit ervaring van vorige week toen we zelf met een man minder beter speelden, dat tegen tien man spelen niet evident is. Na de 0-2 van de jonge Barzeele konden we de wedstrijd controleren. En het deed deugd om eens de ruimte en kans te krijgen om te voetballen.” Brogniez legde een kwartier voor tijd de eindcijfers vast.

De 28-jarige Pannenaar begon zijn voetballoopbaan bij de jeugd van De Panne en kwam na Koksijde, Cercle Brugge en Moeskroen bij de beloften van Club Brugge terecht. Na een zijsprongetje in Spanje speelde de aanvaller weer bij Koksijde, BS Poperinge en de laatste vier jaar WS Adinkerke. “Ik was er graag gebleven, maar mijn verhaal stopte er door de storm (lees : financiële problemen) waarin WS Adinkerke vorig seizoen terecht kwam, iedereen kent dat verhaal intussen. Ik kon bij Boezinge of Knokke terecht. Met Boezinge was het redelijke snel rond, het gevoel zat goed en de keuze was rap gemaakt. Trainer Geert Broeckaert ken ik van bij Moeskroen, hij was mijn trainer bij de beloften, en ik wist dat Sarrazyn hier ook al had getekend. En met Denoo (bij Club Brugge) en Hoornaert (bij Koksijde) speelde ik nog samen. Ik amuseer me hier, al kan en moet de sfeer nog beter, maar dat komt wel nu de competitie op gang is.”

Brogniez is naar eigen zeggen een zwevende nummer tien. “De trainer hier ziet me liever vooraan. Mijn eerste doelpunt scoren zaterdag deed wel deugd. Zondag komt WS Adinkerke op bezoek. Een jonge ploeg met spelers die er terugkeerden of uit de jeugd, maar ik ken er nog wel verschillende van. Via een speler hoorde ik dat ze ons al bezig zagen. Ze laten uitschijnen dat ze kansloos zijn, maar ik geloof er niets van, en ze verloren nog niet. Hun ploeg zal het denk ik moeten hebben van karakter en mentaliteit, en dat is altijd een gevaarlijke niet te onderschatten tegenstander.”

FB.

Jeremy Brogniez.

17/09/2016 - Steve Cottry (U17 en U21 Sassport Boezinge)

Steve Cottry is nieuw bij Sassport Boezinge. De 45-jarige ervaren Houthulstenaar traint er dit seizoen de U17 en de U21. Uitslagen van wedstrijden zijn bijkomstig, Het is Cottry’s taak en uiteindelijke doel om de jonge gasten klaar te stomen tot A-kern spelers.

Steve Cottry is geen onbekende als trainer in het voetbalmilieu. De Houthulstenaar was de laatste vijftien jaar trainer van eerste ploegen in 3de en 4de provinciale. De laatste jaren was dat Zarren, gecombineerd met een periode bij R. Knokke Ladies. “Na vijf jaar Zarren werd besloten de samenwerking te stoppen. Ik kreeg wel aanbiedingen om ploegen uit 2de en 3de provinciale te coachen, maar was toe aan iets nieuws. Ik wilde opnieuw eens vormgericht werken in plaats van enkel resultaatgericht. Ik trainde vroeger al enkele jaren de U9 bij Diksmuide en de U16 bij Club Poperinge, als vriendendienst eigenlijk, terwijl ik terzelfdertijd ook trainer was van een eerste ploeg. Het was de jeugdcoördinator van Sassport Boezinge, Walter Vanoverberghe, die wist dat ik ging stoppen bij Zarren en een visje bij me uitsmeet om bij Boezinge aan de slag te gaan.”

Cottry heeft de U17 en de U21 onder zijn hoede. “Deze U21 zijn eigenlijk bijna allemaal 16-jarigen, een jonge U21 dus. Maar met een 40-tal spelers van de twee ploegen was de groep te groot om samen te trainen. Er is ook een niveauverschil, dus train ik de groepen na elkaar op maandag en woensdag tussen 18 uur en 21 uur. Ik ben ook de link tussen de jeugd en de A-kern. Op vraag van het bestuur zijn er afspraken gemaakt. Iedereen die jonger is dan 21 jaar en uit de A-kern valt, komt bij mij terecht. Er is een wekelijkse evaluatie onder de trainers en alles begint bij de trainer van de eerste ploeg Geert Broeckaert die zijn selectie maakt. Daarna maakt Crombez zijn selectie voor de beloftenwedstrijd. Op donderdagavond weet ik van Crombez hoeveel U21-spelers hij van mij nodig heeft of welke posities voor de beloftenwedstrijd. Daarop beslis ik wie gaat. Ik kies de beste spelers, niet omdat ze de beste zijn, maar omdat ze het verdienen om ze beter te maken. Bedoeling is dat hen dat motiveert en dat de jonge gasten progressie maken en bij de A-kern kunnen, zoals bvb Hannes Barzeele nu. Het resultaat van onze eigen wedstrijden dit seizoen is bijkomstig en dat weten mijn spelers, dat werd duidelijk gecommuniceerd. We proberen het maximum uit de spelers te halen en hen te vormen tot A-kernspelers. Ik kan me volledig vinden in deze manier van werken en zie me dat hier wel enkele jaren doen.”

FB.

Steve Cottry.

11/09/2016 - Marijn Bentein : “Er zat misschien meer in dan een 1-1, maar voor hetzelfde geld verliezen we 0-2”.

Boezinge, kort na de rust met tien, miste de kans om via een strafschop op gelijke hoogte te komen. In een turbulent slotkwartier, waarin SC Wielsbeke tot negen man werd herleid, plooide Decaestecker met een vrije trap in extremis de 1-1 naast de muur.

Tegenstrever SC Wielsbeke drukte tot aan haar voorsprong het gaspedaal in. Bezoeker Dekiere scoorde op het kwartier de 0-1 op een vrije trap. “Mijn man eigenlijk die scoorde”, slaat Marijn Bentein mea culpa, “Ik deed de voorafgaande fout en werd naar de scheids geroepen voor een preek, daarna moest ik weer helemaal terug van de middenlijn spurten naar het doel, ik was te laat terug en nog uit concentratie. Na die 0-1 kon de match alle kanten op. We kregen kansen via Vatcheicvili na een mooie actie van Vandamme en Brogniez, een schot van Vandamme (doelman) en één van Neve (nipt over). Onze doelman Vanbrabandt voorkwam de 0-2 toen Bultynck alleen op hem afging. Na een fout op Brogniez kregen we een strafschop, maar hun doelman stopte de elfmeter van Hoornaert. Drie minuten later besloot Vandamme na een center van Neve op de lat. In de laatste minuten plooide Decaestecker dan een vrije trap naast de muur binnen. Over de muur lepelen op die afstand was bijna onmogelijk, maar Caes heeft dat schitterend opgelost.”

Boezinge moest het een tijd met een mannetje minder doen, maar eindigde alsnog met een mannetje meer. “Begin tweede helft kwamen we met tien na tweede geel voor Vatchechvili. Een domme kaart, tja, we kennen Chicco, hij is impulsief en doet zoiets zonder nadenken. Bij de tegenstrever pakten twee spelers in het slotkwartier ook op een domme manier hun tweede geel met uitsluiting tot gevolg. Dat we met tien beter speelden komt door de omstandigheden. Het was de eerste match en dat is altijd een beetje speciaal, zeg maar nerveuzer, er zijn veel nieuwe spelers en iedereen begint de wedstrijd met zenuwen. Los daarvan is het dikwijls zo dat men met een man minder een tandje bij steekt en beter speelt. Er zat misschien meer in dan een 1-1, missen we die strafschop niet dan gaan we misschien over Wielsbeke maar voor hetzelfde geld verliezen we 0-2”.

”Boezinge mag zaterdag op bezoek naar Westkapelle. “Geen gemakkelijke match, maar die zullen er sowieso niet zijn dit seizoen. In mijn vier jaar eerste provinciale ziet dit er de sterkste reeks uit waar iedereen van iedereen kan winnen. Vorig seizoen in Westkapelle was het een hondenweer en die match had nooit mogen doorgaan, we waaiden weg op het veld en bleven steken in de modder in de middencirkel. Thuis wonnen we dan weer. Dit jaar hebben ze een degelijke ploeg met wat uitblinkers waarvoor we op onze hoede moeten zijn. Toch moeten we gaan voor winst, zodat we mee zijn met de rest.”

FB.

Marijn Bentein.

03/09/2016 - Kristof Decaestecker : “Ik kijk uit naar die eerste competitiewedstrijd...”

Na de 0-19 winst bij KSV Nieuwpoort en de 0-5 bij Dosko Kanegem in de Beker van West-Vlaanderen lijkt Sassport Boezinge klaar voor de competitie, maar die laatste twee wedstrijden zijn volgens Kristof Decaestecker niet echt een waardemeter. “Na de eerste competitiematch tegen SC Wielsbeke gaan we meteen weten waar we staan.”

Verdediger Kristof Decaestecker kijkt uit naar de eerste competitiematch zondag op eigen veld tegen SC Wielsbeke. “SC Wielsbeke is een ploeg die altijd meedraait aan de top. Ze verloren vorig seizoen nipt een eindrondeticket, waardoor wij die speelden, ze hebben doorgaans een sterke ploeg. Onze vorige confrontaties waren evenwichtige wedstrijden waarin we elkaar waard waren. We gaan na zondag meteen weten waar we staan, iets wat volgens mij nu moeilijk te zeggen is.”

De voorbereidingswedstrijden en zeker de laatste twee, waren volgens de Merkemnaar die zijn tweede seizoen ingaat bij Sassport Boezinge, geen waardemeters. “Dosko Kanegem speelde zondag tegen ons met een mix van beloften en overschot van de eerste ploeg die eerder een oefenmatch tegen Tielt had gespeeld. Verdedigend hadden we weinig werk, maar de eerste helft speelden we toch niet zoals het moest. Aanvallend geraakten we er moeilijk door, Kanegem speelde tegen ons zoals Gistel dat deed en parkeerde ook met tien man voor haar doel. Het was wat zoeken hoe hen uit het verband te spelen en we misten ook een drietal kansen. We gingen rusten met slechts 0-1, daarna liep het veel beter. Ik weet niet of het kwam doordat zij moe waren door in de eerste helft constant achter de bal te lopen, feit is dat er bij ons in de tweede helft meer drive zat in de ploeg. We scoorden nog vier keer waaronder een terechte strafschop na fout op ‘Chicco’ (Vatcheichvili) die alleen door was.”

“Het was wel een betere tegenstrever dan KSV Nieuwpoort waartegen we vorige week 0-19 wonnen. Dat was echt een walkover.”, vervolgt Decaestecker, “ We mogen ons niet blind staren op die hoge cijfers, die twee wedstrijden waren geen waardemeters. Het Waalse Entente Acren Lessines uit de tweede amateurklasse en SVD Kortemark waren in onze bekervoorrondes de enige tegenstanders van niveau, dan is het volgens mij moeilijk in te schatten waar we staan. Zeker is wel dat we dit seizoen meer voetballend vermogen en een bredere kern hebben, maar dat is relatief want Sarrazijn, Verstraete, Coulleit en Vanoplynus zijn nu geblesseerd out. Positief is wel dat Denoo volop meetraint. Als het wat meezit en we als ploeg sterk staan, heb ik er goede hoop in dat we beter doen dan vorig seizoen. Ik kijk alvast uit naar die eerste competitiematch zondag.”, besluit de gedreven links back.

FB.

Kristof

18/07/2016 - Start nieuw seizoen met spelersvoorstelling op 01/07/2016

Trainer Geert Broeckaert behaalde vorig seizoen met Sassport Boezinge een gedeelde vierde plaats en onverwacht eindronde. Beter doen dit seizoen wordt volgens hem, gezien de zwaardere reeks, niet gemakkelijk al moet ‘minstens even goed’ wel haalbaar zijn. Vrijdag 1 juli 2016 was er spelersvoorstelling.

Trainer Geert Broeckaert slaagde er vorig seizoen in om met beperkingen het maximum uit de groep te halen. Door blessures of afhaken zag hij zes kernspelers uitvallen en ook scorend sputterde de machine, waardoor Sassport op een kleurloos seizoen leek af te stevenen. De overgebleven spelersgroep toonde echter weerbaarheid en door een 12 op 12 uit de laatste vier wedstrijden en het verlies van Wielsbeke op de laatste speeldag, werd alsnog een vierde plaats en de vooropgestelde eindronde behaald. “Beter doen dan vorig seizoen zal niet gemakkelijk zijn.”, weet Broeckaert nu al. “Eerste provinciale is dit seizoen een zwaardere reeks met kwalitatief sterkere ploegen. Ik zie er niemand met kop en schouders bovenuit steken zoals Wervik vorig seizoen, maar verwacht wel vier of vijf evenwaardige ploegen aan de top : SC Wielsbeke, KVC Wingene, KSKV Zwevezele en Racing Waregem. Of wij ook in dat rijtje thuishoren zal ik weten na vier weken trainen.”

Boezinge haalde Nils Sarrazyn en Jeremy Brogniez (Adinkerke), Matthijs Blancke en Laurent Vandamme (KM Torhout), Bart Winnock en Vital Van Keirsbilck (KVK Westhoek), Jens Crombez (KSV Roeselare), Kenneth Neve (FC Knokke) en Jonas Hillebrandt (SV Nieuwpoort). “Vorig seizoen hadden we een sterke verdediging, we hielden 16 keer de nul, maar we moesten nu jammer genoeg vervangers gaan zoeken voor Kevin Van Engelandt en Sam Jacob. Offensief kwamen we te kort. Er werden dus gericht aankopen gedaan, maar hoe die zullen uitdraaien weet je nooit. Voor mij is de ploeg en het rendement binnen die ploeg belangrijk. Ik spreek me dus nooit uit voor ik iedereen een aantal weken heb bezig gezien. Dan proberen om er een groep van te maken en zien hoe die rendeert. En als alles goed samenvalt, dan kunnen we spreken van… laat ons zeggen bovenkant linkerkolom.”, besluit Geert Broeckaert die aan het roer blijft bij Sassport Boezinge bijgestaan door hulptrainer Jakob Crombez en keepertrainer Rade Mojovic.

De eerste training is op dinsdag 19 juli en op donderdag 21 juli speelt Boezinge in het Tornooi in Voormezele om 14 uur tegen KVK Westhoek. De eerste match in de Beker van West-Vlaanderen is op woensdag 3 augustus om 19 uur thuis tegen Kortemark. De eerste weken gaan wegens heraanleg van terrein 2 de trainingen in Woumen door.

FB

Spelersvoorstelling 01/07/2016

Staand van links naar rechts : trainer Geert Broeckaert, Matthijs Blancke, Bart Winnock, Nils Sarrazyn, Kenneth Neve, Jens Crombez, bestuurslid Frank Decupere.
Gehurkt van links naar rechts : Laurent Vandamme, Guillaume Amez, Simon Rubrecht.
Vital Van Keirsbilck en Jeremy Brogniez waren afwezig.

15/05/2016 - Secretaris Guido Van Engelandt : “Mooie afsluiter van een zeer verdienstelijk seizoen...”

Na de uitschakeling in de eindronde door KVC Wingene (heenmatch 1-2, terugmatch 0-2) moest Sassport zondag nog de troostfinale spelen tegen KRC Waregem. Met 4-1 winst en een derde plaats in de eindronde kan Boezinge nu definitief dit seizoen afsluiten.

Secretaris Guido Van Engelandt maakt de balans op. “Na tegenvallende resultaten, vooral door het verlies tegen ploegen die achter ons stonden, was eindronde niet meer ingecalculeerd. Door een 12 op 12 in de laatste vier wedstrijden én door het verlies van Wielsbeke tegen Rumbeke op de laatste speeldag, viel die eindronde voor ons toch nog verrassend uit de lucht. We besloten dan om er het beste van te maken, promoveren hoefde niet echt en de verwachtingen voor die eindronde waren niet torenhoog gesteld. We hadden gehoopt om in de halve finale uit te komen tegen SK Vlamertinge, omdat dat met het oog op publieke belangstelling de interessantste affiche was. Maar het werd VC Wingene met de terugmatch en een finalematch thuis. Een overschot aan beschikbare spelers hadden we al een tijd niet meer en In Wingene misten we ook nog onverwachts Decaestecker. Positief dan weer was dat Vanoplynus voorzichtig terug was, maar eigenlijk wonnen we die heenwedstrijd onverdiend. In de terugmatch was het verschil tussen Boezinge en Wingene nog groter. Dankzij onze verdediging en vooral een sterk keepende Vanbrabandt bleef de schade toen beperkt. Hun sterk spelend centraal duo Azou en Lahousse liet ons geen kans en onze enige doelgevaar was een vrije trap van Decaestecker op de deklat. Wingene won verdiend en gaat dus door. De focus van Boezinge was dit jaar trouwens niet gericht op interprovinciale eindronde.”

Boezinge moest zondag wel nog de troostfinale spelen tegen RC Waregem. “De voetbalbond wilde weten wie 3de en 4de is voor het geval er eventueel nog bijkomende stijgers zijn, maar er zou al heel veel moeten gebeuren. Het is bij mijn weten de eerste keer dat die troostfinale moest gespeeld worden. Het werd een veredelde oefenwedstrijd met RC Waregem de betere in de eerste helft en wij de betere na de rust met nog een mooie uitslag als afsluiter van een zeer verdienstelijk seizoen. Iedereen is blijven knokken voor wat ze waard waren, de mentaliteit zat goed en de kleedkamer was goed. En de trainers hebben met de beschikbaarheden die ze hadden het maximum uit deze groep gehaald. Enkele jongeren kregen ook onverhoopt hun kans en dat vraagt bevestiging met het oog op volgend seizoen.”

Wat volgend seizoen betreft werden al volgende spelers aangetrokken : Nils Sarrazyn en Jeremy Brogniez (Adinkerke), Matthijs Blancke (Torhout KM), Bart Winnock en VitalVan Keirsbilck (KVK Westhoek), Jens Crombez (KSV Roeselare), Kenneth Neve (FC Knokke) en Jonas Hillebrandt (SV Nieuwpoort).

FB

Guido Van Engelandt

01/05/2016 - Voorzitter Luc Desomer : “We twijfelen niet aan de inzet van deze ploeg...”

Voorzitter Luc Desomer ziet zijn Sassport Boezinge opnieuw eindronde spelen. Onverwacht, maar daarom niet minder gelukkig. Boezinge beëindigde de competitie op een vierde gedeelde plaats met 52 punten, maar met één gewonnen match meer dan SC Wielsbeke. Tegenstrever in de halve finale op 1 mei (uit) en op 5 mei (thuis) wordt VC Wingene, gevolgd door een finalematch thuis op zondag 8 mei, waarna mogelijk nog interprovinciale eindronde.

“Dat we met Sassport nu toch eindronde spelen, heeft mij aangenaam verrast.”, opent Luc Desomer die sinds 1995 voorzitter is bij Sassport Boezinge en altijd ambitieus blijft. “Waren er tijdens het seizoen geen vijf kernspelers (Denoo, Vanoplynus, Rodriguez, Van Torre, Van Engelandt) weggevallen, dan was eindronde wellicht een evidentie geweest, maar dat was nu niet meer het geval. Chapeau voor wat deze ploeg alsnog gepresteerd heeft. Nu de kans zich weer voordoet moeten we er in de eindronde 200 % voor gaan, want die trein passeert niet elke dag. Ik reken daarbij op het collectief : enerzijds op de spelers die volgend seizoen blijven, maar ook op zij die vertrekken. Ik ben ervan overtuigd dat de vier (Joey Kools, Sam Jacob, Tim Vanhee, Kenny Vandermeulen), die in alle vriendschap afscheid nemen, zich in deze eindronde voor ons nog zullen dubbel plooien. Het mooiste voorbeeld daarvan is drie jaar geleden, toen we promoveerden via de eindronde. Jan Decru, die al voor de buren in Vlamertinge had gekozen, scoorde in de finale tegen VG Oostende na een 2-2-stand het beslissende doelpunt in de verlenging.”

Voor Luc Desomer en Sassport Boezinge is het de 8ste eindronde in 12 jaar eerste provinciale (onderbroken door twee jaar bevordering in 2013 en 2014). “Financieel is deze onverwachte eindronde geen probleem, we zijn gezond. En we treffen het, we spelen twee maal thuis voor eigen volk : de terugwedstrijd van de halve finale op 5 mei en nog eens finale voor de eerste of tweede, ofwel voor de derde of vierde plaats op 8 mei. Ik voorspel tegen VC Wingene een 4 op 6 en hoop daarna op een droomfinale thuis op 8 mei tegen de buren van SK Vlamertinge waarmee we een zeer goede relatie hebben.” En daarna eventueel interprovinciale eindronde. Stel : Boezinge na een jaar weer onverwacht promotie ? “We hebben normaal gezien nooit de intentie om vooraf in de media de ambitie te verkondigen om over te gaan, we doen geen voorbarige uitspraken. We zien altijd wel waar we komen en nu de kans zich voordoet, waarom niet ? Aan ons eerste jaar in bevordering hebben we mooie herinneringen, het tweede jaar is tegengevallen door tegenvallende transfers met degradatie tot gevolg. Dit seizoen opnieuw in eerste provinciale hebben we ons goed herpakt. We behaalden door de vele blessures meer punten op basis van wilskracht dan op basis van technisch talent. De mentaliteit in deze ploeg is top en doet me denken aan de ploeg van drie jaar geleden die toen promotie afdwong via de eindronde. Wat komt komt en dan zien we wel, eerst dit seizoen afsluiten en als we aan één ding niet twijfelen, is het aan de inzet van deze ploeg en de competentie van de trainers.”

FB.

Voorzitter Luc Desomer.

27/04/2016 - Trainer Geert Broeckaert : “We moeten hopen dat deze groep op hetzelfde elan kan doorgaan...”

Sassport Boezinge won zondag op FC Meulebeke met het kleinste verschil. Omdat SC Wielsbeke verloor tegen SV Rumbeke speelt Sassport Boezinge en niet SC Wielsbeke eindronde. De loting leverde SC Wingene op als tegenstrever op 1 mei (uit) en op 5 mei (thuis) en een kleine of grote finale op 8 mei thuis.

Boezinge won zijn laatste competitiewedstrijd in Meulebeke dankzij een vroeg doelpunt van Coulleit na een vrije trap van Decaestecker. Los van pogingen van Van Exem en Vatcheichvili, door de thuisdoelman gered, en enkele tegenprikken van FC Meulebeke gebeurde er verder weinig. “Een goede match was het niet.”, vat trainer Broeckaert het kort samen. “Meulebeke had niets meer te winnen of te verliezen en wij in principe ook niet, dachten we, al gingen we wel om te winnen. We deden dat wel weer met het kleinste verschil, maar goed, het was genoeg. Een paar van onze spelers waren wel in mindere doen en we missen creativiteit in het middenveld waardoor we weinig kansen bijeen voetballen. We zijn wel nog gevaarlijk op stilstaande fases, Decaestecker doet dat prima. Door enorm veel inzet en loopvermogen pakten we met een niet complete groep 12 op 12, dat is de verdienste van de overgebleven spelers die zich niet voor 100 %, maar voor 110 % hebben ingezet.”

Ineens viel dan zondag na de match toch nog verrassend die eindronde uit de lucht. “Als alles zo dicht bij elkaar staat en je zet een reeks neer kan eindronde natuurlijk àltijd, maar niemand, ook ik niet, had verwacht dat SC Wielsbeke op eigen veld deze laatste competitiematch zou verliezen. Waren we compleet gebleven, dan was eindronde een minimum geweest, maar verschillende spelers vielen weg. Andere jongens kregen kansen, door deze schitterende groep staan we waar we nu staan. Voor de eindronde kennen we geen druk, we zijn een beetje de underdog en zien wel waar we komen. Kools komt wel terug uit schorsing. We moeten hopen dat deze groep kan verder gaan op hetzelfde elan van de laatste weken. Een voorkeur van tegenstrever heb ik niet, iedere ploeg heeft zijn kwaliteiten en minpunten. De enige ploeg waar ik wat schrik van had is Waregem, waartegen we geen enkele match wonnen in de competitie. Maar we zien wel, match per match. Deze week gun ik mijn spelers rust en dat is nodig, want velen hebben bijna alle matchen gespeeld. Volgende week bereiden we ons dan voor op de eindronde.”

Loting eindronde :

  • Heenwedstrijd zondag 1 mei om 15:00 uur : KVC Wingene - K.Sassport Boezinge
  • Terugwedstrijd donderdag 5 mei om 15:00 uur : Sassport Boezinge - KVC Wingene
  • Zondag 8 mei om 15:00 uur : grote finale (tussen winnaars) of kleine finale (tussen verliezers) bij Sassport Boezinge

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

16/04/2016 - Anthony Tyroux, eerstejaars U17...

Anthony Tyroux (16) woont met zijn ouders en zijn twee jaar oudere broer Jethro aan de Meenseweg te Ieper, volgt de richting Sport in de Middenschool en is bezig aan zijn derde seizoen bij Sassport Boezinge. “Als 5-jarige begon ik voetballen bij KSK Gullegem, waar we toen woonden. Na twee jaar verhuisden we naar Ieper en toen sloot ik aan bij toen nog VK Ieper, nu Westhoek. Ik werd er geselecteerd voor Nationale, maar omdat ik te klein van gestalte was moest ik vier jaar terug overstappen naar de Bijzondere en dat kon ik niet aanvaarden. Ik ben toen bij Vlamertinge gaan spelen, maar vond daar mijn draai niet en een jaar later, nadat Sassport Boezinge mij bezig zag op een paastornooi, kwam ik naar Boezinge. Ik speelde al altijd als aanvaller, nu op de rechterflank maar volgens de trainers ben ik een polyvalente aanvaller.”

Anthony speelt nu bij de eerstejaars U17. “Met Pedro Carron hebben we een goeie trainer maar we spelen een slecht seizoen. Op training lukt het technisch, maar tijdens de matchen komt dat er niet uit. Wij spelen enkel met eerstejaars en nog een aantal jongere, terwijl onze tegenstanders meestal ploegen zijn met eerste- en tweedejaars gemengd. Velen daarvan hebben ook al meer body en spelen al harder. Onze trainer hamert er op dat dit eerste jaar een leerjaar is en dat voel ik ook zo aan. Volgend seizoen blijf ik, we zouden dan met een andere trainer samen trainen met de U21. Ik denk dat we daar veel zullen bijleren en dat dit belangrijk zal zijn om door te stromen naar een eerste ploeg.”, besluit Anthony.

FB.

Anthony Tyroux.

16/04/2016 - Emiel Knockaert : “Eindronde spelen en dan uitkomen tegen Vlamertinge zou wel leuk zijn...”

Zondag moet Sassport Boezinge voor de laatste reguliere competitiematch de wei in tegen FC Meulebeke. Door de winst vorige week thuis tegen VV Westkapelle is eindronde nog altijd mogelijk. Youngster Emiel Knockaert scoorde het enige doelpunt.

Emiel Knockaert is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sassport Boezinge. De 19-jarige Wervikzaan begon als 5-jarige te voetballen bij Sparta Kruiseke, waar zijn vader jeugdtrainer was. Hij werd gescout door Moeskroen, volgde daar verder de jeugdopleiding en kwam terug naar Sparta Kruiseke waar zijn vader intussen voorzitter was.

“Op mijn zestiende speelde ik in de eerste ploeg van de vierdeprovincialer. Door trainer Patrick Polley kwam ik vorig seizoen over naar de beloften van Sassport Boezinge en door een te kort aan spelers kreeg ik de kans om te debuteren in de eerste ploeg. Dit seizoen werd ik opgenomen in de kern. In het begin van het seizoen ging ik veel mee op de bank, de laatste weken kreeg ik meer speelkansen. Zondag tegen VV Westkapelle mocht ik starten en kon ik vroeg scoren.”

Knockaert trapte aan de tweede paal een door Van Exem doorgekopte hoekschop van Decaestecker in doel. De bezoekers antwoordden pas halfweg de eerste helft met een loeier boven de lat. Even later werd een gelijkaardig schot van Couilleit afgeweerd in corner. “In de tweede helft gebeurde er van onze kant niet veel meer, terwijl onze doelman Vanbrabandt toch een paar keer gevat moest tussenkomen. Wij kregen dan nog de beste kans toen een kopbal van Van Exem werd afgeblokt.”, aldus de middenvelder die graag eindronde zou spelen met Boezinge.

Als Boezinge zondag zijn laatste match wint en SC Wielbeke verliest, eindigen beide ploegen met evenveel punten. Maar dan heeft Boezinge een gewonnen match meer en speelt het eindronde. “Buiten verwachting misschien, want er zijn dit seizoen verschillende goede spelers uitgevallen, maar we hebben nog veel goede spelers over. Meulebeke, waartegen we 2-0 wonnen in de heenmatch is zeker haalbaar en dan is het afwachten wat SC Wielsbeke doet tegen SV Rumbeke. Ik speelde nog nooit eindronde en zie dat helemaal zitten, en dan uitkomen tegen KSK Vlamertinge zou wel leuk zijn.”

FB.

Emiel Knockaert.

09/04/2016 - Kapitein Kevin Van Engelandt stopt met voetballen...

Na een genietbare faire wedstrijd won Sassport Boezinge in zijn voorlaatste thuismatch van SV Oostkamp met 3-2. Kevin Van Engelandt was er al niet meer bij, de Sassportkapitein is gestopt met voetballen. Na Niels van Torre is Van Engelandt de tweede speler die eind dit seizoen zijn voetbalcarrière bij Boezinge beëindigt.

Kevin Van Engelandt (32) besliste enkele weken terug om door werkomstandigheden per direct definitief te stoppen met voetbal. De verdediger is bezig aan zijn achtste seizoen bij Sassport Boezinge. “De beslissing om te stoppen kwam er eerder onverwacht maar is weloverwogen. Enkele weken geleden kreeg ik de kans op een mooie promotie op mijn werk bij de firma Braem te Handzame. Ik solliciteerde, kreeg de job aangeboden en een week tijd om te beslissen. Die job aanvaarden betekende ook dat ik drie dagen per week ‘s avonds langer moest werken. En daarnaast nog eens twee of drie avonden per week trainen en op zondag voetballen. Ik heb intussen een gezin en we hebben dat thuis besproken. Omdat het bijna niet meer te combineren is als ik nog wat tijd thuis wil doorbrengen, besloot ik om te gaan voor die promotie en het voetbal te laten. Dit is niet opgelegd door mijn werkgever, en het heeft ook niets te maken met mijn blessure van vorig seizoen, want ik ben beter uit die operatie gekomen. Het is gewoon dat die kans zich op het werk nu voordoet en ik anders misschien nog jaren op dezelfde plaats blijf zitten als ik die nu laat liggen. De laatste jaren had ik ook al af te rekenen met wat kwaaltjes en blessures, waardoor ik verschillende weken out was en dat gaat met het ouder worden niet bergop gaan. Dus kon ik beter kiezen voor stabiliteit, dacht ik, en dus voor beter werk.”

Kevin Van Engelandt speelde bij KSV Roeselare, Zulte-Waregem, Winkel Sport, Wevelgem, KM Torhout en nu acht seizoenen bij Sassport Boezinge. “Content over mijn voetbalwegen ? Aan de ene kant kon ik er misschien wat meer uitgehaald hebben, aan de andere kant ben ik altijd mezelf gebleven en heb ik altijd gedaan wat ik graag deed. Ik speelde altijd bij clubs van 2de klasse tot in 1ste provinciale en ik heb veel goede herinneringen. Hier bij Boezinge, om van de laatste jaren te spreken, is dat de promotie naar vierde nationale. Dit laatste seizoen sluit ik af met gemengde gevoelens, ik had er meer van verwacht, maar door blessures en te weinig scorend vermogen speelden we geen rol van betekenis. Ik ga het missen ja, maar ik kom hier misschien nog af en toe eens wat meetrainen en als trainer Broeckaert me nodig heeft voor een rondootje op training ben ik altijd bereid om af te komen. Ik blijf hier aangesloten en wil ook nog iets doen voor de club hier indien nodig.”, aldus Van Engelandt.

Verstraete komt terug uit schorsing en Vatcheichvili is komende speeldag rood geschorst. Denoo (knieblessure) is hervallen en moet op 18 april opnieuw onder het mes.

FB.

Kevin Van Engelandt.

02/04/2016 - Sam Jacob : “De laatste drie wedstrijden voor winst gaan en we zien dan wel waar we uitkomen...”

In de zaterdagavondmatch vorige week op SV Rumbeke zorgden Archil Vatcheichvili en Sam Jacob voor een 0-2 voorsprong. In de laatste tien minuten vielen langs weerskanten nog twee doelpunten. Sam Jacob is bezig aan zijn laatste weken van vier jaar Sassport Boezinge.

“De eerste helft was gelijkopgaand met de eerste kans voor ons, maar een doorgebroken Vanhee besloot op de doelman. Daarna stopte ik thuisspeler Delaere, die alleen doorging, af en redde onze doelman Vanbrabandt nog op een schot.”, begint Sam Jacob zijn relaas. “Op vrije trap van Decaestecker schoot Vatcheichvili met zijn linker de 0-1 binnen. Meteen na de rust kon ik op corner van opnieuw Decaestecker de 0-2 binnenkoppen. We dachten dat het binnen was en focusten ons op het houden van die nul. SV Rumbeke bleef drukken en lukte ineens tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Daarna volgden nog tien dolle minuten waarin een bal van Verstraete door Van Exem in doel werd doorgekopt en Coulleit op corner van Decaestecker de 1-4 aan de tweede paal binnenkopte. In de slotminuut viel in het geharrewar met veel volk voor doel de bal goed voor hen en werd het nog 2-4. Gelukkig hadden we deze keer wel een ruime voorsprong opgebouwd met dank aan Kristof Decaestecker en zijn schitterende centers.”

Na het rustweekend staan nog drie matchen op het programma. “Die moeten we alle drie spelen om te winnen en we zien dan wel waar we uitkomen” Voor de altijd gedreven Sam Jacob, die vertrekt naar Club Poperinge, worden het de laatste van vier jaar Sassport Boezinge. “Ik heb lang getwijfeld want ik heb hier schitterende jaren beleefd, met als uitschieter in het eerste jaar de promotie naar bevordering. Maar door de concurrentie vrees ik dat ik hier minder speelgelegenheid zal krijgen. Ik speel sowieso graag in het middenveld en denk dat ik daarvoor meer kans zal krijgen bij Club Poperinge. Plus mijn vier jaar jongere broer Sietse speelt daar in de aanval, en ik woon nu ook in Poperinge.”, aldus Sam die bij Sassport Boezinge van veel vrienden zal moeten afscheid nemen.

FB.

Sam Jacob.

20/03/2016 - Vic Soete, speler U8

Vic (7) is de zoon van Pedro Soete en Ilse Vandecandelaere en de grote broer van Aimé (4). Het gezin woont in de Langemarkseweg in Boezinge. Vic zit in het 2de leerjaar van de lagere school in Boezinge en voetbalt bij de U8 van Sassport.

“Vic begon te voetballen in de derde kleuterklas, bij de U6 van Sassport Boezinge.”, vertelt mama Ilse, die hem ophaalt na de maandagtraining. “Bijna alle kindjes van mijn klas begonnen toen te voetballen bij Boezinge en daardoor ben ik er ook mee begonnen.”, weet Vic. “We zitten dus al enkele jaren met een pak vriendjes samen in de ploeg. Nu zit ik bij de U8 A en onze trainer is Dimtri Baleine. Op school voetballen we ook samen, maar dat is dan met zachte schuimrubberen ballen en ik voetbal liever echt op het voetbalplein. We wisselen nog van positie bij de U8, maar het meeste speel ik toch als verdediger. Bij hoekschoppen mogen we ook mee naar voor om doelpunten te maken. Ik speelde ook soms als aanvaller en doe dat ook graag, het maakt mij eigenlijk niet uit waar ik sta. Alleen geen doelman, ik stond bij de U7 een tijdje in het doel, maar dat deed ik niet graag.” Vic is net als zijn papa een supporter van Club Brugge. “Ik kijk graag naar alle voetbalmatchen op tv, mijn favoriete speler is Messi. Ik speel ook voetbal op de Playstation. Af en toe speel ik eens tennis thuis, maar voetbal doe ik toch veel liever.”

FB.

Vic Soete.

20/03/2016 - Niels Van Torre : “Beklaag het niet dat ik mijn carrière hier heb afgesloten...”

Sassport Boezinge kon tegen RC Waregem niet lang profiteren van een 1-0 voorsprong en verloor uiteindelijk met 1-3. De oranjehemden zakken door dit verlies naar de negende plaats. Zaterdagavond volgt een verplaatsing naar SV Rumbeke, die de toekomstige ploeg van Niels Van Torre zou worden. De aanvaller besliste vorige week echter om definitief met voetbal te kappen.

Boezinge was de eerste 20 minuten de betere ploeg. Na eerder een gemiste kans voor Vanhee kon Vatcheichvili een center van Van Exem wel in doel verlengen, waardoor Sassport na een kwartier op voorsprong stond. Door slordigheden in de verdediging kon Boezinge amper een kwartier profiteren van die voorspong: Thuisdoelman Vanbrabandt redde nog twee pogingen van Weynants, maar een vrijstaande Christiaens kon de rebound netten en drie minuten later, na balverlies achteraan, de 1-2 scoren. Van Exem was nog dicht bij de 2-2. De twee tegendoelpunten in drie minuten en de uitsluiting van Vatcheichvili (rood) net voor de rust bleken er te veel aan voor Boezinge, dat in de tweede helft snel de 1-3 slikte en enkel nog gevaarlijk was op een vrije trap van Decaestecker, door de doelman in hoekschop gewerkt, en een poging van Coulleit op de lijn gered en één op de lat.

Zaterdag moet Boezinge op verplaatsing naar SV Rumbeke. Dat zou volgend seizoen de ploeg worden van de Boezingse aanvaller Niels Van Torre, maar die besliste vorige week om definitief te stoppen met voetballen en volgde de match tegen RC Waregem al van op de tribune. “Ik sukkel al jaren met een kraakbeenletsel en ben al twee keer geopereerd aan mijn meniscus. De eerste keer op mijn achttiende toen ik speelde bij Oostnieuwkerke, de tweede keer speelde ik bij BS Poperinge. Ik lag toen twee keer een tijdje stil en ik ben finaal herbegonnen bij OMS Ingelmunster, maar het is nooit meer geweest zoals voor de operaties. In het begin kun je daarmee voetballen, maar na x aantal jaren komt dat terug en dan moet je zelf aanvoelen hoe lang het nog gaat. De dokters waarschuwden me bij de vorige operaties al dat ik waarschijnlijk niet lang zou voetballen. Nu ik er weer last van heb, raden ze me aan om te stoppen. Ik ben weliswaar nog maar 24 jaar, maar toch heb ik besloten om hun raad op te volgen. Ik werk ook zelfstandig in de bouw wat niet evident is met blessures, en werk en gezondheid zijn belangrijker in het leven dan voetballen. Dus besloot ik er om maar meteen een punt achter te zetten, voetballen is een definitief afgesloten hoofdstuk voor mij. Ik ga het spelletje natuurlijk missen, ik ben er al jaren van jongs af aan dagelijks mee bezig. En ik ga nog hier en daar gaan kijken, zaterdag bijvoorbeeld bij mijn deur in Rumbeke, op de eerste rij als supporter voor Sassport Boezinge. Ik speelde hier goede en slechte matchen en de kritiek was niet altijd onterecht, maar ik heb me hier vooral geamuseerd en beklaag het niet dat ik mijn carrière hier heb afgesloten.”

FB.

Niels Van Torre.

12/03/2016 - Joey Kools : “Willen we nog meedoen in die eindrondestrijd dan moeten we wel onze volgende matchen winnen...”

Sassport Boezinge pakte vorige zondag tegen Zwevegem Sport, na vier weken zonder zege, nog eens drie punten en komt daarmee weer op twee punten van een eindrondeticket. Na een weekend zonder competitie volgen RC Waregem en SV Rumbeke en dat zal zonder Joey Kools zijn.

“Het is geen cadeau om te gaan spelen tegen een degradatieploeg, Zwevegem Sport stelde niet veel voor en de match ook niet. Het leek wel een eindeseizoenmatch : er zat geen tempo in, weinig kansen en het spel lag veel stil. Maar we hebben gewonnen en dat telt.”, zegt Joey Kools. “In de eerste helft was geen van beide ploegen echt gevaarlijk. In de tweede helft, na mijn diepe bal naar Vatcheichvili, werd onze spits foutief onderuit gehaald door de thuisdoelman, waardoor we met een strafschop op voorsprong kwamen. De 0-2 kwam er toen hun doelman uittrapte tegen het hoofd van Vanhee waarna de bal voor Vatcheichvili viel die afwerkte in de kruising. We kregen dan nog een strafschop na fout op Vanhee, maar Decaestecker besloot op de lat. Veel meer gebeurde er eigenlijk niet. We hielden de nul en scoorden, dat is het belangrijkste om te onthouden. En we staan weer op twee punten van eindronde. Een eindronde spelen is mooi meegenomen, het is goed voor het bestuur en extra inkomsten voor de club en stel je voor dat we kunnen uitkomen tegen Vlamertinge, dat zou de max zijn. Willen we nog meedoen in die eindrondestrijd dan moeten we wel onze volgende matchen winnen. Na het rustweekend volgen RC Waregem thuis en SV Rumbeke op verplaatsing, maar ik ben beide speeldagen geschorst door rood van de wedstrijd tegen SK Oostnieuwkerke.”, aldus Kools die na één seizoen Sassport Boezinge inruilt voor Club Poperinge. “Ik word 31 jaar en heb een vrouw en een kindje, ik speel al veel jaren in een eerste ploeg en doe ook al veel jaren zwaar werk, train drie keer per week en dat begint allemaal door te wegen. Bij Club Poperinge trainen ze maar twee keer, ik ken daar wat mensen en vind er oude bekenden zoals Vanthomme en Vandevyvere terug. Het is een eerlijke club en ik had meteen een goed gevoel bij het gesprek. Maar eerst nog hier bij Boezinge die eindronde proberen te versieren.” Ook Sam Jacob vertrekt naar Club Poperinge.

FB.

Joey Kools.

28/02/2016 - Broers Victor en Rune Verclyte...

De broers Victor (11) en Rune (8) Verclyte uit de Kunstenlaan in Ieper voetballen nog maar een paar jaar bij Sassport Boezinge. Victor speelt bij de U12, Rune bij de U9. Rune begon als vijfjarige te voetballen bij de jeugd van VK Ieper en is nu bezig aan zijn 2de seizoen bij Sassport Boezinge. “Ik ben nog keeper geweest, maar ik ben nu veldspeler, meestal als verdediger, maar ik speel eigenlijk het liefst vooraan. Bij de U9 hebben we nog niet echt een vaste positie en wisselen we nog veel. We speelden eerst in een te hoge reeks en verloren altijd, ik kwam niet graag meer voetballen. Nu spelen we in een lagere reeks en hebben we met Michiel Hardeman ook een andere trainer en dat is al veel beter.”

Broer Victor is een laatbloeier wat voetballen betreft. “Ik probeerde eerst tennis en volleybal, maar ik vond dat toch niet zo tof. Dan ben ik beginnen te voetballen bij de U11 hier, en nu zit ik bij de U12 met trainers Andy Jacques en Stefaan Baert en dat is tof. Nu heb ik spijt dat ik hier niet vroeger begonnen ben. We voetballen wel veel samen met de broers thuis en steken veel op van onze oudere broer Vincent (17). Bij de U12 ben ik doelman of verdediger. Ik zou in de toekomst eigenlijk wel graag doelman blijven, ik doe dat graag.”

FB.

Victor en Rune Verclyte.

28/02/2016 - Dries Denoo : “We moeten uit die negatieve spiraal geraken...”

Een zwak Sassport Boezinge kwam vorige zondag tegen hekkensluiter SV De Ruiter niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Daarmee haalt Boezinge een magere 3 op 12 uit de laatste vier wedstrijden en dat is voor een ambitieuze ploeg te weinig. Kan oranje-zwart zondag op Zwevegem-Sport het tij keren ?

Na de 4-0 pandoering van vorig week hield Boezinge vorige zondag tegen hekkensluiter De Ruiter opnieuw de nul, maar daarmee is ook alles gezegd. Van Engelandt en Vanbrabandt waren geblesseerd, Barzeele (U17) kreeg als starter de voorkeur op Coulleit en Vanhee. Boezinge zorgde enkel voor gevaar bij stilstaande fases via Decaestecker (tweemaal deklat), Van Exem (deklat, keeper) en Van Torre (deklat) en kwam goed weg dankzij een sliding van Sam Jacob en een door Vandermeulen gepareerde bal in de kluts. Dries Denoo, die door een blessure nog geen seconde competitie speelde voor Sassport dit seizoen, volgt het allemaal tandenknarsend vanaf de zijlijn.

“Ik zag tegen De Ruiter veel middenveldspel, veel slordigheden en weinig kansen. We hadden alleen kansen op stilstaande fasen en tegen de laatst geklasseerde is dat te weinig. Een goede ploeg moet tegen De Ruiter een pak goals maken. Onze laatste goede match was een maand geleden tegen Wingene en daarna ging het bergaf. We hebben het de laatste weken moeilijk om kansen af te dwingen, om een aanval op te bouwen en af te werken. De laatste weken lukt scoren nog minder dan voordien, maar ik heb de indruk dat heel de ploeg momenteel niet draait zoals het moet…..een algemeen dipje waar we zo snel mogelijk moeten zien uit te geraken. Maar ik heb natuurlijk gemakkelijk praten vanuit de tribune.”

Diksmuideling Dries Denoo (28), beroepshalve ingenieur projectleider bij een studiebureau wegenbouw, kwam over van Winkel Sport en vond bij Sassport ex-ploegmakkers Bentein, Decaestecker, Vanoplynus, Verstraete, Jacob, Vatcheichvili en Vanhee terug. Dries geraakte echter in de voorbereiding in de bekermatch tegen Moen zwaar geblesseerd. “Gescheurde kruisbanden en meniscus. Operatie op 1 september en minstens zes maanden revalidatie. Ik sta te popelen om te spelen, vooral als je ziet dat we op het tandvlees zitten qua beschikbare spelers, maar ik mag niets forceren. Ik train al wel weer mee zonder contact, maar ik zal geen risico’s nemen. Eindronde zou misschien haalbaar zijn voor mij, maar dan moeten we ons hier snel herpakken. Op verplaatsing bij Zwevegem zondag zal niet gemakkelijk zijn, maar we moeten uit die negatieve spiraal geraken en dat kan enkel door harder te werken en positief te blijven.”

Denoo blijft volgend seizoen.

FB.

Dries Denoo.

20/02/2016 - Kristof Decaestecker : “Ondanks het verlies hebben we geluk dat de concurrentie ook steken liet vallen...”

Sassport Boezinge moest het in de terugmatch tegen de buren in Vlamertinge doen zonder de geschorste Vatcheichvili en zonder de geblesseerden Van Engelandt en doelman Vanbrabandt. U17-speler Barzeele startte. Brecht Verstraete speelde met een handblessure door een kettingzaag, Sam Jacob moest aan de rust met een ontwrichte arm van het veld.

“Anders dan in de heenmatch was SK Vlamertinge nu compleet en zaten zij in de flow, terwijl wij nu niet voltallig waren en enkele moeilijke matchen achter de rug hadden. Dat kan allemaal een rol spelen, maar toch ben ik enorm ontgoocheld door het resultaat. Pijnlijk, die 4-0.”, foetert Kristof Decaestecker . “We hadden 21 matchen lang de beste verdediging van de reeks en dan weet je dat het eens kan keren, maar toch, het is vooral de manier waarop. We hebben het zelf weggegeven en dat is zuur. Ik heb op het veld in Vlamertinge echt het gevoel gehad van ‘we kunnen hier iets rapen’. De eerste 25 minuten waren wij de betere ploeg, maar we misten dé kans op een 0-1 voorsprong. Kopt Van Torre die bal binnen, dan zagen we misschien een heel andere match. In plaats van 0-1 wordt het meteen 1-0 via een te vermijden doelpunt. We hebben deze nederlaag enkel en alleen aan onszelf te danken door de cadeaus die we uitdeelden. Bij de 1-0 stonden we te ver van de man, bij de 2-0 deden we aan uitverdedigen terwijl het niet meer nodig was en de 3-0 kwam na een onnodige strafschopfout. De 4-0 was een mooi uitgespeeld doelpunt, maar wij stonden dan te ver achteruit. Wij kregen nochtans mogelijkheden genoeg om te scoren, ik gaf zeker tien hoekschoppen. Tot aan de 2-0 was alles nog mogelijk, maar de 3-0 was de dooddoener en dat tegen een ploeg die ervaring genoeg lopen heeft om dat niet meer weg te geven.” Ondanks de 4-0 was Decaestecker niet echt onder de indruk van SK Vlamertinge. “Los van de cadeaus die ze van ons kregen hadden ze geen uitgespeelde kansen, RC Waregem en E. Wervik vind ik veel beter voetballende ploegen. Hun Fall vond ik dan wel een uitblinker, zowel in de duels als voetbaltechnisch heel sterk en een versterking voor een ploeg. Ondanks het verlies hebben we geluk dat de concurrentie ook steken liet vallen en dat we zesde blijven. Nu moeten we wel een reeksje neerzetten. De matchen tegen FC De Ruiter zondag thuis en in Zwevegem Sport wil ik absoluut winnen, als ploeg met top 5 ambitie moet je daartegen gewoon zes punten pakken.”

FB.

Kristof Decaestecker.

14/02/2016 - Marijn Bentein : “We kunnen nog vierde worden, maar dan moeten we wel beter spelen dan in onze laatste twee matchen...”

In een saai en doelpuntenloos duel tussen Sassport Boezinge en SK Oostnieuwkerke zorgde enkel de scheidsrechter met acht gele kaarten en één rode voor wat spektakel. Vatcheichvili houdt er wel een schorsing aan over voor de derby op SK Vlamertinge zondag, terwijl nog enkele Sassportspelers door blessure onzeker zijn.

Doelman Vanbrabandt moest geblesseerd (spierscheurtje) afhaken waardoor Vandermeulen tussen de palen stond. Van Engelandt werd na 20 minuten met een spierletsel vervangen door Kools die in de 70ste minuut rood pakte. Coulleit, Vatcheichvili en Van Torre kregen licht geel, de andere vijf gele kartons waren voor de bezoekers. “Zowel wij als Sk Oostnieuwkerke speelden zwak, wat resulteerde in een flauwe match waarin niet gevoetbald werd en met praktisch geen kansen.”, vat Marijn Bentein de match kort samen. “Oostnieuwkerke speelt al zo stug en dan werd het spel nog eens onnodig veel stilgelegd door de scheids, waardoor er helemaal geen ritme meer inzat. We werden trouwens ook nog twee strafschoppen ontzegd na onnodig hands. Boezinge was de tweede helft nog het dichtst bij een doelpunt via Vatcheichvili, maar Vroman ging in de voeten en in de slotfase redde tegenspeler Vandenbussche een kopbal van Verstraete van de lijn.”, aldus de Poperingenaar die de voetbalschoenen aanbond bij de miniemen van VK Ieper, daarna verkaste naar de jeugd van KSV Roeselare, vervolgens debuteerde in de eerste ploeg van VK Ieper, daarop BS Poperinge en vorig seizoen bij De Ruiter. “Door de malaise toen bij de Ruiter en omdat Boezinge dichter was bij mijn woonplaats tekende ik hier vrij vroeg. En er waren hier met Vanoplynus, Denoo, Verstraete, Vatcheichvili, Decaestecker, Van Torre en Jacob een pak spelers met wie ik vroeger al samen voetbalde. Mijn verblijf hier valt heel goed mee, zo goed dat het de eerste keer is in mijn voetbalcarrière dat ik zo snel bijtekende voor een volgend seizoen. Van de resultaten had ik wel meer verwacht, maar we zitten met enkele lang geblesseerden die belangrijk hadden kunnen zijn en we kunnen er niet naast kijken : we scoren moeilijk. Voor volgend seizoen is het een goede zaak dat de sterke verdediging behouden blijft en dat er aanvallend met Sarrazijn, waarmee ik ook nog speelde, en Brogniez versterking komt.”

“We kunnen met Boezinge wel nog altijd vierde worden”, gaat de rechterflankverdediger verder, “maar dan moeten we wel beter spelen dan in onze laatste twee matchen en mogen we zeker de zespuntenmatch zondag tegen SK Vlamertinge niet verliezen. Een derby is sowieso altijd een geladen match en ik ken er veel spelers. Met Kimpe, Cannaert, Pecqueux en Vanderborght speelde ik nog samen. De buren zaten in de heenmatch, die we met 3-1 wonnen, met geschorste en verschillende geblesseerde spelers, nu is dat bij ons het geval. Onze doelman is geblesseerd en ook Van Engelandt is onzeker, Chicco is geschorst, maar we hebben gelukkig nog vaste kernspelers over om die plaatsen in te nemen. Omgekeerd dan bij de heenmatch kunnen wij ons nu wat wegsteken achter het feit dat we niet voltallig zijn en afwachtend spelen terwijl zij het spel nu maar moeten maken.”, besluit Bentein.

FB.

Marijn Bentein.

06/02/2016 - Brecht Verstraete : “We wonnen een punt op Kortemark...”

SVD Kortemark en Sassport Boezinge deelden na een billijk gelijkspel de punten. Verdediger Brecht Verstraete scoorde twintig minuten voor tijd voor Boezinge de gelijkmaker en daar bleef het bij. Zondag ontvangt Boezinge SK Oostnieuwkerke dat op een punt staat.

Sassport Boezinge slaagde er op het veld van SVD Kortemark niet in om een vervolg te breien aan de knappe zege van vorige week tegen KVC Wingene. “En toch verloren we niets op SVD Kortemark maar wonnen we een punt.”, relativeert verdediger Brecht Verstraete, die woensdag 26 kaarsjes mocht uitblazen, het gelijkspel. “SVD Kortemark heeft minder goed voetballende kwaliteiten dan KVC Wingene, maar is een collectief sterke ploeg waarin iedereen vecht voor iedereen, een ploeg zoals wij die met Boezinge hadden in ons promotiejaar. En er zijn niet veel ploegen die zullen winnen tegen zo’n ploeg en zeker niet thuis op hun groot veld dat er zaterdagavond zwaar en modderig bij lag. Ze spelen enorm verdedigend en speculeren op de counter. Los daarvan wonnen we vorige week tegen KVC Wingene de duels en tegen SVD Kortemark niet. Je voelde zaterdagavond op het veld wel dat er minder nijd in onze ploeg zat dan tegen Wingene. Misschien dat er tegen ploegen die lager staan automatisch wat nonchalance in de ploeg kruipt, hoewel trainer Broeckaert ons daarvoor voor de match nog had gewaarschuwd.”

Net als in de heenwedstrijd kwam SVD Kortemark na de rust het best uit de kleedkamers en lukt snel de 1-0. “Er kwam een voorzet van op rechts van een tegenstrever die nooit zo ver had mogen komen, De Cock legde met een kopbal af in de loop van Verschaeve die vrij kon binnenschieten. Een achterstand tegen zo’n ploeg is moeilijk goed te maken en we forceerden al zo weinig kansen terwijl zij na hun 1-0 nog meer gingen verdedigen. Op hoekschop kon ik de 1-1 binnenkoppen, mijn eerste doelpunt in twee jaar.”, lacht Verstraete. “Door onze vervangingen konden we een tandje bijsteken en wat meer druk zetten, maar meer dan een 1-1 zat er niet in. Tegen de volgende tegenstrever, SK Oostnieuwkerke wonnen we de heenmatch met 0-1, zondag thuis moeten we sowieso gaan voor de drie punten.”

Van Engelandt nam zijn plaats weer in na twee weken schorsing, Jacob en Vatcheichvili starten op de bank. Denoo is beginnen te trainen.

FB.

Brecht Verstraete.

06/02/2016 - Dimitri Baleine, trainer - Steven Denul, afgevaardigde bij U8

Dimitri Baleine en Steven Denul zijn respectievelijk trainer en afgevaardigde bij de U8 dat met de A en B twee ploegjes telt. Sinds nieuwjaar traint Dimitri beide ploegjes apart en springt Steven mee in waar nodig.

Dimitri Baleine uit Esen traint bij Sassport Boezinge de U8 sinds begin dit seizoen. “Mijn oudere zoon Jason (U13) speelt al enkele jaren bij Sassport Boezinge en dit seizoen zijn ook de jongsten Kaylen (U7) en Quirien (U8) gestart. Ik voetbalde vroeger zelf en nam in het begin van dit seizoen zelf contact op met Luc Boone hier bij Sassport met de vraag of er geen plaats was als jeugdtrainer. Ik begon dan bij de U8 samen met Pascal Gykiere die er al trainer was. Omdat het een grote bende was trainden we hen samen op maandag en woensdag van 17.30 uur tot 18.30 uur, maar om matchen te spelen werden ze opgedeeld in twee ploegen en ging ik mee als trainer met de B-ploeg. Sinds Pascal eind december onverwacht overleed, train ik nu beide ploegjes apart na elkaar. Met 15-tal spelertjes is die U8 groep te groot om maar met één trainer te trainen. De A-groep die bij niveau 3 speelt krijgt training van 17:30 uur tot 18:30 uur, en de B-ploeg die bij niveau 1 speelt van 18:30 uur tot 19:30 uur. Met mijn B-ploeg afgevaardigde Steven Denul, verdelen we de andere taken. Hij zal nu meegaan op verplaatsing als trainer met de B-ploeg waarbij mijn zoontje trouwens speelt.”

Afgevaardigde Steven Denul (35) woont in Ieper en voetbalde in een ver verleden bij Aalst, waar hij toen woonde. “Nu spelen mijn twee zoontjes bij Boezinge. Jonas (5 jaar) bij de U7 en Wout (7 jaar) bij de U8. Omdat Nick Dewilde als afgevaardigde doorschoof met Pascal Gykiere naar de A-ploeg vroeg men begin dit seizoen vanuit het bestuur of iemand van de ouders afgevaardigde wilde zijn bij de B-ploeg, waar mijn zoontje speelt. Nu werd mij gevraagd om mee te gaan als trainer naar de wedstrijden van de B-ploeg. De spelertjes trainden voor nieuwjaar samen en kwamen niettegenstaande ze in twee verschillende ploegen speelden, goed overeen. Na het overlijden van Pascal hebben we in onderling overleg met alle betrokkenen voor de oplossing om vanaf nu apart trainen gekozen. We zullen moeten ondervinden hoe dat loopt en het evalueren. Het ploegje van Pascal, dat zullen we waarschijnlijk blijven zeggen, de A-ploeg, is gebleven zoals het was. Omdat het niveauverschil nogal groot was bij sommigen die bijvoorbeeld op latere leeftijd begonnen te voetballen, proberen we zoveel mogelijk dezelfde spelertjes bij dezelfde ploeg te houden. Maar als iemand door omstandigheden niet kan trainen om 17:30 uur mag hij aansluiten bij de ploeg van 18:30 uur.”

Zondag spelen de U8 ploegjes om 13:15 uur een voorwedstrijd tegen de U8 Oostnieuwkerke en U8 Passendale, en lopen de U8 Sassport Boezinge mee op om met de eerste ploeg voor de match Boezinge-Oostnieuwkerke.

FB.

Dimitri Baleine en Steven Denul.

30/01/2016 - Niels Van Torre : “Zondag zat ik op de goede trein en ik hoop dat die trein verder bolt....”

Een sterk spelend Sassport Boezinge maakte zondag met een 2-1 zege een einde aan een reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden van tweede periodekampioen VC Wingene. Ongeveer halfweg de eerste helft bracht Niels Van Torre met twee doelpunten oranje-zwart op voorsprong. Boezinge, dat na de aansluitingstreffer van Bruning stand hield, moet nu die bonuspunten zaterdagavond zien te verzilveren bij SVD Kortemark.

Het was een heropgestaan Sassport Boezinge dat zondag na het debacle van vorige week op FC Luingois de klus klaarde tegen VC Wingene. “Het was dag en nacht verschil met onze vorige wedstrijd.”, opent Niels Van Torre. “We hebben tegen VC Wingene echt voetbal gespeeld terwijl het vorig week tegen de voorlaatst geklasseerde FC Luingnois op niets trok. Dit bewijst dat we het wel kunnen, maar dat het gewoon in het koppeke zit en veel te maken heeft met onderschatting van mindere ploegen. Tegen goed voetballende ploegen zijn we meer gemotiveerd en spelen we beter omdat we ook meer ruimte krijgen. Nee, we kregen geen bolwassing van onze trainer na onze wanprestatie van vorige week, zo is Broeckaert niet. Hij heeft er wel op gehamerd om ons meteen te herpakken, omdat anders de rechterkolom gevaarlijk dichtbij komt. We staan door de zege vierde maar de negende heeft amper twee punten minder.”

Van Torre bracht Boezinge op voorsprong in de 23ste minuut nadat hij een pass van Kools in één keer meenam en daarna de doelman omspeelde. Zijn tweede kopte hij 12 minuten later na hoekschop van Decaestecker binnen. Voordien waren er pogingen van Vanhee en Van Exem, en aan de overkant van Bruning. Het was ook Bruning die, na een uitgelokte vrije trap van Arys, nog voor de rust voor Wingene de aansluitingstreffer scoorde. “Tijdens de rust kregen we instructies om te gaan voor de 3-1 en ons niet achteruit te trekken, wat we nogal eens doen. We wisten ook wel dat de bezoekers alles op alles zouden zetten om te scoren, ze hadden vijftien matchen op rij niet verloren na hun eerste zege van het seizoen tegen ons in de heenmatch op 27 september. De cirkel is rond. Zo goed kwamen De Wingenaars er voetballend zondag niet uit, met hun gestaltrijke ploeg mikten ze vooral op stilstaande fases om gevaarlijk te zijn. En voor ons viel het eens allemaal mee, voor heel de ploeg en ook voor mezelf.”

Dat Van Torre zich met twee doelpunten tot matchwinnaar kroonde, deed de Rumbekenaar veel deugd. “Mijn laatste doelpunt dateert van 1 november en waarom het zondag nu ineens wel twee keer na elkaar lukte, weet ik ook niet. Het heeft niets te maken met gebrek aan vertrouwen, ik krijg veel vertrouwen van de trainer en hij is altijd in mij blijven geloven. Zondag zat ik op de goede trein en ik hoop dat die trein verder bolt. We moeten zaterdagavond weer drie punten pakken bij SVD Kortemark waartegen we in de heenmatch 2-3 verloren. Ze hebben met Lubuszaka en Boucherim paar goeie spelers lopen en scoorden al meer dan wij, maar wij hebben de beste verdediging en moeten proberen om weer snel op voorsprong te komen.”

Van Torre verlaat al na een seizoen Sassport Boezinge. Hij tekende bij SV Rumbeke. “Ik had eigenlijk wel willen blijven, ik amuseer me hier, het is een goede bende die aan elkaar hangt en ook met de trainer klikt het. Maar ze hebben hier al bijna met iedereen gepraat uitgezonderd met mij….We zijn eind januari, ik kreeg een mooi voorstel van SV Rumbeke en heb niet meer gewacht. Ik ben daar nochtans absoluut niet zeker van mijn plaats, maar het is dichter bij huis en ze trainen maar twee keer per week.”

Van Engelandt zat zijn laatste schorsingsdag uit, Vatcheichvili was niet beschikbaar. Nils Sarrazijn en Jerenmy Brogniez komen volgende seizoen over van vierdeklasser KWS Adinkerke.

FB.

Niels Van Torre.

23/01/2016 - Jonas van Exem : “We lieten in de eerste helft te veel kansen liggen...”

Sassport Boezinge deed op FC Luingnois niet wat het moest doen en liet tegen de voorlaatste geklasseerde drie kostbare punten liggen. Jonas Van Exem, drie maanden out met een blessure, had zich zijn wederoptreden anders voorgesteld.

Van Exem viel half november uit met een scheur in de enkelligamenten, hervatte de trainingen na de winterstop en zou zondag oorspronkelijk op de bank starten. “Toen ik toekwam in Luingnois hoorde ik van de trainer dat ik meteen mocht starten omdat ik goed getraind had, bovendien moesten we al Van Engelandt (geschorst) en Verstraete (enkelblessure) missen. Ik had me mijn wederoptreden wel anders voorgesteld en baalde serieus na de match. Het is absoluut niet plezierig als je de eerste keer weer meedoet en dan verliest tegen een ploeg die voorlaatste staat en nog maar één keer won. Terwijl we die match altijd hadden moeten winnen. Het veld lag zwaar en ze speelden betonvoetbal, maar we lieten in de eerste helft en zelfs in het eerste kwartier al wel verschillende kansen liggen om op voorsprong te komen, en dat heeft ons zuur opgebroken. Het werd naarmate de match vorderde duidelijk dat wie eerst scoorde zou winnen en zij hadden aan een halve kans genoeg toen een invaller in de rebound binnen schoot. Het enige positieve zondag was dat ik na de match geen last had, de rest mogen we snel vergeten en vooruitkijken naar de volgende match waar we weer van nul starten.”

Zondag ontvangt Boezinge VC Wingene dat met Arys, Lahousse en Bonte enkele ex-Sassporters heeft lopen, net de tweede periode pakte en als derde hond komt piepen in de titelstrijd. “Tegen betere ploegen spelen we doorgaans beter dan tegen zwakkere ploegen zoals FC Luingois, SVD Kortemark en Zwevegem Sport waartegen we ook verloren. Ons plein zal zwaar liggen zondag en misschien is dat wel in ons voordeel, we moeten sowieso gaan voor winst.”, aldus de Merkemnaar. Op de bank in Luingnois zaten met Hannes Barzeele en Guillaume Provoost opnieuw twee U17 spelers. Kevin Van Engelandt zit tegen VC Wingene zijn tweede schorsingsdag uit.

FB.

Jonas Van Exem.

16/01/2016 - Sam Jacob : “Tevreden met de drie punten, maar we konden er meer uitgehaald hebben...”

Sassport Boezinge klimt door de thuiszege tegen Blauwvoet Otegem naar de vierde plaats. Op verplaatsing naar het voorlaatste FC Luingnois moet een nieuwe driepunter haalbaar zijn. Trainer Broeckaert ziet wel weer twee basisspelers uitvallen.

“De eerste helft waren wij de betere ploeg.”, opent Sam Jacob die vier minuten na de 1-0 van Vanhee de 2-0 binnenschoot., “De eerste poging van Vanhee na een actie Decaestecker-Vatcheichvili strandde op de doelman, maar zijn tweede knalde hij van ver in de winkelhaak. Enkele minuten later, na een actie op links, legde Vanhee de bal mooi achteruit, waardoor ik met een grondscherend schot de 2-0 kon binnenschieten. Voordien was een kopbal van Van Torre naast beland en pakte de doelman twee pogingen van Bentein. Eén van onze sterktes is trouwens het loopvermogen van onze flanken Caes en Bentein die veel mee naar voor komen.” Aan de overkant kwam Boezinge goed weg toen bij stilstaande fases Van Engelandt twee keer redde op de lijn. De tweede helft was saai en leek overbodig te worden tot 8 minuten voor tijd via Sam Jacob de bal ongelukkig in eigen doel terechtkwam. “Een voorzet belandde door het pak ongelukkig tegen mijn voet en in doel, ik had die bal zelfs nooit zien komen. Na die 2-1 brak de match weer open en werden het nog spannende slotminuten. Onze doelman Vanbrabandt verijdelde nog de 2-2 en hun doelman kon nog net bij een hoge kopbal van Knockaert. Content dus met de drie punten, maar hadden wij de tweede helft gespeeld zoals de eerste helft en ons niet achteruit getrokken, dan hadden we er meer uitgehaald.”

Van de geblesseerden recupereerde trainer Broeckaert Hoornaert (ontsteking achillespees), die na twee maanden inactiviteit zijn plaats opnieuw innam. Ook Kools (lies) hervatte, maar is nog niet helemaal hersteld. Hannes Barzeele (speler U17) debuteerde op de bank en viel in. Zondag tegen Luingnois heeft de coach nog bijkomende selectieproblemen : de twee weken schorsing van Van Engelandt werden ook in beroep behouden en gaan zondag in en Brecht Verstraete (verstuikte enkel) vervoegde begin deze week de blessureboeg. Intussen verlengden doelman Vanbrabandt, Denoo, Bentein, Decaestecker, Van Engelandt, Verstraete, Van Exem, Coulleit en E. Knockaert hun verblijf.

FB.

Sam Jacob.

09/01/2016 - Secretaris Guido Van Engelandt : “Het resultaat zal vooral afhangen van de beschikbare spelers...”

Sassporttrainer Geert Broeckaert gunde zijn spelers tijdens de winterstop een week rust en hervatte de trainingen op 29 december. Het goede nieuws is dat verschillende lang geblesseerden opnieuw trainen. Wie daarvan fit geraakt tegen zondag is een andere vraag. Sassport begint 2016 met een thuismatch zondag tegen vierde laatste Blauwvoet Otegem.

Boezinge ging de winterstop in als zevende en met Sassport secretaris Guido Van Engelandt maken we de balans op van het eerste seizoensdeel. “Het lijkt erop dat RC Waregem en Eendracht Wervik te sterk zijn voor de rest, terwijl VC Wingene na een aarzelend begin als derde hond in het spel komt. Onze ambitie voor het seizoen was eindigen in de linkerkolom en zo hoog mogelijk, een rustig seizoen waarin niets moet en alles mag. Halen we eindronde oké, spelen we geen eindronde ook goed. We staan nog in die linkerkolom op een zevende plaats : met rond ons op een zakdoek een zestal ploegen die regelmatig haasje over springen. Een paar keer winnen of verliezen kan het klassement daar grondig dooreen schudden.”

“Wat de eigen ploeg betreft : Doelman Vanbrabandt valt mee en pakte enkele punten. Onze verdediging is redelijk stabiel en voorlopig samen met die van leider Wervik de beste van de reeks, beiden kregen we het minste goals tegen. Ons middenveld doet ook zijn werk, maar vooraan scoren we moeilijk. We creëren wel kansen, maar kunnen niet afmaken. Als je ons gemaakte aantal doelpunten bekijkt is dat niet echt goed. Dat ligt daarom niet altijd aan spelers individueel, maar misschien aan het systeem. Los daarvan hadden we de pech van verschillende lang geblesseerden die we nu hopelijk snel kunnen recupereren. We moeten match per match bekijken en ons resultaat zal vooral afhangen van de beschikbare spelers, maar het streefdoel blijft de linker kolom.”

Denoo, al heel het seizoen out, hervatte de looptrainingen. Kools, Hoornaert, Van Exem en Vanoplynus hervatten de trainingen, maar Vanoplynus ondervond dinsdag alweer wat last. Rodriguez is dikwijls afwezig op training en wordt niet geselecteerd. Kevin Van Engelandt gaat in beroep tegen zijn twee weken schorsing voor de rode kaart tegen Wervik. Aaron Coulleit is zondag tegen Otegem geel geschorst.

FB

Guido Van Engelandt

31/12/2015 - Trainer Geert Broeckaert : “Ons resultaat na de winterstop zal afhangen van de beschikbare spelers...”

Sassport Boezinge verloor de laatste match van 2015 op SC Wielsbeke waardoor het de winterstop ingaat op de zevende plaats. Trainer Geert Broeckaert, die zijn kern alsmaar meer ziet uitdunnen, hoopt na nieuwjaar snel enkele spelers te recupereren.

Tegen SC Wielsbeke was Niels Van Torre geschorst en haakte Joey Kools met een liesblessure af, waardoor trainer Geert Broeckaert weer moest schuiven met de ploeg om youngster Thijs Knockaert en broer Emiel Knockaert in te passen. “We moeten roeien met de riemen die we hebben en aanvallend komen we er dan moeilijk uit.”, aldus trainer Geert Broeckaert. “SC Wielsbeke voetbalde in een gesloten match in de eerste helft de meeste kansen bijeen zonder te scoren. Een kwartier voor het einde kregen we nogal vrij ongelukkig een doelpunt binnen. We hadden ook wel enkele kansjes, maar meer zat er met deze ploeg niet in. Door de vele geblesseerden en enkele schorsingen zitten we de laatste weken met een heel krappe kern, waardoor Wervik en Wielsbeke op dit moment té zware tegenstanders waren.”

Boezinge daalt door het verlies en gaat 2016 in op de zevende plaats. “En dat is nog altijd in de linkerkolom zoals ik in het begin van het seizoen heb gezegd, we staan daar met enkele ploegen wel allemaal op een zakdoek dicht bijeen. Ik beschik over een kern van 18 spelers en vier jonge gastjes, en als je voor een lange tijd zwaar geblesseerden hebt is dat moeilijk op te vangen. De winterstop komt, met de zware velden nu, niet te vroeg. Verschillende spelers die al sinds begin van het seizoen iedere minuut speelden, zijn dringend aan rust toe. Ons resultaat na de winterstop zal afhangen van de beschikbare spelers. Ik hoop er snel enkele te recupereren uit de blessureboeg, maar durf daar geen datum op te plakken. Hans Hoornaert is de enige die al een paar weken weer loopt, Kjell Vanoplynus en Jonas Van Exem zijn daar nog niet eens aan begonnen en aan Dries Denoo moet ik de eerste maanden nog niet denken. Joey Kools is nu met die oude blessure die weer de kop op steekt nog een vraagteken, Aaron Coulleit is na de winterstop geel geschorst en Kevin Van Engelandt hangt nog een rode schorsing boven het hoofd.”

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

18/12/2015 - Aaron Coulleit : “Jammer dat de 2-0 er meteen daarna niet in ging, dan had het wel nog eens willen zien...”

Na een wereldpot van Aaron Coulleit hield Sassport Boezinge stand tot in de 54ste minuut E. Wervik met een gelukje langszij kwam via een owngoal. Boezinge, het laatste kwartier met tien, verloor uiteindelijk de zespuntenmatch met 1-3 en zakt naar plaats vijf. De laatste match voor de winterstop is op verplaatsing zondag naar Wielsbeke.

Sassport Boezinge maakte het het tweede geklasseerde E. Wervik niet gemakkelijk en stond na een wereldgoal van Aaron Coulleit in de kruising na 25 minuten op voorsprong. Nog geen minuut later omspeelde Vanhee de keeper, maar de 2-0 strandde tegen het been van bezoeker Fleurman. “De eerste helft deden we goed mee”, opent Aaron Coulleit, die de wereldpot scoorde. “Ik kreeg een schitterende assist van Van Torre in mijn voeten gelegd en voelde meteen dat dit goed zat. Jammer dat de 2-0 er meteen daarna niet in ging, dan had ik het wel nog eens willen zien. Al moeten we ook toegeven dat E.Wervik de beter voetballende ploeg was en vooral in de tweede helft toonde waarom ze tweede staan.”, relativeert de 20-jarige Beselarenaar die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Boezinge.

E. Wervik kwam pas 10 minuten na rust langszij met een owngoal toen op vrije trap de bal tegen Van Engelandt in de muur in eigen doel afweek. 20 minuten later rolde bezoeker Rommelaere de verdediging op, scoorde de 1-2 en kreeg nog geel omdat hij dat doelpunt vierde met een trap tegen de cornervlag. Boezinge bleef vechten : Jacob redde een gemaakt doelpunt van de lijn en de bezoekende doelman hield Wervik overeind bij een vrije trap van Decaestecker in de korte hoek. Kort daarna kreeg Van Engelandt overdreven rood voor een tackle. “Het was een fout, maar zeker geen rood waard. We deden nog wat we konden en Bentein was met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar met tien tegen een zo sterk voetballende ploeg is knap lastig en dat houd je niet lang vol. De 1-3 in de slotminuten van Van Den Bogaerde, die van ver aanlegde, was een wereldgoal waar niets tegen te doen viel. Jammer, er zat misschien meer in. We moeten toch proberen om eens dat tweede doelpunt te scoren. Onze volgende tegenstander Wielsbeke, waartegen we dit seizoen al een paar keer speelden (beker en competitie) is geen slechte ploeg, we speelden een keer gelijk en wonnen twee keer, dus moeten we zondag weer gaan voor winst.”, besluit Coulleit.

FB.

Aaron Coulleit.

05/12/2015 - Trainer Geert Broeckaert : “Hadden we in de eerste helft onze kansen afgemaakt, dan wonnen we hier...”

Van degelijk voetbal was met een stevige stormwind en een moeilijk bespeelbaar veld op de Molenhoek in Knokke-Heist tegen VV Westkapelle geen sprake. Boezinge verzuimde in de eerste helft wel weer om de kansen af te maken en kreeg het deksel op de neus. Door het verlies zakken de oranjehemden naar plaats vier. Zondag komt voor de laatste match van de heenronde FC Meulebeke op bezoek.

Boezinge startte met windvoordeel en kreeg meteen de beter kansen. Op hoekschop kopte eerst Vatcheichvilli naast en daarna Van Torre op de kruising. Van Torre kwam vijf minuten later, en een tweede keer net voor de rust, alleen voor de keeper maar kon beide zuiver doelkansen niet verzilveren. Intussen had de thuisploeg bij één van haar zeldzame doorbraken de score geopend. Vijf minuten voor rust werd een alleen doorgebroken Tim Vanhee foutief gehaakt, de scheids bestrafte met geel en een vrije trap net buiten de zestien. Kort na de pauze lukte thuisspeler Vys van ver de 2-0. Intussen was het middenveld herschapen tot een modderpoel waarin de bal niet meer rolde. Boezinge slaagde er in om met tegenwind iets beter te voetballen, maar kon geen kansen meer afdwingen. “Door de hevige wind was het moeilijk voetballen, de eerste helft bij windvoordeel gingen de ballen veel te hard naar voor en was het bijna onmogelijk om goeie voorzetten of hoekschoppen te geven. Tegen wind lukt combineren dan weer beter dan met wind mee, maar in de tweede helft werd het veld alsmaar minder bespeelbaar. Los daarvan : mochten we in de eerste helft onze kansen hebben afgemaakt, dan wonnen we hier. Het was ongeveer dezelfde match als tegen Oostkamp vorige week en die wonnen we na een vroege voorsprong, we kregen hier tegen VV Westkapelle zelfs nog meer kansen. Maar dat is voetbal.”, aldus Sassporttrainer Broeckaert.

“De weersomstandigheden waren wel anders. Onze twee tegengoals zondag pakken we twee keer door uitglijden van twee van onze verdedigers. Het veld was in het begin al moeilijk bespeelbaar, maar de bal rolde aan de zijkanten en dat was voor de scheids voldoende. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het midden onbespeelbaar. We misten in de verdediging ook Kevin Van Engelandt (geschorst). We hebben al niet veel overschot en als je dan nog iemand met zoveel ervaring en voetbalinzicht moet missen, dan laat zich dat voelen. Veel alternatieven heb ik niet, door de vele geblesseerden zitten we echt op ons tandvlees. Ik ben na iedere training blij dat er niemand af moest en hoop dat er zeker tot aan de winterstop geen blessures meer bijkomen. Na nieuwjaar komen dan normaal Van Exem en Vanoplynus terug, maar voorlopig recupereren we niemand. Kevin Van Engelandt komt wel terug uit schorsing. Zondag thuis tegen derde laatste FC Meulebeke zal het weer niet gemakkelijk zijn. Die mannen gaan de boel gesloten houden en zolang we niet scoren zal het een moeilijke match zijn.”

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

28/11/2015 - Tim Vanhee : “We scoren moeilijk, maar waarom zondag weer niet gaan voor een 0-1 ?”

Na SV Rumbeke vorige week zette Sassport Boezinge zondag ook KSV Oostkamp opzij en blijft het derde. Boezinge won opnieuw met het kleinste verschil. Nieuwkomer Tim Vanhee scoorde na een kwartier het enige doelpunt. Zondag volgt opnieuw een uitmatch tegen VV Westkapelle.

Na een lange bal van Kools schoot Tim Vanhee, die van achter de verdediging kwam, de 0-1 overhoeks binnen. “Meteen na die 0-1 moest hun doelman alles in huis halen om een gemaakt doelpunt van ‘Chicco’ Vatcheichvili van de lijn te redden. De eerste helft domineerden we verder en drukten we Oostkamp weg. De tweede helft was compleet omgekeerd. Zij drukten en wij zijn er niet meer echt uitgekomen, al forceerden zij ook maar één grote kans, waarbij onze doelman Vanbrabandt een prachtredding in huis had om de nul te houden. Op het einde kon ik Chicco nog met een voorzet bedienen, hij scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd. Net als tegen SV Rumbeke vorig week winnen we met het kleinste verschil. Voorlopig lukt het ons om punten te halen door na een doelpunt een muur op te bouwen en nee dat is geen bewuste tactiek. We moeten toch eens proberen om dat tweede doelpunt te maken en zijn daaraan aan het werken.”

Tim Vanhee speelde voor hij naar Sassport Boezinge kwam twee jaar bij VV Coxyde en voordien bij SV Diksmuide, hij begon bij de jeugd van WS Bulskamp. “Met VV Coxyde in tweede klasse zou de intensiviteit van de training opgedreven worden en dat was niet meer te combineren met mijn beroep. Ik ben zelfstandige in bank en verzekeringen en heb een Axa bank in mijn woonplaats Leisele (Alveringem), en dat komt voor mij op de eerste plaats. Ik koos voor Boezinge omdat het niet ver is.” De 25-jarige aanvaller scoorde zondag zijn tweede doelpunt voor Boezinge. “We scoren moeilijk, en voor mezelf ging het in het begin ook niet zoals ik wou, waarschijnlijk door de inpassing nieuwe spelers, systeem...Nu loopt het voor mezelf beter en ik hoop dat ik vertrokken ben. Zondag in VV Westkapelle weer gaan voor 0-1 ?, waarom niet als dat voldoende is voor drie punten, maar Kevin Van Engelandt is geschorst (verslag na de match tegen Zwevegem Sport) en dat is wel een serieuze handicap.”

FB.

Tim Vanhee.

21/11/2015 - Kristof Decaestecker : “Voor de twee komende verplaatsingen rekenen we toch op een 4 op 6.”

Een betwistbare strafschop voor Boezinge in de vijfde minuut na aangeschoten hands, besliste zondag de match tegen SV Rumbeke. Kevin Van Engelandt scoorde van op de stip het enige doelpunt en Boezinge hield de nul waardoor het tegen de derde geklasseerde een belangrijke driepunter pakte. Zondag moeten de oranjehemden de wei in tegen SV Oostkamp dat op een gedeelde derde plaats staat met evenveel punten.

“Van waar ik stond kon ik moeilijk zien of het al dan niet strafschop was.”, reageert verdediger Kristof Decaestecker op de gecontesteerde strafschop, waarmee Sassport Boezinge al vroeg op voorsprong kwam. Na een voorzet, door bezoeker Sucaet in corner gewerkt, wees de ref voor aangeschoten hands naar de stip en Van Engelandt miste niet. Boezinge kreeg kansen om verder uit te lopen via Vanoplynus op het dak van het doel, Van Torre die alleen voor doel te lang aarzelde, Vanhee over doel, een volley van Jacob nipt over en een schot van Vatcheichvili op de doelman. Het bleef 0-1.

“Door de wind werd het nog een moeilijke match. Rumbeke is normaal een stevig geheel dat goed georganiseerd speelt. De eerste twintig minuten speelden wij toch beter en we voetbalden de meeste kansen bijeen. Zij moesten het vooral hebben van afstandsschoten en hoekschoppen maar creëerden niet echt uitgespeelde kansen. Door de wind zat er veel slordigheid in hun spel en ze misten door blessure Delaere, die toch een goede spits is.” Decaestecker is nieuw bij Sassport Boezinge. De 28-jarige Merkemnaar, die van opleiding regent LO is en als opvoeder werkt in het VTI Torhout begon als 5-jarige bij Sp. Keiem te voetballen en vervolgens KV Oostende, FC Varsenare, FC Langemark, BS Poperinge, SV De Ruiter, vorig jaar SK Eernegem en nu Boezinge.

“Ik woon in Merkem en koos vooral voor Boezinge voor de verplaatsing. Eernegem was een beetje ver en nu ik een kindje heb is het aangenaam om wat meer thuis te zijn. Daarnaast ken ik hier ook veel spelers van vroeger. Ik speelde nog samen met Bentein, Verstraete, Kools, Rodriguez, ik ken Van Exem, die ook van Merkem is, en met Dries Denoo zat ik al samen in de kleuterklas en begonnen we te voetballen bij Keiem. Dat Sassport Boezinge wil meedraaien aan de top was mooi meegenomen en ik vind eerste provinciale sowieso een mooie reeks.”

Decaestecker is een verdediger. “Al heel mijn loopbaan speel ik centraal achteraan of linksachter, wat ook nu mijn positie is. Het loopt hier zoals ik had verwacht. Ik ben in een groep terechtgekomen waar iedereen elkaar kent en waarmee het ook aangenaam is op training en na de match, en de resultaten zijn goed.”

Boezinge heeft momenteel met slechts tien tegentreffers de op één na (Wervik A – 9) beste defensie uit de reeks. Afwerken vooraan lukt minder. “We scoren inderdaad moeilijk, maar aan de andere kant houden we al voor de zesde keer de nul en zijn we verdedigend goed bezig. Daarmee bedoel ik niet alleen de verdedigers, maar ook iedereen vóór de verdediging. Doordat we in een ander systeem spelen hebben ze daar veel meer loopwerk. Onze volgende twee matchen zijn op verplaatsing naar SV Oostkamp en daarna naar VV Westkapelle. Ik reken op een 4 op 6, tegen wie we wat pakken doet er niet toe. SV Oostkamp staat wel beter dan ik had verwacht, het is een goed georganiseerde ploeg die op de counter loert, maar ik zie dat hun spits zondag tegen ons geschorst is.”

Vanoplynus viel opnieuw uit (scheurtje), Vatcheichvili onderging vorig week een kijkoperatie, maar voelde zich fit genoeg voor de bank. Van Exem, Hoornaert en Denoo zijn nog lange tijd out. Van Engelandt mag zich donderdag gaan verdedigen voor het verslag dat hij aangesmeerd kreeg na de match tegen Zwevegem Sport.

FB.

Kristof Decaestecker.

14/11/2015 - Kjell Vanoplynus : “Het wordt niet gemakkelijk tegen Rumbeke, maar geen enkele wedstrijd is gemakkelijk...”

In een betere eerste helft kwam Sassport Boezinge op en tegen KRC Waregem met een doelpunt van Aaron Coulleit op voorsprong. In de tweede helft zette de leider de puntjes op de i. Boezinge hield stand, tot acht minuten voor tijd thuisspeler Christiaens na een center de gelijkmaker binnenduwde. Kjell Vanoplynus debuteerde bij Sassport.

Kjell Vanoplynus, die overkwam van OMS Ingelmunster, stond, na een lange blessure, tegen leider KRC Waregem voor het eerst aan de aftrap. De 26-jarige middenvelder uit Moorslede sukkelde met een scheur in de hamstring. “Na mijn eerste vijf minuten voor Boezinge in de voorbereiding op het tornooi in Voormezele moest ik er af met een blessure waarmee ik ook al in april bij OMS Ingelmunster naar de kant moest. Ik herbegon bij Boezinge bij de beloften, maar herviel meteen. Zondag mocht ik weer starten, ik voel niets meer en dat was een hele opluchting. Ik was content dat ik weer kon spelen, dat was maanden geleden. Als je enkel mag lopen en de ploegmakkers ziet trainen en spelen, en altijd hervalt, zou je op de duur de moed verliezen. Maar nu ziet het er goed uit. Conditioneel ben ik nog niet 100 %, maar dat komt wel.” Een geluk voor Boezinge dat Vanoplynus terug is. Naast Dries Denoo, die al lange tijd out is, viel vrijdag ook Van Exem (scheur enkelligamenten) uit en ook Hoornaert is out met een terugkerende blessure (ontsteking achillespees) die zijn voetbalcarrière in het gedrang brengt.

“Het gelijkspel tegen De Rassing was een terechte uitslag. We namen elk een helft voor onze rekening. We namen meteen de match goed in handen en speelden een sterke eerste helft waarin we één keer goed weg kwamen bij een ver schot van Oplynus, dat de onderkant van de deklat raakte. We creëerden meer kansen en kwamen op voorsprong toen een kopbal van Vatcheichvili op de paal belandde en Coulleit de rebound binnenschoot. De tweede helft was een heel ander verhaal, we konden de bal niet meer bijhouden en kwamen amper nog in de zone van de waarheid, terwijl zij constant drukten. Zij speelden een veel betere tweede helft met Weynants erbij die in de eerste helft op de bank zat omdat hij te laat kwam.”

Zondag ontvangt Boezinge het derde geklasseerde Rumbeke. “Een goede stevige ploeg. Ze namen het volledige middenveld van De Ruiter van vorig seizoen over en ze hebben voor iedere positie een dubbele bezetting. En ze zullen extra gepikeerd zijn omdat ze vorige week 0-3 verloren tegen Oostkamp. We staan op drie punten van hen en bij winst blijven we mee, het zal niet gemakkelijk zijn maar dat is geen enkele match.”

FB.

Kjell Vanoplynus.

07/11/2015 - Kevin Van Engelandt : “Verdedigend doen we momenteel een redelijk seizoen, maar iedereen moet zijn werk doen in alle gelederen.”

Sassport Boezinge kon in een sterke eerste helft uit een karrevracht kansen maar één keer scoren en kreeg, na een lamentabele tweede helft, het deksel op de neus. Na een knullige gelijkmaker van Zwevegem Sport meteen na de rust slaagde oranje-zwart er niet in om een vuist te maken en zakte de ploeg als een pudding in elkaar.

“We kregen zeker vijf, zes kansen in het eerste half uur en als je je kansen niet afwerkt kun je niet winnen.”, baalt Sassportkapitein Kevin Van Engelandt na het verlies op eigen veld tegen Zwevegem Sport. “Het is hetzelfde zeer dat altijd terugkomt. Als we zelfs nog maar aan 50% zouden afwerken, zouden we veel rustiger kunnen spelen. Een goede vijf minuten voor rust lukte het dan toch om de 1-0 te scoren en stonden we dik verdiend op voorsprong al had het toen al 4-0 kunnen staan. We speelden een sterke eerste helft en Zwevegem Sport kon enkel dreigen met een paar afstandsschoten. 45 seconden na de rust komen de bezoekers dan langszij via een afgeweken bal. Een schot van bezoeker Fofana belandde tegen de rug van hun kapitein en viel achter onze doelman binnen. Dan denk je om een vuist te kunnen maken en op hetzelfde elan van de eerste helft verder te gaan en dat is niet gelukt. Meteen na de gelijkmaker werd het bijna 2-1. De tegenstrever geloofde opnieuw in zijn kansen en wij waren van slag. ’t Was nog maar 1-1 ja, maar als je al die kansen blijft missen, gaat dat toch op een bepaald moment meespelen in het koppeke. Al mag dat inderdaad geen excuus zijn voor onze slechte tweede helft. In de wissels na de 1-1 kon ik me, in tegenstelling tot de supporters, wel vinden.”, treedt Van Engelandt zijn trainer bij, “een spits wordt getaxeerd op de doelpunten die hij wel of niet maakt.” De wissels keerden echter het tij niet en het werd nog 1-2. “Na flagrant buitenspel. Dat de lijnrechter wait en see toepast oké, maar daarna moet hij wel juist beoordelen en zwaaien. Nu, die fase heeft het resultaat niet bepaald, de eerste helft wel.”

Zondag mag Boezinge op bezoek bij leider RC Waregem. “We moeten daar nu gaan voor minimum een punt. Vorige zondag tegen Zwevegem hebben we gezien hoe het niet moet. Verdedigend doen we momenteel een redelijk seizoen, maar iedereen moet zijn werk doen in alle gelederen.”

FB.

Kevin Van Engelandt.

31/10/2015 - Justin Vanbrabandt : “Als we tegen Zwevegem de drie punten pakken kunnen we geruster toeleven naar de volgende zware confrontaties...”

Sassport Boezinge deed wat het moest doen tegen SV De Ruiter en zette de staartploeg met 0-2 opzij, met dank aan Sassportdoelman Justin Vanbrabandt die in de 4de minuut een elfmeter stopte. Meteen ook de enige serieuze kans in 90 minuten voor de thuisploeg.

De Ruiter kreeg meteen een strafschop na aangeschoten hands van Kevin Van Engelandt. Thuisspeler Samba zag zijn zwak ingeschoten elfmeter gestopt door Sassportdoelman Justin Vanbrabandt die de goede kant koos en Boezinge voor een vroege achterstand behoedde. “We waren slecht aan de match begonnen. Ik denk dat we wakker zijn geschoten bij de strafschop, toen het daagde dat we hier wel degelijk op achterstand konden komen. Daarna hebben we ons herpakt en zijn we beginnen kansen af te dwingen met stilstaande fases via ‘Chico’ Vatcheichvili, die er met kopballen drie keer dichtbij was en via Tim Vanhee. Door een hands op hoekschop van Kools kwamen we rond het half uur met een strafschop op voorsprong, Van Engelandt zette de elfmeter wel om. De eerste helft moest ik eigenlijk niet echt nog ballen pakken.”

De Ruiter probeerde na de rust nog wel, met goed voetbal en veel enthousiasme, maar zonder kansen. “De thuisploeg drukte nog en er ging wel een bal over of naast, maar geen enkele bal kwam binnen het kader, ik heb geen enkele superredding moeten doen. Er was één moeilijke bal achter de verdediging die tegen mij in corner devieerde. De jonge gasten van De Ruiter willen wel, maar ze missen nog ervaring, ze zullen wel nog winnen, alleen was het niet tegen ons. Hun doelman was wel goed en voorkwam erger, hij haalde een kopbal van Chico uit de kruising.”

Chico lukte later wel de 0-2 op de counter en Coulleit en Knockaert waren dicht bij de 0-3. Op 1 november ontvangt Boezinge het taaie Zwevegem Sport. “Op papier haalbaar, maar altijd een harde stevige ploeg, met individueel wel enkele goeie spelers, die al goede resultaten liet optekenen tegen enkele betere ploegen. Als we zondag tegen hen de drie punten pakken kunnen we geruster toeleven naar de volgende zware confrontaties tegen Waregem en Rumbeke.”, besluit Vanbrabandt.

Niels Van Torre was geel geschorst. Kjel Vanoplynus, al heel het seizoen out met een blessure, viel voor het eerst in.

FB.

Justin Vanbrabandt.

24/10/2015 - Kevin Van Engelandt : “Kort samengevat was Sassport Boezinge over de hele lijn de betere ploeg...”

Van een échte derbytopper was tijdens de wedstrijd Boezinge-Vlamertinge nooit echt sprake, daarvoor kwam SK Vlamertinge te gehavend aan de aftrap. Logie, Hoornaert en Pecqueux waren geschorst, Jan Decru (klierkoorts) stond verrassend toch in de basis. Sassport Boezinge stond tegen de buren met dezelfde elf aan de aftrap die vorige week wonnen in en tegen Oostnieuwkerke.

Kort samengevat was Sassport Boezinge over de hele lijn de betere ploeg met een resem kansen en kon SK Vlamertinge daar maar heel weinig tegenover zetten. “Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen.”, zegt Sassportkapitein Kevin Van Engelandt, die bij Boezinge als eerste aangeduid stond voor het nemen van een strafschop en op minuut 5 de 1-0 vanop de stip binnen knalde. “We kwamen het scherpst uit de kleedkamer en zetten hen meteen vast. Via een strafschop, na fout van hun doelman op Van Torre, kwamen we vroeg op voorsprong. Na de 1-0 waren we de betere ploeg met de meeste kansen, terwijl Vlamertinge daar, los van enkele ‘roldertjes’ van op de flank, weinig tegenover heeft gezet. Hun enige serieuze kans was toen na een kwartier Kimpe de onderkant lat trof en de bal van op de doellijn terug in het veld botste. Wij hadden kunnen uitlopen via Coulleit, Vatcheichvili, Van Exem en Decaestecker die allen de paal of doelman op hun weg vonden. Was efficiëntie langs weerszijden 100 % geweest dan stond het aan de rust zeker 4-1 in plaats van 1-0. Na de pauze kwamen we weer het scherpst uit de kleedkamer. We scoorden snel via Van Torre, maar toch had ik het gevoel dat we nog een derde doelpunt nodig hadden om zeker te zijn, al maakte Vlamertinge het ons niet echt moeilijk om te verdedigen. Ze speelden veel te stereotiep en te weinig verrassend om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Dat ze niet op volle sterkte stonden kan gelden als excuus.”

Jacob scoorde op het einde nog de 3-0 voor Boezinge, na een aflegger van Van Exem en enkel minuten later kon Cannaert voor Vlamertinge nog de eer redden met een kopbaldoelpunt : 3-1. “Jammer voor de statistieken dat we de nul niet konden houden, maar de drie punten zijn het belangrijkste. Winnen tegen SK Vlamertinge zijn bonuspunten en die kunnen we alleen verzilveren door zondag ook te winnen in De Ruiter. Ze staan dan wel laatste, maar hoe langer ze nul punten hebben hoe dichter ze bij puntenwinst staan, en ze moeten meestal maar in het laatste kwartier de duimen leggen, niet onderschatten is de boodschap.”, besluit Van Engelandt.

Van Torre is geel geschorst.

FB.

Kevin Van Engelandt.

24/10/2015 - Halfbroers Pieter-Jan Delbroeck en Thibaut Rivière (U17 en U6 Sassport Boezinge)

Thibaut Rivière (5) speelt bij de U6 van Sassport Boezinge. Zijn papa Mickael Rivière is afgevaardigde bij de U17 waarbij halfbroer Pieter-Jan Delbroeck speelt. Thibaut kijkt op naar zijn oudere broer Pieter-Jan, die hem thuis ook wat voetbalknepen bijleert.

Thibaut (U6) is de zoon van Mickael Rivière en Nathalie Watteyne, woont in Beveren-aan-de-IJzer en gaat naar de lagere school in Boezinge. Halfbroer Pieter-Jan Delbroeck (U17) is de zoon van Vincent Delbroeck en Nathalie Watteyne en woont door co-ouderschap een week bij zijn vader in Ieper en een week bij zijn mama in Beveren-aan-de-IJzer. Hij studeert aan het T.I. H.Familie in Ieper. “Het is mijn zevende seizoen bij Sassport Boezinge.”, vertelt Pieter-Jan. “Voor ik voetbalde speelde ik tennis in Wevelgem, waar mijn vader toen woonde, maat dat lag me niet echt. Ik was toen zeven jaar, mijn mama woonde toen nog in Boezinge en ik sloot aan bij Sassport Boezinge. Intussen verhuisde mijn pa, toen ik 12 jaar was, naar Ieper en ik speel nog altijd bij Boezinge. Ik speelde aanvankelijk als centrale middenvelder maar sta de laatste jaren in de spits. Dit seizoen scoorde ik wel nog niet zo veel, we hebben het ook collectief sowieso moeilijker omdat we in een zwaardere reeks zitten dan vorig seizoen. Toen speelden we nog bij de U15 en nu bij de U17. Doordat het ineens per twee jaar omhoog gaat, voel je dat verschil heel goed.”

Halfbroer Thibaut is pas 5 jaar en al bezig aan zijn derde seizoen bij Sassport Boezinge. “Thibaut kwam altijd mee naar het voetbalterrein om Pieter-Jan bezig te zien en ze voetbalden samen thuis.”, vertelt papa Mickael Rivière die al zes jaar afgevaardigde is bij de ploeg van Pieter-Jan. “Toen ze hier bij Boezinge begonnen met kaboutervoetbal wilde Thibaut meteen meedoen. Na twee jaar kaboutervoetbal speelt hij nu het eerste jaar bij de U6, ze trainden voorlopig enkel en speelden nog maar één oefenmatch.”

“Voordien”, gaat Pieter-Jan verder, “kwam Thibaut kijken naar mijn matchen, maar dit seizoen gaat dat niet meer. Wij trainen met de U17 op maandag en woensdag en zij met de U6 op maandag en zaterdag. Als ik nu een match speel op zaterdag trainen zij. Maar hij vindt dat absoluut niet erg, hij voetbalt liever zelf dan te kijken naar mij. We voetballen wel nog samen thuis. Hij kent nog niet zo veel, ik probeer hem wat bij te leren en te verbeteren, en hij is leergierig, hij luistert goed naar mij.” En de kleine Thibaut, die zat erbij en glunderde.

FB.

Pieter-Jan Delbroeck en Thibaut Rivière.

17/10/2015 - Dubbelinterview naar aanleiding van derby Sassport Boezinge-SK Vlamertinge : Gonzalo Rodriguez en Kévin Pecqueux.

Het moet meer dan tien jaar geleden zijn dat Sassport Boezinge en SK Vlamertinge nog tegen elkaar uitkwamen in de competitie, maar komende zondag staat de derby weer op de kalender in eerste provinciale. Kévin Pecqueux, captain en verdediger bij SK Vlamertinge, en Gonzalo Rodriguez, aanvaller bij Sassport Boezinge keken er als soulmates naar uit om tegen elkaar te spelen. Maar dat feestje gaat niet door : Pecqueux is zondag geschorst.

Sassport Boezinge en SK Vlamertinge behaalden zondag dezelfde 0-1-uitslag. Alleen was dat voor SK Vlamertinge thuis en betekende dat verlies tegen SV Oostkamp en leider af. En voor Boezinge was dat op verplaatsing en betekende dat winst tegen SV Oostnieuwkerke. Sassport Boezinge staat nu 7de met 12 punten en SK Vlamertinge 4de met 14 punten.

“We speelden tegen SV Oostkamp onze zwakste match tot nu toe.”, zegt SK Vlamertinge kapitein Kévin Pecqueux, die na 20 minuten met een enkelblessure uitviel. “Wij toonden maar een matige inzet tegen een jonge ploeg, die goed probeerde te voetballen en daarin ook slaagde omdat wij zwak presteerden. Ik voelde het trouwens al in de opwarming dat het onze dag niet zou worden. Er waren er ook een paar die terug kwamen uit blessure, niet iedereen was fit, er waren nog enkele geblesseerden en de laatste 20 minuten moesten we met tien verder omdat de scheids de match niet in handen had. We zitten bij SK Vlamertinge met een kleine kern en er mag niet veel gebeuren. Iedereen was natuurlijk content met die eerste plaats, maar die is bij SK Vlamertinge geen prioriteit, we moeten realistisch blijven. Voor de match tegen Boezinge zondag zitten we met drie geschorsten : Logie, Sammy Hoornaert, die zondag twee keer geel kreeg, en ikzelf. Jan Decru staat aan de kant door klierkoorts en er zijn nog enkele die niet blessurevrij zijn. We weten dus dat het heel moeilijk zal worden zondag in Boezinge.“ De centrale verdediger is aan zijn tweede seizoen bij SK Vlamertinge bezig en speelde vijf jaar terug één seizoen bij Sassport Boezinge “Ik liep toen dezelfde enkelblessure op en was enkele maanden out, ik hoop dat het nu niet zo erg is.”

Gonzalo Rodriguez zat zondag tegen SK Oostnieuwkerke op de bank. “Ja, ik weet waarom. Omdat ik de laatste twee weken minder goed bezig was en ik thuis tegen SVD Kortemark, toen ik er af moest, reageerde tegen de trainer. Tja, Ik was teleurgesteld, ik vond het te vroeg in de match, we moesten nog 40 minuten spelen. Niettegenstaande ik al wist dat ik de volgende match niet mocht starten, trainde ik vorige week toch scherp, de trainer zei dat ik daarmee goed heb gereageerd. Toch denk ik dat de ploeg die won in Oostnieuwkerke zal blijven staan en dat ik tegen SK Vlamertinge niet zal starten, al hoop ik natuurlijk om mijn kans te krijgen en daarom blijf ik scherp trainen. We wonnen op karakter in Oostnieuwkerke en ik vond beide ploegen nu ook niet zo goed voetballen, we scoorden wel vroeg. Winnen is goed voor het vertrouwen en we misten dat wel de laatste weken.” “Winnen op verplaatsing geeft de ploeg sowieso altijd een boost”, pikt Pecqueux in, “dus het ziet er alles bij elkaar beter uit voor Boezinge dan voor ons zondag.”

Kévin Pecqueux (33), die nu in Ieper woont, en Gonzalo Rodriguez (27) die in Boezinge woont, ontmoetten elkaar tien jaar geleden tijdens minivoetbaltornooitjes in de zomer. “Eerst speelden we tegen elkaar, daarna met elkaar in ons minivoetbalploegje El Seleçao. Door een gemeenschappelijke vriend Kevin Serruys, nu ‘x-factor’ bij SK Reningelst, leerden we elkaar echt goed kennen. De ouders van Gonzalo waren tijdens de zomer op reis in Spanje en we zijn daar toen allemaal blijven slapen. Sindsdien verloren we elkaar niet meer uit het oog.” De twee voetbalden wel nog nooit samen in dezelfde ploeg. “Nog niet..”, zegt Gonzalo, “We gingen wel kijken naar elkaars matchen toen Kévin de zaterdagavond speelde, de laatste jaren is dat moeilijker, we spelen nu beiden op zondagnamiddag. We hebben in die tien jaar samen veel meegemaakt en we gingen samen veel uit toen Kévin nog vrijgezel was. Nu is dat minder. Kévin leerde me zelfs tijdens zo’n nachtuitstap met de wagen rijden.” (beiden lachen). “Intussen”, is Kévin ernstig, “ben ik een brave huisvader geworden met een dochtertje van 9 maanden : Solène. Dat veel uitgaan is verleden tijd, we komen wel nog soms eens samen na de match op zondag. En de zomertornooitjes natuurlijk.”

Het is vijf jaar geleden dat de twee nog tegen elkaar speelden, Gonzo speelde toen bij Ingelmunster en Pecqueux bij…. Sassport Boezinge. “Jammer dat ik zondag niet kan spelen.”, zucht Pecqueux, “Al is het een geluk bij een ongeluk dat mijn blessure samenvalt met die schorsing.” “En ik ben content voor Boezinge dat je niet mag spelen zondag.”, lacht Gonzalo.

Pecqueux, die vijf jaar in eerste klasse bij Royal Excelsior Moeskroen speelde, heeft nog een reden om uit te kijken naar de match tegen Boezinge. “Ik zal er mijn ex-trainer van bij Royal Excelsior Moeskroen terugzien. Geert Broeckaert was beloftentrainer die zorgde voor de doorstroming naar de eerste ploeg toen ze in eerste klasse speelden. Dat ik in het seizoen 2000-2001 debuteerde in de eerste ploeg in eerste klasse, heb ik aan hem te danken, hij schoof mij door. Hij had mij eerder ook al als 15-16-jarige uitgepikt om bij de beloften te spelen. Ik zat van mijn twaalfde op internaat in de voetbalschool bij Excelsior Moeskroen en Broeckaert had daar toen al een hoge functie. Hij was zeer streng, eiste veel, en iedereen was bang van hem. Maar hij ging rechtdoor : als hij niet tevreden over je was en je paste niet in zijn plan, dan speelde je niet en hij week daarvan voor niets of niemand af. Eén keer wees hij mij letterlijk en figuurlijk de deur : ik mocht mijn boeltje pakken en opkrassen. We hadden met een groep spelers op verplaatsing in Lille een kwajongensstreek uitgehaald en later waren we met diezelfde groep nog eens met de wagen in een maisveld vastgereden. Gelukkig liet hij mij terugkeren. Ik kijk er naar uit om hem terug te zien.”

FB.

Gonzalo Rodriguez, Sassport Boezinge en Kévin Pecqueux, SK Vlamertinge.

10/10/2015 - Jonas Van Exem : “Dit zijn karaktermatchen en we toonden zondag weinig karakter...”

Na verlies op Wingene liet Boezinge zondag ook de punten liggen tegen staartploeg SVD Kortemark. Boezinge, dat pas begon voetballen na een 0-2 achterstand, geraakte na de aansluitingstreffer van Marijn Bentein en de gelijkmaker van invaller Jonas Van Exem niet meer voorbij de neo-eersteprovincialer die in de slotminuten nog met de winst ging lopen.

Van een match tegen SVD Kortemark was pas sprake na de rust. In een slappe eerste helft was Boezinge, zonder geschorste spits Vatcheichvili, nergens. Het meeste gevaar kwam nog van de verdedigers : een schot en een vrije trap van Kevin Van Engelandt, door de bezoekende doelman met de vingertoppen uit doel gehaald, en een reboundschot net naast van Brecht Verstraete na een schot van Joey Kools. Aan de overkant kwam Boezinge goed weg bij een poging van Boucherim, die voorlangs ging. SDV Kortemark kwam het best uit de kleedkamers en lukte snel de 0-1. Een goede vijf minuten later, na een schot van Brecht Verstraete opnieuw net naast, viel de 0-2.

“Daarna zij we pas wakker geschoten”, zegt Jonas Van Exem, die inviel na de 0-1 en later de gelijkmaker scoorde. “Na een fout op Kools misten we nog de aansluitingstreffer toen de bezoekende doelman de strafschop pareerde en kwamen we goed weg bij een verre lob die net niet in doel viel, maar uiteindelijk trapte Marijn Bentein de 1-2 binnen na hoekschop van Kools.” Twee gemaakte doelpunten van de bezoekers werden door Boezingse verdedigers nog gered van de lijn, daarna lukte Jonas Van Exem op verre inworp voor Boezinge de gelijkmaker. “Ik weet niet waar de keeper was, ik zag hem niet en zag mijn kans om binnen te koppen. Kort daarna scoorde ik bijna de 3-2 toen Niels Van Torre de achterlijn haalde en de bal achteruit legde, mijn schot strandde op de paal.” Geen 3-2 maar wel nog 2-3 na een weggever van de thuisdefensie.

“We moeten die match eigenlijk altijd winnen. We vochten er niet genoeg voor, denk ik, wat onderschatting misschien. We wonnen 1-0 tegen Kortemark in de voorbereiding en het was ook bikkelen, dit zijn karaktermatchen en we toonden zondag te weinig karakter.”, aldus Van Exem die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Boezinge. “Ik mocht nog niet starten en hoop dat ik snel mijn kans krijg. Ik speel graag samen op links met Kristof Decaestecker die ook van Merkem is, samen op de flank gaat het ons goed af. Zondag tegen en in SK Oostnieuwkerke is Chico terug uit schorsing, waardoor we normaal meer gevaar creëren. Het zal knokken worden, maar we moeten daar iets rapen, dat zou ook de druk wegnemen in aanloop naar de daaropvolgende match, thuis tegen SK Vlamertinge

FB.

Jonas Van Exem.

03/10/2015 - Jarne Verhooghe, U16 kapitein...

Jarne Verhooghe (15) woont in Het Schuttershof in Boezinge, zit in het vierde Wetenschappen in het College te Ieper, en is kapitein bij de U16 van Sassport Boezinge. Een andere hobby van Jarne is paardrijden en hij zou noch het paardrijden noch het voetballen kunnen missen. Hij begon te voetballen als tweede jaar duiveltje en doorliep alle jeugdreeksen bij Boezinge.

“Bij de duiveltjes wisselden we telkens van positie, maar al van bij de preminiemen speel ik als centrale middenvelder. Los van enkele nieuwkomers spelen we bij de U16 quasi met dezelfde ploeg als vorig jaar en ook onze trainer Pedro Caron kwam mee over van de U15. We spelen met drie meisjes in onze ploeg, waaronder een doelvrouw. Eentje is nu voor lange tijd geblesseerd, maar wees maar zeker dat de drie meisjes alle drie hun mannetje kunnen staan. Ze spelen al enkel jaren in onze ploeg en wij noch zij krijgen negatieve reacties van tegenstanders. We wonnen dit seizoen nog maar twee van de vijf wedstrijden en moeten nog wat aanpassen. De tegenstand is zwaarder dan vorig jaar en er wordt harder gespeeld. Eigenlijk zijn we U17, maar de meeste van ons spelers zijn nog onder de 16 jaar waardoor wij U16 zijn. Terwijl alle onze tegenstanders hun U17 en U16 ploegen door elkaar mengen, doen ze dat hier niet waardoor voor ons de tegenstand dus zwaarder is.”

FB.

Jarne Verhooghe.

03/10/2015 - Kevin Van Engelandt : “Tegen een ploeg als Kortemark moeten we altijd winnen...”

In een kansarme eerste helft kwam VC Wingene net voor de rust op voorsprong. Sassport Boezinge slaagde er in de tweede helft ondanks een numerieke meerderheid na rood voor thuisspeler Markovic niet in om het Wingense blok te slopen en verloor met het kleinste verschil. Zondag ontvangt Sassport neo-eersteprovincialer SVD Kortemark.

Sassport Boezinge kapitein Kevin Van Engelandt werd vorige donderdag voor het eerst vader van een flinke zoon Ferre, maar kon dat zondag niet vieren met een overwinning van zijn ploeg op KVC Wingene. Wingene, getipt als titelkandidaat, maar met amper twee punten en nog op zoek naar zijn eerste overwinning, wilde duidelijk niet verliezen en trok tegen Boezinge een muur op. De eerste helft had weinig om het lijf.

“De eerste helft werd er rap gevoetbald en ging het spel over en weer, maar niet echt in de zone van de waarheid. Er vielen langs weerszijden weinig kansen. Dat Wingene sterk verdedigend speelde om niet te verliezen kan je hen niet kwalijk nemen, ze hadden nog maar twee punten en wilden zo lang mogelijk die nul houden, wij speelden ook zo vorig seizoen. Toch forceerden zij nog de beste kans en op slag van rust kwamen ze via een center van Van Autréve, door Bruning in één tijd binnengetrapt, op voorsprong. Een doelpunt waar onze doelman weinig aan kon doen maar dat werd voorafgegaan door twee te vermijden fases.”, aldus Van Engelandt.

Meteen na de rust kreeg thuisspeler Markovic rood voor natrap op ‘Chicco’ Vatcheichvili, die zelf geel kreeg voor de voorafgaand fout, en daardoor zondag geschorst is. “We konden niet profiteren van onze numerieke meerderheid, terwijl je met elf tegen tien normaal toch meer dan één kans moet kunnen forceren. Dat lag gewoon aan onszelf. En aan het feit dat door het kamperen van Wingene in hun eigen strafschopgebied de ruimte te beperkt was om onze snelheid uit te buiten, en omdat Lahousse alles wegkopte. Het was eigenlijk VC Wingene dat op de counter nog het gevaarlijkst was.”

Zondag ontvangt Sassport SVD Kortemark. “We speelden tegen hen in de voorbereiding en wonnen met 1-0, al waren we toen beiden niet volledig. Onze diepe spits Chicco is geschorst, nog een geluk dat we net niet tegen een topploeg spelen. Ze zullen niet naar hier komen met open deuren maar met of zonder Chicco, tegen een ploeg als SVD Kortemark moeten we altijd winnen.”

FB.

Kevin Van Engelandt.

25/09/2015 - Trainer Geert Broeckaert : “...alles kan overal beter en dat kan enkel maar door te trainen...”

Sassport Boezinge won zondag tegen FC Luingnois zijn derde match op rij en kan met een 9 op 12 spreken van een geslaagde competitiestart. De troepen van trainer Geert Broeckaert maken zich nu op voor een verplaatsing naar VC Wingene, waar enkele ex-sassporters het mooie weer maken en dat nog op zoek is naar een eerste overwinning.

Sassport Boezinge ondervond in eigen huis weinig problemen met FC Luingnois dat voor het eerst promoveerde naar eerste provinciale. Boezinge nam meteen de maat met een schot van Kools, gepareerd door doelman Hossey en een omhaal van Vatcheichvili nipt naast, en kwam op voorsprong toen doelman Hossey via zijn eigen ploegmaat Hardy een schot van Chicco Vatcheichvili binnen devieerde.

“We zijn redelijke goed begonnen aan de match. Na onze 1-0 vielen we wel wat terug, we lieten hen beter in de match komen door hun tempo te gaan spelen en dat moet je te allen tijde vermijden : je moet altijd je eigen tempo blijven spelen.” Op slag van rust scoorde Chicco na een dubbele één-twee met Van Torre de 2-0. Boezinge domineerde weer na de pauze. Doelman Hossey hield met een wereldsave Chicco bij diens tweede omhaal van een wereldgoal, maar mocht zich tien minuten later toch een derde keer omdraaien toen opnieuw Chicco een aflegger van Vanhee binnen werkte.

Met drie overwinningen op rij, drie keer de nul en een 9 op 12 is Sassporttrainer Geert Broeckaert tevreden…of toch zo goed als. “We missen één punt van de eerste wedstrijd, die we verloren op Wervik, de rest is goed. Ik ben tevreden met het resultaat, maar alles kan overal beter en dat kan enkel maar door te trainen. We zijn goed mee, al was dat niet vanzelfsprekend. Met een tiental spelers die nog nooit met elkaar speelden begon ik aan de competitie met vraagtekens, al zag ik wel op training dat er voetbaltechnische kwaliteit zat. Voetbalkwaliteiten is één ding, daar ook een goede groep van maken nog een ander.”

Zondag mag Boezinge op bezoek bij VC Wingene met ex-sassporters Lahousse en Arys, een ploeg die getipt werd als favoriet maar 14de staat met 2 punten en nog op zoek is naar een eerste overwinning. “Ik weet wel hoe ze spelen, maar ik kijk niet veel naar andere ploegen, we moeten uitgaan van onze eigen sterkte en proberen beter te doen.”

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

19/09/2015 - Yasser Da Costa, speler bij U15.

De 12-jarige Yasser Da Costa woont in Ieper en voetbalt sinds zijn vijfde bij Sassport Boezinge.

“Mijn papa, die zelf nog zaalvoetbal speelt in Poperinge, schreef me in bij de pluimpjes en ik ben hier nog altijd. Ik doorliep al de jeugdrangen en speel nu bij de U15. Ik begon als verdediger, speelde daarna als flankaanvaller en daarna afwisselend middenvelder of aanvaller. Het zijn door de jaren heen de trainers die beslissen op welke positie ik speel, ze zeggen dat ik een polyvalente speler ben en op elke positie kan spelen, enkel niet als doelman. Andy Pysson is nu al het derde jaar mijn trainer, hij schoof mee door met de ploeg. Vorig jaar speelde ik in het middenveld op de flank, dit seizoen speel ik bij de U15 als verdedigende middenvelder. Zelf speel ik eigenlijk het liefst vooraan op de flanken, rechts of links, maakt mij niet uit.”

”Vorige week verloren we nogal zwaar tegen Lo-Reninge hoewel het aan de rust nog 3-2 stond, het was door verschillende omstandigheden geen goede match, maar de tegenstrever zat ook wel agressiever op de bal en we kregen ook nog twee penalty’s tegen. Mijn idool in de voetbalwereld is Cristiano Ronaldo en mijn favoriete buitenlandse ploeg is Manchester United. In eigen land supporter ik voor Club Brugge. Het is mijn droom om ooit profvoetballer te worden.”

FB.

Yasser Da Costa.&

19/09/2015 - Joey Kools : "De automatismen beginnen te komen, je voelt dat het beter begint te gaan en we zullen nog groeien..."

Na een eerste overwinning vorige week op eigen veld tegen SC Wielsbeke, won Sassport Boezinge zondag ook bij Blauwvoet Otegem. Twee maal Kools en Vanhee zorgden voor de 0-3 eindstand. Zondag ontvangt Sassport de Henegouwse onbekende FC Luingnois.

Joey Kools (30) speelt bij Sassport Boezinge de laatste twee matchen op de tien en dat legt de ploeg geen windeieren. Vorige week pakte Sassport zijn eerste driepunter en het breide daar zondag tegen een onmondig Otegem een vervolg aan. De aanvallende middenvelder had in quasi iedere actie een voet en scoorde de eerste twee doelpunten.

“We zijn tegen Otegem goed gestart en speelden een zeer degelijke wedstrijd. De flanken kwamen goed mee op en dat had ik nog niet veel gezien dit seizoen, met veel nieuwe spelers is het normaal dat het een tijdje duurt, maar sommige automatismen beginnen nu te komen. Wij creëerden redelijk veel kansen terwijl zij daar weinig tegenover zetten.”

Chicco zorgde meteen voor gevaar na een slecht onderscheppen van de doelman, maar besloot voorlangs. De enige serieuze dreiging van Otegem werd afgeblokt door laatste man Van Engelandt. Een vrije trap van Kools via Chicco en weer Kools werd gered door thuisdoelman Tremerie die zich twee minuten later toch moest gewonnen geven bij een lob van Kools na een assist van Chicco. Meteen na de 0-1 vlamde Chicco op de vuisten van Tremerie en schoot Bentein de rebound over. Op slag van rust werd, na een poging van Van Torre die gered werd aan de tweede paal, een Boezings doelpunt van Chicco afgekeurd op aangeven van de lijnrechter. “Dat kon nooit buitenspel zijn, het was een duel. Jammer wel want met 0-2 de rust ingaan was beter dan met 0-1. Nu geloofde Otegem er nog in en dat was er aan te zien de eerste tien minuten na de rust maar daarna herpakten we ons.”

Rond het uur strandde een poging van Chikko door de benen van een verdediger op een attente Tremerie. Vijf minuten later devieerde een vrije trap van Kools via het onderbeen van de doelman binnen. “Een vrije trap na een fout op Gonzalo, volgens mij zag de doelman die bal nooit komen. Na de 0-2 zag ik Otegem niet meer terugkomen.” Na een actie Kools-Chicco scoorde de ingevallen Tim Vanhee de 0-3. Zondag ontvangt Boezinge de Henegouwse club FC Luingnois (FC Löwingen) die via eindronde voor het eerst promoveerde naar eerste provinciale. “Die ploeg ken ik niet maar we moeten die thuismatch winnen, ook in aanloop naar de uitmatch naar Wingene de week erop. De ene match is de andere niet, maar je voelt dat het beter begint gaan en we zullen nog groeien. Positief is ook dat we twee weken de nul houden, maar ik geloof sowieso in onze doelman die goed is en ook goed meevoetbalt.”

Hans Hoornaert kreeg twee speeldagen schorsing (vanaf 25-09) voor het beledigen van de scheids, maar tekende beroep aan en dat kwam donderdagavond voor.

FB.

Joey Kools.

13/09/2015 - Sam Jacob : "We zullen sowieso efficiënter moeten spelen en onze kansen beter afwerken."

Verdedigende middenvelder Sam Jacob scoorde zondag voor Sassport Boezinge het eerste doelpunt van de competitie en dat was genoeg voor winst tegen SC Wielsbeke én de eerste driepunter voor Sasspport. Zondag moet Sassport op verplaatsing naar Blauwvoet Otegem dat nog op zoek is naar zijn eerste punten.

Sassport Boezinge mocht zondag tegen SC Wielsbeke zijn eerste zege van het seizoen vieren. Het was de derde confrontatie, waaronder twee bekerduels, in zes weken tijd tussen twee goed georganiseerde ploegen die elkaar waard waren. Er werd één keer gelijk gespeeld en twee keer won Boezinge met het kleinste verschil. Een doelpunt zondag vijf minuten na rust, knap overhoeks aan de tweede paal binnengekopt door Sam Jacob, na een scherp aangesneden vrije trap van Joey Kools, was voldoende voor de overwinning.

"In de eerste helft bleef de wedstrijd gesloten met veel middenveldspel en te weinig doelgevaar. Wij vormden een blok en zij vormden een blok, tot aan de rust stonden twee ploegen op het veld die bang waren om te verliezen.", aldus Sam Jabob, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij Sassport Boezinge. Boezinge dreigde voor de pauze enkel twee maal via Vatcheichvili 'Chikko' die op hoekschop in de derde minuut nipt naast kopte en even voor het half uur bij een individuele actie foutief gestuit werd in de 16 zonder gevolg. SC Wielsbeke reageerde met een afstandsschot van Vanoverbeke dat over ging en een knappe actie van Depoorter, afgeblokt door de thuisdefensie.

"We kwamen goed uit de kleedkamers en begonnen meteen met actie. Een inzenden van Kristof Decaestecker na een actie van Gonzalo Rodriguez, werd door Chikko tegen de paal gedevieerd. Vijf minuten later kon ik een vrije trap, perfect gegeven door Joey Kools, aan de tweede paal binnenkoppen. Het was de eerste competitiegoal én de winning-goal voor Boezinge en dat is altijd vieren, maar dat het mij eindelijk nog eens lukte om te scoren deed vooral heel veel deugd voor mezelf, vorig seizoen stond ik droog en het was dus al heel lang geleden. ",glundert de 26–jarige Reningelstenaar, die zich het best in zijn sas voelt als verdedigende middenvelder. "Vorig seizoen speelde ik in de verdediging, maar ik speel liever in het middenveld, dan kan je nog eens meegaan naar voor, iets wat ik sowieso doe bij stilstaande fases." SC Wielsbeke kwam ei zo na nog langszij, maar twee acties van Deveugele werden knap gered door Sassportdoelman Niels Vanbrabant. Boezinge kwam dicht bij de geruststellende 2–0 met een lob van Chikko die naast ging en Tim Vanhee alleen voor doel die besloot op de doelman en in de slotfase de bal over trapte. "We vormden op het laatste blok om die nul te houden en één doelpunt was nu voldoende. Zondag spelen we tegen Otegem, een ploeg die ik niet ken, maar we zullen sowieso efficiënter moeten spelen en onze kansen beter afwerken."

FB.

Sam Jacob.

05/09/2015 - Jeugdcoördinator Walter Vanoverberghe

Sassport Boezinge sloot de zomervakantie af met een vijfdaagse voetbalstage met 77 deelnemers, en een tweedaagse duiveltjestornooi voor U8 en U9. Zowel het U8 als het U9 tornooi werd gewonnen door KVK Westhoek.

Aan het duiveltjestornooi dat doorging op de woensdagen 19 en 26 augustus namen zestien ploegen deel bij de U8 en ook zestien bij de U9.

“Tijdens die twee woensdagen stonden telkens een dertigtal medewerkers paraat om te helpen”, zegt jeugdcoördinator Walter Vanoverberghe die het tornooi in goede banen leidde. “Dat gaat van medewerkers in de kantine, aan de braadworsten, aan de ingang, voor logistieke en technische steun, en een pak gelegenheidsscheidsrechters die we halen uit de eigen jeugdspelers. Op die manier kunnen die ook eens kennismaken met de andere kant van het voetbal en uitproberen of een match fluiten hen ligt.”

Bij de U8 ging de eerste plaats naar KVK Westhoek 2, vóór FC Izegem, KSV Diksmuide, Spermalie-Middelkerke, KVK Westhoek 1 en op de zesde plaats Sassport Boezinge. Bij de U9 won KVK Westhoek 1, voor FC Meulebeke, FC Izegem, SC Beselare, KSV Roeselare en op de zesde plaats KSV Rumbeke. Intussen zijn de 11 jeugdploegen ook opnieuw gestart.

“Daarnaast is er iedere zaterdag van 10 tot 11 jaar ons kaboutervoetbal voor kleuters van drie tot vijf jaar, wie wil meedoen aan de balgewenning en spel en sport, mag gerust afkomen. Voor de rest zijn alle trainersplaatsen ingevuld, de meeste trainers zijn gebleven en er zijn drie nieuwe.”

FB.

Walter Vanoverberghe.

05/09/2015 - Hans Hoornaert : “Je weet dat het bij een achterstand in Wervik moeilijk wordt...”

Sassport Boezinge liet kansen op voorsprong en de gelijkmaker liggen en verloor de openingsmatch in en tegen Wervik met 2-0. Verdediger Hans Hoornaert kreeg na de wedstrijd nog rood na een woordenwisseling met de scheidsrechter.

Boezinge, zonder de geschorste Joey Kools, maakte het de thuisploeg het eerste half uur knap lastig. “We namen de match meteen in handen en creëerden de betere kansen met een omhaal van Sam Jacob, die nipt over ging, en een schot van Vatcheichvili op de lat. Wervik kon enkel dreigen via een corner die over de deklat scheerde. Tegen het spelbeeld in kwamen ze met een wereldgoal van Znagui, die van op een afstand overhoeks in de verste kruising binnenschoot, Weinig aan te doen. Al zat de thuisploeg na een half uur beter in de match, echte kansen hadden ze voor die 1-0 niet gehad. Ik vond hen tot dan geen enkele keer gevaarlijk en dan is het natuurlijk een domper als we 1-0 achter komen terwijl we niets hadden weggegeven en de kansen kregen.”, zucht Hans Hoornaert. “Je weet dat het bij een achterstand in Wervik moeilijk wordt. Goed voetbal is niet echt gemakkelijk op hun veld en meer ruimte weggeven zorgt voor meer gevaar. Toch waren we drie keer heel dicht bij de gelijkmaker. Meteen na de rust werd een kopbal van Sam Jacob door een verdediger gered van de lijn. De grootste kans was voor Vatcheichvili, die bij een ingestudeerde vrije trap vrij voor doel over trapte en ook Bentein kwam nog eens alleen voor doel en besloot ook over. Zelf kwamen we nog een paar keer goed weg door de paal en onze doelman. Naar het einde toe moest ik bij stilstaande fases mee naar voor, waardoor ze nog meer ruimte kregen en in de slotminuut werden we gepakt op een counter die de match besliste.”

Hoornaert pakte na de match nog rood. “Na een woordenwisseling met de scheidsrechter. In de slotfase ging ik bij een hoekschop mee naar voor. Ik kreeg een duw in de rug en riep naar de scheids die antwoordde dat ik moest stoppen met zagen, dat ik in heel de wedstrijd nog geen rechte pass had gegeven en dus maar beter zweeg. Ik vond dat een persoonlijke aanval. Na affluiten wilde ik daar nog eens rustig op terugkomen bij de ref, maar dat kon blijkbaar niet en tijdens het wegstappen riep ik ‘triestigaard’ wat me rood opleverde. Achteraf bekeken dom van mij om op die manier een rode kaart te pakken, terwijl ik in heel mijn carrière amper rood kreeg.”

Zondag ontvangt Sassport SC Wielsbeke. “We speelden enkele weken geleden tegen hen voor de Beker van West-Vlaanderen en in juli tegen weliswaar een niet voltallige ploeg voor de Beker van België en we verloren niet tegen hen. Het is een goed voetballende ploeg en we zijn aan elkaar gewaagd. Er is iets mogelijk als we de kansen die we creëren afmaken. Details en efficiëntie zullen het verschil maken.”

Kools is terug uit schorsing.

FB.

Hans Hoornaert.

09/08/2015 - Trainer Geert Broeckaert : "Dit is een heel positieve groep waarbij iedereen wil werken voor elkaar..."

In de tweede ronde van de Beker van België werd Sassport Boezinge zaterdag met 2-0 uitgeschakeld in FC Doornik nadat het in de eerste ronde met 0-1 won tegen SC Wielsbeke. In de Beker van West-Vlaanderen won Boezinge in Zwevezele met 0-2. Trainer Geert Broeckaert is tevreden met deze resultaten en blij dat de midweek matchen nu wegvallen, waardoor hij voluit kan trainen met het oog op de competitiestart.

“De voorbereiding tot nu toe was redelijk goed qua resultaten en werk van de groep, maar ik zal blij zijn als iedereen op training zal zijn en dat iedereen fit is. Kjell Vanoplynus, die een klein scheurtje opliep, heb ik nog niet bezig kunnen zien en onze tweede keeper Kenny Vandermeulen liep al een blessure op in de eerste training, waardoor we enkel over onze eerste keeper konden beschikken. Verschillende spelers waren en zijn deze week nog op vakantie, waardoor ik nog nooit de volledige groep samen had. Door de Beker van België op zondag en de Beker van West-Vlaanderen op woensdag speelden sommige jongens drie matchen in zeven dagen en met de trainingen er nog tussen is dat met oog op blessures, wel veel.”

De eerste match voor de Beker van België op SC Wielsbeke won Sassport met het kleinste verschil. “Wij hadden het meeste balbezit, maar Wielsbeke speelde verdedigend waardoor het moeilijk was om te scoren. In de tweede ronde verloren we met 2-0 in FC Doornik. Niet dat de thuisploeg zoveel beter was, blijft het 0-0 aan de rust dan wil ik het wel nog eens zien. Maar zij scoorden op het juiste moment en doordat Joey Kools rood pakte speelden wij heel de tweede helft met tien man. Joey zal door dat rechtstreeks rood de eerste competitiematch geschorst zijn. Onze eerste match voor de Beker van West-Vlaanderen tegen Zwevezele wonnen we met 0-2 en na nu nog een midweekmatch tegen Moen kunnen we die Beker van West-Vlaanderen verder afwerken op zondag waardoor we nu tijdens de week goed kunnen doortrainen. In provinciale is dat de normale gang van zaken, maar het is eigenlijk beter om geen twee matchen per week te spelen.”

“Positief in de voorbereiding tot dusver”, gaat Broeckaert verder, “is dat we heel weinig doelpunten tegen kregen want daar begint het allemaal mee : met een goede verdediging. De rest volgt dan en zijn automatismen en als iedereen fit is op training kunnen we daaraan nu echt beginnen werken. Positief is ook dat Kevin Van Engelandt na een lange blessure vorig seizoen veel sneller recupereerde dan we dachten en nu al een match vol kan spelen. Een minpunt is dat we dringend nog een derde jonge keeper moeten bij hebben. Als onze tweede keeper Kenny Vandermeulen niet blessurevrij terugkeert uit vakantie en we dus enkel maar over onze eerste keeper Justin Vanbrabandt beschikken, kunnen we als het slecht uitdraait, rap in de problemen komen want bij de beloften zit er ook geen meer. Drie keepers is eigenlijk een must.”

“Mijn algemene eerste conclusie is dat dit een heel positieve groep is en dat de offensieve automatismen nog moeten verbeteren. Maar iedereen wil werken voor elkaar, er zijn weinig individualisten bij, en met veel mentaliteit en veel inzet kun je normaal gezien een goed resultaat neerzetten in eerste provinciale.”

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

27/07/2015 - Spelersvoorstelling seizoen 2015-2016 bij Sassport Boezinge...

Sassport Boezinge mocht twee seizoenen proeven van nationale en start straks opnieuw in het vertrouwde eerste provinciale. Om een catastrofe zoals vorig seizoen te vermijden werden tien nieuwe spelers aangetrokken. Volgens trainer Geert Broeckaert, die blijft, is er genoeg potentieel voor de linkerkolom.

Het tweede seizoen van Sassport Boezinge in vierde nationale was er één die voor een bittere nasmaak zorgde : het altijd ambitieuze Boezinge eindigde laatste met tien punten uit twee gewonnen matchen en vier gelijke spelen, nooit gezien in de annalen van Sassport. Er werden lessen getrokken, de Franse markt werd verlaten en voor komend seizoen in eerste provinciale werden tien nieuwe spelers aangetrokken : doelman Justin Vanbrabandt, Niels Van Torre, Joey Kools en belofte Kjell Preyers (allen FC Langemark). Kools speelde vijf jaar terug ook al bij Boezinge. Marijn Bentein (De Ruiter), Kristof Decaesstecker (Eernegem), Dries Denoo (Winkel), Tim Vanhee (Coxyde), Kjell Vanoplynus (Ingelmunster), en belofte Jonas Six (Westhoek).

Spelers die mochten blijven zijn : Sam Jacob, Brecht Verstraete, Jonas Van Exem, Gonzalo Rodriguez, Hans Hoornaert, Kevin Van Engelandt, doelman Kenny Vandermeulen, Archil Vatcheichvili. En de beloften die zich vorig seizoen toonden : Aaron Coulleit, Glenn Deconinck, Gudjon Desender en Emile Knockaert.

Tien spelers (Bonte, Devloo, J. Vanhoecke, Kane, Hillewaere, Breleur, Broccolicchi, Casier, Lamah, Zmimer) mochten andere oorden opzoeken. Trainer Geert Broeckaert, die half september in de plaats van Mulier kwam, blijft en Jakob Crombez kreeg alsnog zijn plaats als hulptrainer terug. Met Rade Mojovic werd wel een ervaren keepertrainer aangetrokken. De Serviër stond tijdens zijn eigen keeperscarrière in doel bij onder meer bij Partizan, Rode Ster Belgrado, Moeskroen, Antwerp en Aalst.

Voorzitter Luc Desomer was op reis waardoor secretaris Guido Van Engelandt tijdens de spelersvoorstelling het woord voerde. Met een ‘alles mag, niets moet’ werd geen ambitie uitgesproken, al is een herhaling van vorig seizoen 'not done' en grapte de secretaris dat de trainer het klassement van vorig seizoen dit seizoen op z’n kop zou zetten.

Trainer Geert Broeckaert ziet het helemaal zitten. “Toen ik vorig seizoen inviel kende ik enkel ‘Chicco’ Vatcheichvili. Nu ken ik meer spelers en had ik inspraak in de transfers wat betreft posities. Het kan een tijdje duren voor ze op elkaar ingespeeld geraken, maar tussen de nieuwe zitten veel ervaren spelers die een bepaald niveau gewend zijn en over nogal wat voetbalintelligentie beschikken en dat is een voordeel. We hebben zeker het potentieel voor de linkerkolom, minstens.”, steekt Broeckaert zijn ambitie niet weg. “Mijn doel is de competitie te beginnen met een groep die competitief is, iedereen fit krijgen is mijn job.

We beginnen te trainen op dinsdag 14 juli en naast een tornooi in Voormezele op 18 en 21 juli, de Beker van België en de Beker van West-Vlaanderen staan geen oefenmatchen op het programma. Ik wil, om blessures te vermijden, de groep niet overbelasten, maar goed opbouwen en als je te veel matchen speelt kun je niet genoeg voluit trainen.”

Voor de Beker van België speelde Boezinge op 26 juli om 16 uur in Wielsbeke waar het met 0-1 won. En voor de Beker van West- wordt op woensdag 28 juli om 19 uur in Zwevezele gevoetbald. De eerste competitiematch is op zaterdag 29 augustus om 18 uur bij titelkandidaat E.Wervik.

Achteraan v.l.n.r. : Marc Clabau (ondervoorzitter), Dries Denoo, Niels Van Torre, Kristof Decaesstecker, Kjell Preyers (belofte) en Guido Van Engelandt (secretaris).

Vooraan v.l.n.r. : Kjell Vanoplynus, Tim Vanhee, Joey Kools, Justin Vanbrabandt. Marijn Bentein en Jonas Six (belofte) waren verontschuldigd.

FB.

De aanwinsten voor het seizoen 2015-2016.

09/05/2015 - Trainer Geert Broeckaert : “deze groep was aan het groeien...”

Sassport Boezinge sloot de competitie af met een 1-1 gelijkspel op SK Eernegem. Hiermee valt voor Boezinge – voorlopig toch - het doek over voetballen in 4de nationale en wordt het na twee seizoenen weer het vertrouwde eerste provinciale. Trainer Geert Broeckaert laat zich niet ontmoedigen door het tegenvallend seizoen en is van plan om volgend seizoen te tonen dat Broeckaert en Sassport Boezinge capabel zijn om iets neer te zetten.

Voor aanvang van de wedstrijd waren er bloemen voor assistent-scheidsrechter Jean-Pierre Vercruysse die zijn laatste wedstrijd in bevordering vlagde. Boezinge kreeg geen bloemen, maar zorgde wel meteen voor het eerste gevaar toen Brecht Verstraete een hoekschop over doel werkte. Na tien minuten kwam Boezinge uit geen kans op voorsprong : door een mistasten tussen thuisdoelman Ampe en zijn verdediger Delrue had Julien Casier de bal maar in een leeg doel te schieten. De thuisploeg mocht om zich te redden niet verliezen en acteerde daarna zenuwachtig en slordig. De betere kansen waren voor Boezinge met een schot van Vatcheichvili na een cross van Van Exem, en via Cedric Devloo alleen voor thuiskeeper Ampe die met een voetreflex redde. In plaats van 0-2 werd het 1-1 toen Sennesael aan de overkant de gelijkmaker binnen duwde. De voor Boezinge ingevallen Aaron Coulleit potte nog bijna een wereldgoal vanop ruim 20 meter, maar zijn pegel spatte uiteen op de paal. Intussen kwam een kwartier voor tijd het nieuws dat een gelijkspel voor Eernegem voldoende was en de 1-1 bleef ondanks nog enkel kansen voor Sennesael op het bord.

“We speelden een heel degelijke match en als er één ploeg had moeten winnen waren wij het. Wij hadden de beste kansen. Gaat die 0-2 van Devloo binnen, dan was de match gespeeld, we waren absoluut niet de mindere van Eernegem.”, analyseert trainer Broeckaert, die voor zijn laatste match nog kon beschikken over 9 veldspelers van de 19 kernspelers die begin seizoen bij Boezinge zijn gestart. “Ik ben tevreden over de prestaties van de groep die nog overblijft. Ik zag bepaalde jonge spelers individueel én de ploeg naar het einde van het seizoen beter worden, deze groep was aan het groeien. En dat is niet evident als je weet dat we op een bepaald moment maar met een man of 12 meer waren zonder keeper, jongeren inbegrepen. En toch zijn we drie keer per week blijven trainen, ze zijn positief gebleven en er altijd blijven voor gaan en dat maakt me wreed content. De laatste matchen bewezen ze dat ze zelfs zonder de vedetten goed kunnen spelen. Ik zag zondag geen verschil tussen Eernegem en Boezinge, ook niet twee weken daarvoor tussen Boezinge en Jong Lede, zelfs tegen Westhoek speelden ze goed.”

Boezinge mocht twee seizoenen proeven van vierde nationale, maar kent nu als laatste met tien punten uit twee gewonnen wedstrijden en vier gelijke spelen ook de keerzijde van de medaille. Met tegenvallende transfers, trainerswissel na drie wedstrijden, acht (Van Ryckeghem, Vandermeulen, Begeyn, Vanhoecke, Jacob, Crombez, Baert, Desender) verschillende namen in doel, verschillende wegblijvers en lang geblesseerden was er nooit eerder zoveel sportief drama in de club. Toch zou trainer Broeckaert, mocht hij het allemaal vooraf hebben geweten, opnieuw kiezen voor Boezinge. “Ik heb bepaalde spelers beter kunnen maken en dat is voor mij positief. Er was gewoon te weinig kwaliteit voor bevordering en we kenden veel pech, op bepaalde momenten te veel waardoor je denkt aan stoppen, maar dat kan niet. De groep die overbleef heeft zich opgetrokken aan de manier waarop ik training gaf en ik aan hen, tot de laatste training hebben ze zich 100 % ingezet. Dat is het positieve aan heel het verhaal. Volgend seizoen wil ik tonen dat Broeckaert en Sassport Boezinge capabel zijn om iets neer te zetten. Offensief zou ik er nog iemand bij willen, maar met de spelers die we nu hebben denk ik dat we ambitie mogen hebben.” Hulptrainer Crombez kreeg zijn ontslag, beloftentrainer Polley vertrekt naar Westhoek. De spelersvoorstelling voor het nieuw seizoen is op 3 juli 2015.

FB.

Trainer Geert Broeckaert in dug-out.

02/05/2015 - Cedric Devloo : “Hopelijk kunnen we met 3 punten ons verblijf in vierde nationale afsluiten...”

Van een spannende stadsderby – voor zover men nog van een stadsderby kan spreken – was zondag tijdens de wedstrijd Sassport Boezinge–KVK Westhoek nooit sprake. Het tempo lag laag en de doelkansen waren schaars. Bijna een uur hield Boezinge stand en een kwalitatief beter, maar weinig imponerend Westhoek, had twee stilstaande fases nodig om te scoren.

Sassporttrainer Broeckaert heeft door blessures en afwezigheden, een verschijnsel dat wel meer opduikt in een slecht seizoen, al weken selectieproblemen. Maar hij kon voor de derby toch Silvio Breleur na een wekenlange blessure recupereren. Ook Archil Vatcheichvili was er na een schorsingsdag opnieuw bij. Vorige week vielen Hans Hoornaert (spierblessure) en Gonzalo Rodriguez (derde geel) nog af. Ad-interim doelman Stefaan Baert moest in de opwarming door zijn schouderblessure, opgelopen vorige week, alsnog afhaken, waardoor belofte Gudjon Desender in het Boezings doel plaats nam. Ook belofte Glen De Coninck startte.

Van een pandoering zoals in de heenmatch, was deze keer geen sprake. Boezinge werd zondag nooit overklast. “Ik vond Westhoek thuis in de heenmatch scherper staan. Wij wilden daar anders spelen en werden meteen bij de keel gegrepen met het gekende gevolg. Nu hebben we vooral dàt proberen te vermijden.”, aldus Cedric Devloo die in de vorige wedstrijd met twee doelpunten Boezinge nog eens een overwinning bezorgde. “Jammer genoeg is dat zondag niet nog eens gelukt, Westhoek is ook Jong Lede niet hé en kwalitatief veel beter. Daarbij speelden wij heel anders dan vorig week tegen Jong Lede, was Gonzalo geschorst en stond ik weer op een andere plaats. Toch speelden we geen slechte match tegen de buren. Velen waren verbaasd dat het nog 0-0 stond aan de rust en dat was onze verdienste. Wij hadden zelfs net voor rust nog de beste kans van de eerste helft toen Benjamin Bonte een foute pass van de bezoekers in de voeten kreeg, op links Julien Casier bediende, die Archil Vatcheichvili in het straatje stuurde. Diens schot werd gepakt door bezoeker Scherpereel.”

“Wij speelden defensief, in blok en deden dat goed. Als kwalitatief mindere ploeg konden we daardoor lang de nul houden en enkele speldenprikken uitdelen via de counter. Het was niet aan ons om het spel te maken. Westhoek eiste het balbezit op, maar het was onze verdienste dat we hen lang uit de match hielden. Jammer dat ze tegen het uur op voorspong kwamen na een foute beslissing van de scheids. Die floot een vrije trap tegen de 16-meterlijn voor een vermeende fout op bezoeker Derrag terwijl die gewoon zelf op Sam Jacob gelopen was. Daarop plooide Six de 0-1 binnen. Het tweede tegendoelpunt, een goede tien minuten later van een vrijstaande Verdonck op hoekschop, kwam er een beetje door een communicatiefout. Verdonck was net ingekomen en er waren nog geen instructies gekomen of afgesproken wie bij hem moest staan. Terugslaan lukte daarna niet meer, al waren we in de slotfase wel nog twee keer dicht bij een doelpunt.”

Devloo speelt zondag zijn laatste match bij Sassport Boezinge waar hij mag vertrekken. “Hopelijk kunnen we deze laatste match in vierde nationale in schoonheid afsluiten en drie punten pakken, waardoor we alsnog dit seizoen eindigen met meer dan tien punten.”

FB.

Bovenste rij : Verstraete, Jacob, Vatcheichvili, Zmimer, Breleur, Devloo.

Onderste rij : Casier, Van Exem, Bonte, Desender, De Coninck

Derby 26 april 2015.

26/04/2015 - Luc Boone, jeugdtrainer en toekomstig sportief coördinator onderbouw...

Luc Boone uit Beerst traint dit jaar de U9 en de U12 bij Sassport Boezinge. Volgend seizoen traint hij de U13 en wordt hij sportief jeugdcoördinator van de onderbouw.

Luc Boone (56) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sassport Boezinge. Voordien was hij een jaar jeugdtrainer bij KVK Ieper en daarvoor 12 seizoenen bij KSV Diksmuide.

“Ik begon als trainer bij KSV Diksmuide toen mijn zoon Arne er begon te spelen bij de duiveltjes. Ik deed in die twaalf jaar alle jeugdploegen van de U7 tot de U13. Daarvan was ik twee jaar trainer van mijn eigen zoon en dat was lang genoeg. Ik vind sowieso altijd dezelfde trainer bij een jeugdploeg niet goed, twee jaar is het maximum. Afwisseling is beter, verschillende trainers kunnen elk op hun manier iets bijbrengen en de spelers leren meer. Toen het voltallig jeugdbestuur opstapte bij KSV Diksmuide en enkele jeugdtrainers overstapten naar VK Ieper, heb ik ook die stap gezet. Ik trainde er een jaar de U13 Nationale. Ik heb een diploma C en toen ze bij VK Ieper iemand vonden met een hoger trainersdiploma zou die mijn ploeg trainen. Ik kon een andere ploeg krijgen, maar ik bedankte. Ik wou zoeken naar een club dichter van huis.” Intussen speelde Lucs zoon Arne bij de jeugd Elite KSV Roeselare en daarna drie jaar bij Cercle Brugge tot de U19. Nu speelt de 20-jarige in eerste provinciale bij KVV Oostduinkerke.

Via sportief jeugdcoördinator Walter Vanoverberghe kwam Luc dan bij Sassport Boezinge terecht. “Voetbal is mijn hobby en ik was nog veel te graag jeugdtrainer om er mee te stoppen. Ik kende Walter van bij KSV Diksmuide en toen hij me vorig seizoen belde voor de U10 twijfelde ik niet. Dit jaar kreeg ik de U12 en omdat ze niemand hadden voor de U9 wilde ik die ook nemen, op voorwaarde dat ze dezelfde dag na elkaar konden trainen. De veranderingen in het jeugdvoetbal vind ik niet mis, de U12 spelen nu 8 tegen 8 op een half plein en dat is veel beter. Ze moeten dat grote plein niet meer helemaal belopen en komen meer aan de bal, waardoor ze meer en rapper voetbal leren. Iedereen krijgt ook altijd speelminuten, maar dat was bij mij al altijd zo, afhankelijk van hun inspanning op training. Ik voel me hier goed in mijn vel, volgend seizoen schuif ik mee naar de U13 en word ik sportief coördinator van de onderbouw. Patrick Polley wordt sportief coördinator van de bovenbouw, en Walter blijft algemeen jeugdcoördinator.”

FB.

jeugdtrainer Luc Boone

26/04/2015 - Brecht Verstraete : “Ik zou graag nog één keer een redelijk resultaat halen, tegen mijn ex-ploeg Westhoek...”

Tegen de buren van SCT Menen speelde Sassport Boezinge opnieuw een verdienstelijke match, maar scoren lukt niet. De beste kans was nog voor verdediger Brecht Verstraete op een vrije trap. Zondag ontvangt Sassport thuis VC Jong Lede en de week erop voor de laatste, maar meest belangrijke thuismatch, de buren uit Ieper.

Sassport Boezinge moest tot aan het eerste tegendoelpunt, dat viel na een strafschop, niet onderdoen voor SCT Menen. “De eerste veertig minuten speelden we weer redelijk goed georganiseerd tot we de strafschopgoal tegen kregen, en dan was het gedaan. Al werden we zoals zo dikwijls nooit weggespeeld, maar we scoren niet.”, analyseert Brecht Verstraete. “We hielden alles goed dicht en speelden zeer laag. Los van enkele afstandsschoten uit de tweede lijn van Zmimer en Vatcheichvili creëerden we eigenlijk geen uitgespeelde kansen, maar ook de thuisploeg speelde los van hun doelpunten, weinig kansen bij elkaar. Enkele minuten voor tijd kon ik bij een vrije trap in de kluts de bal nog half met de voet tikken, maar een verdediger stak er zijn voet tussen. Van de match zondag thuis tegen VC Jong Lede verwacht ik niet veel meer dan de schade beperken. ‘Chicco’ Vatcheichvili is geel geschorst, waardoor we onze enige diepe spits kwijt zijn. Gonzalo kreeg vorige vrijdag een inspuiting in de knie en ik denk niet dat hij speelklaar zal zijn en ook Breleur is geblesseerd.”

Blessures blijven aanslepen en het is wekelijks harken om een degelijke ploeg bijeen te krijgen. Ook Brecht Verstraete was met een neusbreukoperatie, na een elleboogstoot eind februari, normaal zes weken out maar stond na twee weken al terug in de ploeg. “Ik had er geen last van om te spelen en wilde dat zelf. We verliezen wekelijks en het is een tegenvallend seizoen, maar ik zou graag met de ploeg toch één keer dit seizoen nog een redelijk resultaat behalen en dat is tegen mijn ex-ploeg Westhoek volgende week. Stunten zal moeilijk zijn, maar ik wil niet nog eens acht goals tegen krijgen, met een gelijkspel zou ik heel tevreden zijn.”

Verstraete was van plan om wegens beroepsomstandigheden te stoppen, maar doet er nu toch nog een seizoen bij.

FB.

Brecht Verstraete.

26/04/2015 - Archil Vatcheichvili : “De laatste tegen de zesde in de stand, maar in een derby wil dat niks zeggen...”

Sassport Boezinge slaagde er zondag in om tegen KVC Jong Lede nog eens te winnen. Het was van 26 oktober geleden dat de oranjehemden nog eens konden juichen. Cedric Devloo bezorgde Boezinge met twee doelpunten in de slotminuten deze tweede zege, die net op het gepaste moment komt om vertrouwen te tanken voor de derby. Archil Vatcheichvili, geel geschorst, is nog niet 100 % fit maar zal er zondag tegen zijn ex-ploeg staan.

Archil Vatcheichvili was tegen Jong Lede geel geschorst en zag zijn ploeg vanaf de lijn winnen. “Ik zag geen grote tegenstander zondag, maar misschien was dat wel onze verdienste, we waren beter en sterker en hadden nu wel eens dat tikkeltje geluk aan onze kant. Deze overwinning is goed voor het vertrouwen voor de derby, al verliezen we wel weer enkele vaste pionnen.”

Voor de zoveelste keer zag Sassport zijn doelman uitvallen. Stefaan Baert kwam slecht uit een duel en werd aan de rust vervangen door belofte Gudjon Desender, bij Boezinge al de achtste doelverdediger dit seizoen. Hans Hoornaert viel in de slotminuten uit met een spierblessure en Gonzalo Rodriguez pakte zijn derde gele kaart. Ook Archil ‘Chicco’ Vatcheichvili is nog niet 100 % fit na een blessure, maar zal spelen. “Ik speelde voor mijn schorsing twee matchen en was daarvoor acht wedstrijden aan de kant met een hielblessure, ik voel het nog, maar het is doenbaar voor de nog resterende matchen.”, aldus de Georgiër uit Tourcoing die beroepshalve bewakingsagent is.

Vatcheichvili, die volgend seizoen blijft, is met negen doelpunten topschutter bij Sassport Boezinge. “Voor mij persoonlijk een onvoldoende, maar door mijn blessure speelde ik veel minder matchen en het gebrek aan kwaliteit in de ploeg speelde ook.” De 8-1 pandoering van de heenmatch is in Boezinge nog altijd niet verteerd, ook bij Chicco niet. “Ik verloor in heel mijn voetbalcarrière nog nooit met zo’n cijfers, jamais vu…, maar eigenlijk moeten we nu heel die heenmatch en dat resultaat vergeten. We beginnen zondag van nul en iedere match moet altijd gespeeld worden. Dat dat nu de laatste tegen de zesde is doet er niet toe, een stadsderby tussen twee ploegen is nooit een match zoals een andere en het leeft enorm bij bestuur en entourage. Iedereen hier wil revanche al zal dat niet gemakkelijk zijn, we missen verschillende pionnen en starten als underdog, maar we zijn zoals altijd gemotiveerd. Misschien winnen we wel weer met 2-1.”

Toeschouwers voor de voetbalderby kunnen, gezien de Dames Elite UCI 1.1 koers in Boezingedorp, hun wagen parkeren in een weide bij de kantine. Te bereiken via Randweg aan de lichten links, Brugstraat rechts naar Dekemelelaan, rechts voetbalterrein oprijden aan parking (oud)zwembad naar weide.

FB.

Archil Vatcheichvili.

12/04/2015 - Trainer Geert Broeckaert : “Het wordt zondag een ongelijke strijd...”

Na een competitieloos paasweekend, moet Sassport Boezinge zondag de wei in tegen de buren van SCT Menen. Intussen krijgt de kern voor volgend seizoen in eerste provinciale, waar trainer Broeckaert met Boezinge absoluut weer een rol van betekenis wil gaan spelen, stilaan vorm.

Sassport Boezinge trainde deze week op paasmaandagmorgen, donderdag en vrijdag. “Vorige week zijn we op dinsdag gaan fitnessen en trainden we enkel vrijdag.”, zegt trainer Geert Broeckaert. “Omdat er zondag geen match was wilde ik al maandag trainen in plaats van de gebruikelijke dinsdagavond. Hillewaere is nog niet fit, Gonzalo is wat ziek en sukkelt ook nog met zijn knie, de enkel van Vatcheivili is nog niet 100 % maar hij speelt wel. Of Breleur al fit is weet ik niet, ik zie hem pas donderdag. Stefaan Baert staat in doel, en dat trouwens voor alle nog af te werken wedstrijden. Doelman Kenny Vandermeulen zal met het oog op volgend seizoen zijn schouder rust geven en de rest van het seizoen niet meer in actie komen.”

In de heenronde won SCT Menen nipt in Boezinge met 1-2. “SCT Menen speelde een heel sterke eerste ronde en is een degelijke bevorderingsploeg. Het wordt zondag een ongelijke strijd : zij met een kern van 20 man tegen wij met een kern van 14 man waaronder nog jonge beloften. We gaan een match proberen te spelen zoals tegen SK St-Niklaas, verdedigend waren we redelijk goed, maar aanvallend hadden we niet genoeg slagkracht. De resterend matchen worden sowieso niet gemakkelijk met nog een belangrijke match thuis tegen Westhoek waarin het bestuur wil dat we ons tonen. Aan inzet en mentaliteit van de spelersgroep zal het zeker niet liggen, maar ineens een wereldploeg worden is een utopie vrees ik.”

Intussen heeft Boezinge voor volgend seizoen zijn huiswerk gemaakt en werd het tegengevallen Frans pad weer verlaten. Doelman Kenny Vandermeulen, Sam Jacob, Aaron Coulleit, Brecht Verstraete, Hans Hoornaert, Gonzalo Rodriguez en Archil Vatcheichvili mogen blijven. Versterking komt er van doelman Justin Vanbrabandt (Langemark), Joey Kools (Langemark), Niels Van Torre (Langemark), Marijn Bentein (De Ruiter), Kristof Decaestecker (Eernegem), Kjell Van Oplynus (Ingelmunster), Dries Denoo (Sint-Eloois-Winkel) en Tim Vanhee (Koksijde). “Allemaal spelers die al bewezen dat ze goed zijn in eerste provinciale en als er nog een aanvaller bijkomt ben ik tevreden met deze kern. In het middenveld en achteraan kunnen we schuiven, maar als we een beetje ambitie hebben moeten we gemakkelijk kunnen scoren en daarom heb ik nog een polyvalente aanvaller nodig, ook voor de concurrentie, om iedereen wakker te houden mag niemand zeker zijn van zijn plaats.”, aldus trainer Broeckaert, die blijft.

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

11/04/2015 - Jens Pannecoucque, speler bij U9

Jens Pannecoucque (8 jaar) is bezig aan zijn eerste seizoen bij Sassport Boezinge. Hij voetbalt bij de U9. Vorig jaar speelde hij nog bij KVK Westhoek, maar mocht daar niet blijven.

“Ik speelde bij de U8 van Westhoek maar werd met Kerstmis gezegd dat ik niet mocht blijven, zij vonden mij niet goed genoeg. Ze doen dat daar altijd zo, in de kerstvakantie zeggen ze al bij de jeugd of je mag blijven of weg moet.”, zegt Jens Pannecoucque die in het 3de leerjaar zit in de Capucienenschool en ook in Ieper woont. “Ik koos voor Sassport Boezinge omdat Mika uit mijn klas hier al voetbalt. En mijn papa Bart Pannecoucque speelde 12 jaar geleden bij Boezinge in de eerste ploeg, Hij voetbalde daarvoor ook bij Cercle Brugge en Club Brugge. Ik ben fan van Club Brugge en hoop dat ze de Europa League winnen.”

Jens was eerst liever bij Westhoek gebleven, maar nu hij het gewend is bij Sassport wil hij hier blijven. “Ik ken intussen iedereen in de ploeg en we komen allemaal goed overeen. Onze trainer Luc Boone is heel goed, we boeken veel vooruitgang, zegt mijn papa. We spelen vijf tegen vijf en ik speel als spits. Ik heb wel liever dat bij een aanval de vleugels meegaan, omdat ik alleen meer kans heb op balverlies, als we volgend jaar acht tegen acht spelen zal dat beter zijn. Ik zou graag spelen als aanvallende middenvelder, dan kan ik meer overal lopen.”

FB.

Jens Pannecoucque

11/04/2015 - Secretaris Guido Van Engelandt : “Hopelijk krijgen de jongens in de laatste weken nog eens loon naar werken...”

Week na week strijd Sassport Boezinge in zijn laatste weken in vierde nationale dapper voor wat het waard is, hopend op nog eens puntenwinst. Tegen derde geklasseerde SK Sint-Niklaas werd de schade beperkt tot 0-2. Het lukte Boezinge om een uur de nul op het bord te houden. Komende zondag is een rustdag in vierde nationale.

Sassport Boezinge sleept zich naar het einde van de competitie. Het seizoen kan voor iedereen niet rap genoeg gedaan zijn en toch is het bewonderenswaardig hoe de ‘overgebleven’ jongens van trainer Geert Broeckaert week na week strijdlustig aan de match beginnen, om dan toch telkens weer het onderspit te moeten delven. Tegen SK Sint-Niklaas, dat derde staat, werd bijna gestunt, maar twee tegendoelpunten in het laatste half uur beslisten daar anders over.

“We kunnen Stefan Baert, die weer in doel stond en verschillende knappe reddingen deed, niets verwijten bij de twee tegendoelpunten. We kunnen geen 90 minuten de nul houden, dat is gewoon te wijten aan een gebrek aan kwaliteit in de ploeg terwijl de tegenstrever meer klasse en meer talent heeft lopen.”, zegt secretaris Guido Van Engelandt. “Onze jongens speelden weer vol inzet en met een lovenswaardige mentaliteit, maar dat is niet genoeg in vierde klasse. De eerste helft zag het er goed uit. Als technisch betere ploeg waren de bezoekers door de slechte weersomstandigheden met regen en veel wind het meest benadeeld. Wij grepen hen meteen bij de keel en openden de match met een poging voor Aaron Coulleit, die over doel belandde. Nog in de eerste helft kopte Sam Jacob een corner van Gonzalo Rodriguez over. Intussen had onze ad-interim doelman Stefan Baert, terug na zijn schouderblessure van vorige zondag, ons twee keer overeind gehouden en deed hij dat nog eens op slag van rust.”

SK Sint-Niklaas was er blijkbaar met een 0-0 ruststand niet gerust in en voerde een wissel door én de druk op. Na vijf minuten werd een volgens de bezoekers geldig doelpunt onterecht afgevlagd wegens buitenspel. “Van waar ik zat kon ik daarover niet oordelen,” zegt de secretaris, “maar de lijnrechter zwaaide meteen en de scheidsrechter die volgens mij een goede match deed, floot. Dat de bezoekers dan verder wat moeite hadden met de scheids was volgens mij enkel frustratie omdat ze na een uur nog niet gescoord hadden. Na de match hoorde je niemand meer klagen over de scheids. Op het uur glipte bezoeker Verspeeten door de buitenspelval en werkte alleen voor doel beheerst af. We waren nog dicht bij de gelijkmaker via een kopbal van Archil ‘Chicco’ Vatcheichvili na een inworp, maar het mocht weer niet zijn. Het waren de bezoekers die tien minuten voor tijd de 0-2 scoorden, terwijl wij op inzet en karakter wel een punt verdienden. Hopelijk krijgen de jongens in de laatste weken nog eens loon naar werken.”, besluit de secretaris.

FB.

Guido Van Engelandt

28/03/2015 - Gudjon Desender : “Ik wil hier graag blijven spelen en als ik mag kiezen liefst als keeper...”

Alsof de goden ermee gemoeid zijn viel bij Boezinge, in de wedstrijd tegen Wetteren-Kwatrecht, na een half uur ad-interimdoelman Stefaan Baert uit met een pijnlijke schouder. De net achttienjarige veldspeler Gudjon Desender, die momenteel de beloften depanneert in doel, nam zijn plaats in. Een moedig Boezinge kon de schade beperken tot 3-1.

Bij Sassport Boezinge blijft het dweilen met de kraan open en houdt het niet op. Hoornaert en Van Exem waren geschorst, verschillende kernspelers zijn out en de handvol meegereisde Boezingse supporters zagen op het half uur ook nog eens de depannerende doelman Stefaan Baert (43) uitvallen. Baert kwam al tijdens de opwarming slecht neer op de schouder, maar startte toch. Na een paar reddingen en een tegengoal, afgekeurd voor handsspel, moest hij zich na een kwartier gewonnen geven op de 1-0 van een volledig vrijstaande De Rouck. Rond het half uur werd Baert met een pijnlijke schouder vervangen door de Boezingse Gudjon Desender, die eind april 18 wordt en als veldspeler bij de juniores en beloften ook al depanneerde in doel.

“Ik voetbal van kleinsaf ben bij de jeugd van Boezinge en maakte enkel een korte zijstap naar Langemark omdat er dat jaar in Boezinge geen U17 waren. Eigenlijk ben ik geen doelman, maar een aanvaller en ik speelde tot voor kort wekelijks bij de beloften én de juniores. Ik zat een eerste keer op de bank bij de eerste ploeg tegen Ingelmunster en tegen Petegem mocht ik de laatste tien minuten invallen als veldspeler.”

“De eerste keer dat ik in doel stond was bij de juniores toen de doelman ziek was en de trainer een vrijwilliger vroeg. Ik deed dat blijkbaar niet slecht en mocht de week erop in doel staan bij de beloften die ook geen doelman meer hebben sinds Kenny Vandermeulen (geblesseerd) bij de eerste ploeg speelde. Ik keeper nu al enkele weken en doet dat graag, nu ik in het doel sta kom ik met nog meer plezier voetballen. Zondag in Wetteren-Kwatrecht zag ik het tijdens de opwarming al aankomen. Aan de ene kant was ik blij dat ik mocht invallen als doelman, aan de andere kant toch bang voor een afstraffing, maar dat is het niet geworden. Ik weet dat ik nu mag meedoen omdat ze er te kort hebben, maar ik wil hier graag blijven spelen en als ik mag kiezen liefst als keeper, al zal dat volgend jaar misschien wel moeilijk zijn.”

Wie zondag tegen het derde geklasseerde Sint-Niklaas in doel zal staan zal afhangen van de beschikbaarheid. Tom Hillewaere is geel geschorst.

FB.

Gudjon Desender.

28/03/2015 - Alessandro Savarese, speler bij U12...

Alessandro Savarese speelt bij de gewestelijke U12 van Sassport Boezinge. Het is zijn tweede seizoen bij Boezinge, hij kwam over van SV Diksmuide.

Alessadro Savarese (11 jaar), die in Leke woont, bond de voetbalschoenen aan bij Keiem, maakte daarna de overstap naar SV Diksmuide en is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Sassport Boezinge.

“We kwamen toen met een zestal spelers over van SV Diksmuide. Sinds ik bij SV Diksmuide voetbalde, speel ik in de spits. Ik scoor graag, maar ben geen egoïstische speler en wil niet persé al de goals zelf maken, als ik zie dat een andere ploegmaat in een beter positie staat, geef ik mijn bal af. Onze ploeg hier is een leuke toffe groep. Tijdens de voorbije winterperiode trainden we binnen in een loods op kunstgras, nu trainen we weer buiten en dat doe ik toch liever. Ik heb nog een broer Djordy, maar die is niet aangesloten bij een club zoals ik, we voetballen wel samen thuis. Ik ben een supporter van KV Oostende en ging daar al drie keer op voetbalstage, telkens tijdens de paasvakantie. Mijn buurjongens spelen bij de jeugd van KV Oostende, vandaar. Ik volg het eerste klasse voetbal, zondag keek ik naar de bekerfinale en vond dat Club Brugge verdiend heeft gewonnen. Ik ben ook wel een beetje supporter van Club Brugge, na KV Oostende. Mijn favoriete speler is dan weer Cristiano Ronaldo.”

FB.

Alessandro Savarese.

22/03/2015 - Doelman ad-interim Stefaan Baert : “Depanneren wil ik nog wel doen, maar herbeginnen ? Neen...”

Bij Sassport Boezinge stond tegen Sparta Petegem ad-interim doelman Stefaan Baert, momenteel jeugdafgevaardigde en hulptrainer bij Boezinge, onder de lat. Dat de 43-jarige ex-doelman van Handzame, die met knappe reddingen tegen Sparta Petegem erger voorkwam dan de 0-5, de beste thuisspeler was, zegt veel.

Terwijl Sassporttrainer Geert Broeckaert al twee weken half Vlaanderen afzoekt naar een inzetbare doelman, hoorde hij vorige week dat er één rondloopt bij de jeugdtrainers van Boezinge. Stefaan Baert (43 jaar) uit Woumen is afgevaardigde en hulptrainer bij de U11 waar zijn zoontje Wout (10 jaar) sinds dit seizoen speelt, en was in zijn jonge jaren nog doelman bij Handzame in vierde nationale.

“Ik begon te voetballen bij de jeugd van Kortemark als linkerflankverdediger. Twee jaar later, op mijn 9de, werd ik doelman gewoon omdat ze geen hadden. Vanaf de juniores zat ik als doelman op de bank bij de eerste ploeg in tweede en eerste provinciale. Op mijn 19de werd ik doelman bij Handzame, toen in vierde nationale. Een jaar later kwam Kortemark mij terughalen. Na twee jaar ben ik gestopt door een knieoperatie en twee jaar later op mijn 24ste ben ik herbegonnen bij de reserven van Handzame. Na mijn huwelijk verhuisde ik naar Woumen en speelde daar in 3de provinciale als keeper of veldspeler, en dan tot vorig jaar in het liefhebbersvoetbal bij SV Woumen waar ik nog bestuurslid ben. Door Walter Vanoverberghe, die daar ook in het bestuur zit en hier jeugdcoördinator is, kwam mijn zoontje dit seizoen bij de U11 van Sassport, waar ik afgevaardigde en hulptrainer ben met Andy Jacques.”

“Walter Vanoverberghe had me vorige dinsdagavond al iets gezegd over keeperen bij de eerste ploeg. Ik stond daar eerst wat sceptisch tegenover : ik ben tenslotte 43 jaar en al een tijd out, zonder keeperstraining, en als tegenstrever de derde in het klassement van vierde nationale. Ik heb er een hele week over nagedacht en zenuwachtig rondgelopen en vroeg eerst toelating op mijn werk bij Sapa in Lichtervelde. Na veel wikken en wegen, besloot ik het toch te doen toen de trainer Broeckaert en het bestuur me vrijdagavond belden. Ik verzorg mezelf nog en de conditie is nog goed, maar ik deed het eigenlijk vooral voor mijn zoontje. Die zag me nog nooit voetballen als doelman en dat gaf de doorslag. Na de match zondag kwam hij vol trots wenend van de spanning naar me toegelopen. Maar gemakkelijk was het niet, ik kende zelfs niemand van mijn eigen ploeg.” Baert voorkwam met verschillende knappe reddingen erger en dwong als ongetrainde 40er respect af, aan de vijf "weggevertjes" die hij binnenkreeg kon hij niets doen.

“Ik was achteraf "wreed content" over mijn match, ik kreeg zelfs lof van Sparta Petegem, maar helemaal herbeginnen, nee. Ik deed dit om Boezinge uit de nood te helpen alhoewel ik hier eigenlijk bijna niemand ken. Ik wil zondag op RC Weteren-Kwatrecht wel weer depanneren mocht dat nodig zijn.”

Hoornaert en Van Exem zijn zondag geel geschorst.

FB.

Stefaan Baert.

14/03/2015 - Trainer Geert Broeckaert : “Het is nu roeien met de riemen die we hebben...”

Sassport Boezinge ontvangt zondag het derde geklasseerde Sparta Petegem en trainer Geert Broeckaert had dinsdagavond nog geen doelman voor deze match. Kenny Vandermeulen is nog geblesseerd, een andere keeper is er niet en hulptrainer Crombez weer in doel is niet voor herhaling vatbaar.

“Ik weet niet hoe we het gaan oplossen tegen zondag.”, zucht Geert Broeckaert dinsdagavond. “Kenny Vandermeulen blesseerde zich twee weken geleden op training aan zijn schouder en is nog niet fit. Tegen OMS Ingelmunster stond hulptrainer Jakob Crombez als noodoplossing in het doel en dat zal hij niet meer doen. Ik was er sowieso niet voor, maar er was geen andere oplossing. Het was zoals in Ingelmunster absoluut niet plezant als trainer om zo op de bank te gaan zitten, ook niet tegenover de spelers die op het veld staan en zich wekelijks inzetten. Voor zondag zitten we met hetzelfde probleem en proberen we nog een doelman te vinden die beschikbaar is én mag spelen, als dat niet lukt weet ik het ook niet. Ik ben niet van plan om een jong gastje voor de leeuwen te gooien of één van mij spelers in doel te zetten, ik ga niemand belachelijk maken.”

Daarnaast heeft Broeckaert nog altijd andere selectieproblemen. “Vatcheichvili wil dolgraag spelen zondag en kwam dinsdag met de bedoeling mee te trainen, maar ik laat hem niet spelen, zijn enkel is nog niet genezen. Breleur is een vraagteken en ook Van Hoecke is nog geblesseerd. Ook Van Engelandt blijft out, Lamah moet niet meer komen. Ook voor de pas aangesloten Ahipo is het seizoen over, hij kreeg vijf weken schorsing voor een slag op het gezicht tegen een speler van Knokke. Een reactie die absoluut niet thuishoort op een voetbalveld en waarvoor ik hem tegen Ingelmunster disciplinair schorste. Positief is dat Verstraete (neusbreuk) en Devloo (gele schorsing) terug zijn.”

Trainer Geert Brockaert beleefde nog niet veel plezier aan zijn verblijf bij Sassport Boezinge, toch blijft hij ook volgend seizoen. “Het is nu roeien met de riemen die we hebben. Ik stel me wel wat vragen bij de blessures die blijven aanslepen bij sommigen die geen contractverlening kregen, al kan ik ze ergens wel begrijpen. De groep spelers die zich nog altijd 100 % blijft inzetten, ook op training, daar haal ik nu mijn plezier uit. Wekelijks proberen ze een goede match te spelen, met of zonder keeper. Ik voel eigenlijk echt mee met de spelers, chapeau voor die gasten hoe ze er ondanks alles blijven voor gaan. Tegen Sparta Petegem zullen we ondanks alles weer proberen een goede organisatie neer te zetten, zoals we deden tegen Harelbeke, Ronse en zelfs zonder doelman tegen Ingelmunster, waar we maar in het laatste kwartier drie goals tegen pakten, omdat ik drie jonge gasten een plezier wilde doen met een invalbeurt. Maar we moeten realistisch zijn, Sparta Petegem is een ploeg in vorm, een goed geheel, met veel kwaliteit. We kunnen maar ons best doen.”

FB.

Trainer Geert Broeckaert.

14/03/2015 - Hans Hoornaert : “Ondanks alle tegenslagen en de uitslag deden we het tegen Ingelmunster nog zo slecht niet...”

Sassport Boezinge verloor zaterdagavond met 6-1 in OMS Ingelmunster en die cijfers vallen gezien de omstandigheden al bij al nog mee. Naast een gebrek aan inzetbare kernspelers blesseerde doelman Kenny Vandermeulen zich vorige week op training, waardoor hulptrainer Jakob Crombez tegen OMS onder de lat stond. De rustdag in de competitie volgend weekend zal Boezinge goed uitkomen om spelers te recupereren.

Het blijft miserie troef bij Sassport Boezinge. Joey Van Hoecke, Kevin Van Engelandt, Archil Vatcheivili, Brecht Verstraete en Silvio Breleur waren geblesseerd, Cedric Devloo zat een gele schorsingsdag uit, en Constant Ahipo en Aliouh Lamah waren door trainer Broeckaert disciplinair geschorst. De enige doelman Kenny Vandermeulen ontwrichtte vorige dinsdag op training zijn schouder waardoor, gezien het gebrek aan inzetbare veldspelers, hulptrainer Jakob Crombez in doel stond.

“Het is dit seizoen al moeilijk genoeg om punten te pakken en als je weet dat je dan zonder keeper naar OMS Ingelmunster moet, dan geef je vooraf al de hoop op een redelijke wedstrijd op. Het enige wat je hoopt is om de schade te kunnen beperken. Zelf was ik dan niet 100 % fit, ik was nog half ziek en moest het voorbije weekend ook nog eens werken op school. De goesting om in al deze omstandigheden te gaan voetballen bij OMS zaterdagavond was eerlijk gezegd ver te zoeken.”, aldus Hans Hoornaert. “Al bij al speelde OMS niet zo veel kansen bijeen, gezien we speelden met een noodploeg werden we eigenlijk niet volledig afgemaakt. Met een gewone doelman, en dat is geen verwijt, had het aan de rust 1-1 kunnen zijn. OMS scoorde twee doelpunten uit halve kansen en onze organisatie was redelijk goed. Ook de tweede helft hielden we de boel redelijk goed gesloten en gaven we niet veel weg tot in het laatste kwartier de 4-1 viel. We hadden al ingeboet op kwaliteit en door de vervangingen het laatste kwartier ging ons niveau nog naar beneden waardoor we het het laatste kwartier heel moeilijk hadden. De rustdag zondag komt goed uit om de kopjes eens vrij maken, en eens minder trainen zal niet slecht zijn om goed te recupereren.”

FB.

Hans Hoornaert.

14/03/2015 - Respect voor hulptrainer Jakob Crombez die invalt als doelman voor Sassport tegen OMS Ingelmunster...

Hulptrainer Jakob Crombez (33) stond zaterdagavond tegen OMS Ingelmunster, wegens het uitvallen van de geblesseerde Kenny Vandermeulen en een gebrek aan spelers, in het doel voor Sassport Boezinge.

De doelmanperikelen slepen al heel het seizoen aan bij Boezinge. De competitie werd gestart met doelman Sven Van Ryckeghem, die half oktober stopte door een terugkerende hernia. Kenny Vandermeulen werd dan eerste doelman en omdat hij de enige was, werd begin december doelman Ricky Begeyn aangetrokken. Die gaf er eind januari de brui aan, waardoor Kenny Vandermeulen opnieuw enige doelman werd.

“Vorige donderdag ontwrichte Kenny zijn schouder op training.”, vertelt T2 Jacob Crombez. “Hij kreeg een harnas om en spelen zondag was uitgesloten. We bespraken met het bestuur de mogelijkheid om een externe doelman te zoeken, maar ze vonden dat voor één wedstrijd de moeite niet. Dan bekeken we de mogelijkheid om een speler die soms bij de beloften in het doel staat te laten keepen, omdat onze trainer Geert Broeckaert eigenlijk vond dat het niet kon dat ik in het doel stond. Nadat we vorige donderdag op training nog maar tien veldspelers over hadden en omdat we die jongen van de beloften die niet eens keeper is, niet voor de leeuwen wilden gooien, belde trainer Broeckaert me zaterdag op. Het leek in de gegeven omstandigheden de beste oplossing dat ik toch in doel zou staan.”

Crombez speelde in zijn spelerscarrière altijd als spits en had geen ervaring als keeper. “Wel in het zaalvoetbal vroeger, waar ik soms inviel als doelman, en op onze trainingen soms, maar dat zijn duiveltjesdoelen. En ik geef ook keeperstraining. Maar zelf in de goal staan is nog iets heel anders ondervond ik zaterdag. Ik heb nu eindeloos respect voor een doelman nu ik weet hoe moeilijk dat is. Na de eerste helft had ik er geen goed gevoel bij, ik kreeg niet zo veel ballen, maar moest er toch zeker éeacute;n van de drie die binnengingen gepakt hebben. Leuk is anders. De tweede helft viel beter mee, als je ziet dat OMS Ingelmunster amper in de laatste vijf minuten nog twee keer scoorde, ik had het liever bij die 4-1 gehouden dan de 6-1. Al bij al zijn we, gezien wij met een noodploeg speelden, niet echt afgegaan. Fysiek heb ik dat wel zwaar onderschat, dat voelde ik pas het moment zelf en achteraf. Ik moest stoppen met voetballen op mijn 30ste na een rugoperatie, en iedere keer dat ik zaterdag nog maar moest uittrappen voelde ik een ferme schok in mijn rug. Zondagmorgen kon ik mijn bed bijna niet uit. Ik heb dit gedaan uit nood voor de ploeg omdat het de beste oplossing was, maar dit lijkt me niet meer voor herhaling vatbaar, al kreeg ik veel positieve reacties omdat ik dat wilde doen.”

FB.

assistent-trainer Jakob Crombez.

01/03/2015 - Siebe Vandergunst, aanvaller bij U12...

Siebe Vandergunst (11 jaar) woont in Houthulst, waar hij de voetbalschoenen aanbond bij de duiveltjes om daarna over te gaan naar KSV Diksmuide. Vorig seizoen trainde hij al bij Sassport Boezinge, dit seizoen is hij aangesloten en speelt bij de U12.

“Vorig seizoen waren mijn broer en ik nog aangesloten bij KSV Diksmuide, maar we gingen eigenlijk niet meer. We speelden daar met de U11 Nationaal, dat was veel te hoog voor onze ploeg en we verloren wekelijks. We zijn dan komen trainen bij Boezinge, maar we konden pas na het seizoen ook officieel aansluiten. We spelen hier nu bij de U12 met zes jongens van die ploeg van Diksmuide. Onze trainer Luc Boone kende ik al, hij was jaren geleden jeugdtrainer bij KSV Diksmuide, maar nooit bij ons. We spelen hier nu gewestelijk. Zaterdag speelden we 4-4 gelijk tegen de provinciale ploeg van Zonnebeke. Hun gewestelijke U12 waartegen we al met monsterscores wonnen, had forfait gegeven en onze jeugdcoördinator heeft Zonnebeke gevraagd of ze toch niet konden komen spelen met hun provinciale ploeg die bye was. Zo konden we toch onze match spelen.”, aldus de goalgetter die dit seizoen al meer dan 60 goals scoorde.

“Ik speelde al altijd in de aanval, nu op de 7 als rechterflankaanvaller. Mijn papa zegt dat we hard en goed moeten trainen, hij zou graag hebben dat we later in het buitenland kunnen gaan voetballen en wie weet komt die droom ooit uit.”

FB.

Siebe Vandergunst.

01/03/2015 - Cedric Devloo : “We waren nochtans gewaarschuwd voor Arys en toch was het na vijf minuten prijs...”

Sassport Boezinge verloor thuis tegen FC Knokke met exact dezelfde cijfers als in de heenwedstrijd. Tien minuten na een vroege voorsprong van Knokke scoorde Cedric Devloo de gelijkmaker. In het laatste half uur liep Knokke via twee keer Stroo verder uit, kon Boezinge nog milderen via een strafschop en pakte Ahipo in zijn tweede invalbeurt voor Sassport Boezinge donkerrood.

Arys toonde zijn ex-ploeg meteen dat hij het nog kan. Na slecht uitverdedigen werd de Knokkespeler in het straatje gestuurd en plaatste hij de 0-1 naast Vandermeulen binnen. Tien minuten later kopte Cedric Devloo, na een vrije trap van Gonzalo Rodriguez, de gelijkmaker binnen.

“We hadden nochtans voor de match nog een briefing gekregen waarop we nog eens gewaarschuwd werden voor het gevaar Arys en toch was het na vijf minuten al prijs.”, aldus Devloo. “Daarna kwamen we goed in de match. Na de 1-1 waren we zelfs de betere ploeg met de beste kansen. Bij een hoekschop wilde ik snel die bal weg en besloot over, en Hillewaere en Breleur kwamen nog alleen voor doelman Pannecoucke. Knokke dreigde via een vrij trap en een inzet van Arys. Na de rust waren wij de eerste vijf minuten iets minder scherp. Kenny hield ons twee keer overeind op een dubbele poging van Arys en Knokke zag een vrijetrapdoelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daarna namen we tot aan de 1-2 het spel in handen. Op corner kon ik nog bijna de bal binnen deviëren met de knie, maar de 2-1 werd uit doel gered door een speler. Na eerst nog een afgekeurd buitenspeldoelpunt werd het voor Knokke dan toch 2-1.”

Meteen na de 2-1 werd Devloo vervangen door Ahipo. “Ik zat nochtans goed in de match, maar had het wel verwacht. Tegen Ronse vorige week werd ik ook op het uur vervangen door Ahipo en dat is toen goed uitgedraaid : hij scoorde op corner in de kluts de gelijkmaker. Zondag draaide het niet goed uit.” Twee minuten na de 1-3 van Knokke floot de scheids een strafschop voor Boezinge voor een trekfout, maar kreeg Boezingespeler Ahipo rood. Volgens de scheids gebeurde de trekfout op Ahipo waarna die zich meteen revancheerde met een tik in het gezicht van de Knokke speler die van het veld moest. Daarna zette Hans Hoornaert de strafschop om en legde de 2-3 eindcijfers vast.

Devloo pakte een domme gele kaart en is zaterdag tegen OMS Ingelmunster geel geschorst. “Bij die 1-2 van Knokke ging ik uitleg vragen aan de lijnrechter omdat ik overtuigd was van buitenspel, toen ik me omdraaide stond de scheids achter me met geel. Jammer, want op Ingelmunster is het altijd prettig spelen en we gaan er als ploeg ook nog iedere week voor.”

Devloo weet nog niet waar hij zal spelen volgend seizoen. “Bij Boezinge mag ik niet blijven al is me dat niet met zoveel woorden gezegd. Na een eerste gesprek voelde ik dat men me liever ziet vertrekken. Spijtig. Uit respect voor Boezinge en omdat ik dacht hier te blijven sloeg ik eerder een mooie transfer af naar een ploeg die de top speelt in eerste provinciale. Ik zou nu naar Oostduinkerke gaan, ik heb daar inderdaad gesproken, maar nog niet getekend. Ik laat het nu allemaal wat op me afkomen en bezinken. Ik heb hier bij Boezinge mooie jaren gekend met het afdwingen van promotie en ook vorig jaar kwamen we er als team goed uit, en ik scoorde het doelpunt van het behoud. Dat zijn zaken die bijblijven. Dit jaar was jammer genoeg voor iedereen een kwakkeljaar, maar toch was ik mits redelijke voorwaarden graag gebleven.”

Breleur viel uit met een verrekking en ook Vatcheichvili, Vanhoecke, Van Engelandt en Verstraete blijven geblesseerd.

FB

Cedric Devloo.

28/02/2015 - Lucas Rubrecht, spits bij U17...

Lucas Rubrecht (15) uit Ieper is pas bezig aan zijn derde voetbalseizoen en dat bij Sassport Boezinge. Een laatbloeier in het voetbal, die daarom niet minder snel de weg naar het doel vindt. Dit seizoen als spits bij de U17.

“Ik begon pas drie jaar geleden met voetballen bij een club. Eerder is het er nooit van gekomen. Ik voetbalde wel veel thuis met mijn oudere broer Simon, die nu bij de U23 van GS Voormezele speelt en ook pas laat in clubverband is begonnen. Ik leerde veel van hem. Ik sloot aan bij Sassport Boezinge door Hannes Rommens, met wie ik in de klas zat en die hier voetbalde, dat was bij de knapen met trainer Franckie Vandenbilcke. Ik werd hier meteen aanvaard en was rap mee met het spel. Ik ben begonnen als flankspeler, maar toen onze spits vertrok en we er geen meer hadden speelde ik vorig jaar in de spits. Die positie lag me en ik ben spits gebleven. Dit jaar bij de U16 is Steve Rambour onze trainer, we leren veel en we hebben een goede groep. Tot voor nieuwjaar stonden we op kop in onze reeks, maar na nieuwjaar werd die reeks anders heringedeeld en nu is het moeilijker. Vier mindere ploegen zijn weggevallen en er kwamen vier nieuwe sterkere ploegen in hun plaats. Wel jammer en vervelend, want we hebben nu ineens anders tegenstanders die we niet meer kennen en we staan nu niet meer aan de leiding. Maar na twee verliespartijen wonnen we zaterdag wel weer met 0-3 tegen KSV Rumbeke A.”

FB.

Lucas Rubrecht.

22/02/2015 - Kenny Vandermeulen : “Ik ben scherp blijven trainen, maar had niet gedacht dat ik zo snel weer in doel zou staan...”

Met een gelijkspel tegen vierde geklasseerde SK Ronse kon Sassport Boezinge zondag nog eens juichen, al was daar de eerste helft weinig reden toe. Doelman Kenny Vandermeulen zag zich, net zoals tegen Menen, een strafschop door de neus geboord terwijl eerder een elleboogincident met voor Brecht Verstraete een gebroken neus tot gevolg, onbestraft bleef.

“Het ergste is nog”, zucht doelman Kenny Vandermeulen, “dat de scheids na de match toegaf dat die strafschop geven een verkeerde beslissing was. Daar ben je vet mee, ik kwam net hetzelfde tegen thuis tegen SK Menen en daar waren tv-beelden van. Ook nu op SK Ronse was er geen enkel contact en ging thuisspits Timmermans gewillig neer over de bal. Door die ‘misser’ kwam SK Ronse wel gelijk, want twee minuten eerder waren we op voorsprong gekomen nadat Silvio Breleur zijn schot in doel gedevieerd zag door thuiskapitein Demonceaux. Slechter nog was dat Brecht Verstraete al na tien minuten werd afgevoerd met een gebroken neus na een elleboog in een duel met die thuisspits Timmermans. Of dat ongelukkig gebeurde zoals die beweerde of niet, laat ik in het midden.”

Op slag van rust scoorde SK Ronse met een verre lob de 2-1. Drie minuten in de tweede helft werd thuisspits Timmermans uitgesloten met een tweede gele kaart na een lichte overtreding. Compensatie van de man in het zwart volgens de thuisploeg. “Normaal speel je dikwijls beter met tien dan met elf, maar bij SK Ronse zag ik dat niet. Ze versierden nog wel enkele mooie kansen, maar ook wij bleven er voor gaan. Iedereen is blijven vechten tot het einde en dat is soms wel anders, nogal dikwijls zijn er die opgeven bij een achterstand. Na een volgens mij slecht weggewerkte vrije trap in de slotminuut lukte nieuwkomer Constant Ahipo in de kluts de gelijkmaker.”

“Nog eens een punt pakken deed enorm veel deugd voor de groep. In de heenwedstrijd werden we door SK Ronse volledig weggespeeld, maar nu zag je niet dat de vierde tegen de laatste speelde.”, aldus de enige overgebleven Sassportdoelman die begin december zijn plaats moest afstaan aan de ervaren Ricky Begeyn die het een maand later voor bij Boezinge bekeken hield. Vandermeulen hield Boezinge zondag met enkele knappe reddingen meermaals recht. “Voor mij is dat weer een kans om mij te tonen, ook met het oog op volgend seizoen, want ik blijf. Ik ben even scherp blijven trainen, maar had niet gedacht dat ik zo snel weer in doel zou staan. Men heeft me hier gezegd dat ik de kans zal krijgen om volgend seizoen eerste keeper te blijven, maar dat ik wel de concurrentie zal moeten aangaan met De Brabander (FC Langemark) die ik niet ken. Maar ik ga ervoor. Momenteel heb ik wel al enkele weken last van een lichte verrekking in een bil, voorlopig zonder erg en ik hoop dat dat zo blijft. Tegen FC Knokke zondag moeten we gaan voor de drie punten, tenzij we opdracht krijgen om een verdedigend blok te vormen. FC Konkke heeft Arys lopen (ex-Sassport Boezinge) en een sterke voorlinie maar ik heb van niemand schrik.”

De 25-jarige Ivoriaan Constant Zahui Ahipo (ex FC Globex Bangkok, Thailand) is sinds vorige week speelgerechtigd. Brecht Verstraete (operatie gebroken neus) zal lang tijd out zijn.

FB.

Kenny Vandermeulen.

22/02/2015 - Aaron Couilleit : "Ik twijfelde geen moment om te blijven..."

Sassport Boezinge slaagde er zondag ook niet in om in het degradatieduel tegen de voorlaatste in de stand punten te pakken, al zat een puntendeling tot vijf minuten voor affluiten er nog in. Het is nu wel duidelijk dat Boezinge een derde seizoen in 4de nationale mag vergeten en volgend seizoen de degens mag kruisen in 1ste provinciale. Dat zal met min 21-er Aaron Coulleit zijn, die mag blijven.

Aaron Coulleit (19) die overkwam van KEVC Beselare, is bezig aan zijn eerste seizoen bij Sassport Boezinge. “Assistent trainer Patrick Polley is nog mijn trainer geweest bij KEVC Beselare en via hem kwam ik naar hier. Ik ben begonnen als duiveltje bij BS Geluveld, daarna acht jaar VK ieper en dan bij de jeugd van WS Lauwe. Drie jaar geleden kwam ik naar KEVC Beselare, gewoon omdat dat het dichtst bij huis was, ik moest quasi maar de straat over steken en ik meende dat dit het beste was om te combineren met mijn studies. Halfweg het derde seizoen bij de eerste ploeg ben ik gestopt. Het klikte niet meer, ik speelde niet veel meer en had er geen plezier meer in. Via Patje Polley kwam ik naar de beloften van Boezinge en tijdens de voorbereiding werd ik opgemerkt door trainer Hans Mulier, die me bij de eerste ploeg nam. Ik kon daar veel ervaring op doen, maar geraakte jammer genoeg rond het begin van de competitie geblesseerd. Gelukkig werd ik na mijn blessure ook door de nieuwe trainer Geert Broeckaert weer opgepikt. Op 26 oktober tegen RC Wetteren–Kwatrecht mocht ik invallen en daarna zat ik weer regelmatig in de selectie. In de laatste matchen, tegen SW Harelbeke en zondag tegen Racing Waregem, mocht ik starten.”

Sassport moest Racing Waregem partij geven zonder de geblesseerden Vatcheivili en Vanhoecke en de geschorste Sam Jacob. De jonge Kenny Vandermeulen nam in doel de plaats in van Begeyn, die afhaakte, en deed dat voortreffelijk : Vandermeulen hield met enkele sublieme reddingen Boezinge meermaals recht. De bezoekers kregen in de eerste helft de beste kansen maar Boezinge kwam met een vrije trap binnenkant paal dichtst bij een voorsprong. De gemiste kansen voor Rodriguez, Lamah en Hillewaere in het laatste kwartier braken Boezinge vijf minuten voor tijd nog zuur op, toen de Rassing verraste met een hoge bal in de kruising.

Volgens Coulleit zat er meer in dan de 0-1. “Minimum een gelijkspel. Nooit gedacht dat we deze match zouden verliezen. We kregen enkele mooie kansen en hielden bijna heel de match stand met dank aan onze doelman die een uitstekende comeback maakte. Tot vijf minuten voor tijd die bal buiten zijn bereik binnen valt.” Ondanks de magere vijf punten uit 20 wedstrijden en de komende degradatie is Coulleit tevreden over zijn seizoen en twijfelde hij geen moment om te blijven. “Eerste provinciale is ook een mooie reeks. En dit seizoen heb ik enorm veel bijgeleerd van beide trainers, deed ik veel ervaring op in de ploeg, en heb ik mijn kansen gekregen. Ik kom van derde provinciale, dit hier is heel ander voetbal maar net daarom ben ik naar Boezinge gekomen. Mij hoor je dus niet klagen. En de sfeer is eigenlijk nog goed, iedereen werkt nog voor elkaar en we zullen blijven werken om hopelijk nog enkele matchen te winnen, en als voorbereiding voor volgend seizoen.”

FB.

22/02/2015 - Gonzalo Rodriguez : “We moeten gewoon winnen tegen RC Waregem...”

Na een rustweekend ontvangt Sassport Boezinge zondag RC Waregem. De Rassing staat voorlaatste met acht punten. Boezinge is hekkensluiter met vijf punten. Gonzalo Rodriguez is er van overtuigd dat daar zondag voor Sassport drie punten bijkomen. “Van behoud spreken we niet meer, maar deze match moeten we gewoon winnen : voor de eer en om weg te geraken van die laatste plaats.”

Boezinge trainde na het verlies tegen SW Harelbeke de laatste twee weken volgens het normaal trainingsschema en kreeg door de rustdag in de competitie vorig weekend vrij. Archil Vatcheichvili (blessure) trainde dinsdag weer mee, maar zal waarschijnlijk niet fit geraken. Kevin Van Engelandt, die een inspuiting kreeg om de ontsteking tegen te gaan moet om te beginnen zes weken afwachten. De rest is fit. Hans Hoornaert komt terug uit schorsing. Zahiu Constant Ahipo is speelgerechtigd. Doelman Ricky Begeyn liet zich de laatste weken niet meer zien, waardoor Kenny Vandermeulen zondag waarschijnlijk zijn plaats in doel terug zal mogen innemen.

“Thuis tegen RC Waregem zondag moeten we eens winnen, dat is te doen. En ik heb er alle vertrouwen in dat dat zal lukken ook met Kenny Vandermeulen in doel, hij kan dat. Het moet gewoon, de heenmatch verloren we maar nipt met 2-1. Van redding spreken we niet meer, maar we moeten winnen voor de eer, de premies en om weg te geraken van die laatste plaats. En voor de sfeer, al valt die eigenlijk nog heel goed mee volgens de situatie waarin we zitten. En er is nog altijd inzet, we spelen eigenlijk goeie matchen, maar we winnen niet.”

Gonzalo Rodiguez had zich zijn terugkeer naar Boezinge anders voorgesteld. “Ik wist wel dat 4de nationale dit jaar een sterke reeks zou zijn. Twee jaar geleden, toen ik bij Ingelmunster in vierde nationale speelde, zaten de Oost-Vlaamse ploegen ook in onze reeks en hun niveau is veel hoger dan dat van de Waalse ploegen die er in hun plaats vorig seizoen bij waren. Ik had wel niet verwacht dat we het zo slecht zouden doen. We hebben kwaliteit te kort voor een zorgeloos seizoen in 4de nationale, maar we zijn eigenlijk niet minder dan de andere ploegen in de rechterkolom. Hadden we een betere voorbereiding gehad en meer matchen compleet gestaan, dan was die vierde laatste plaats wel mogelijk geweest. Zelf sukkelde ik een tijd voor nieuwjaar met een ontsteking aan het scheenbeen, waardoor ik niet veel trainde, maar wel bleef spelen. Ik kwam blessurevrij uit de winterstop. Het zou leuk zijn mochten we nu nog enkele matchen kunnen winnen tegen ploegen uit de rechterkolom. Ik geloof daar zeker nog in, dat we een 15 à 20 punten kunnen pakken, te beginnen zondag tegen RC Waregem. Het moet gewoon, anders zal de ontgoocheling groot zijn.”

Rodriguez besliste nog niet of hij blijft. Sam Jacob, Kenny Vandermeulen, Hans Hoornaert, Aaron Coulleit en Emiel Knockaert verlengden hun verblijf. Joey Vanhoecke speelt volgend seizoen bij Oostkamp. Marijn Bentein komt over van De Ruiter.

FB.

Gonzalo Rodriguez

22/02/2015 - Guido Van Engelandt : “Als Begeyn afhaakt zou ik zwaar ontgoocheld zijn in hem...”

De 4-1 verliescijfers laten het niet vermoeden, maar Boezinge, dat kort na de gelijkmaker na de rust op weg leek naar een punt, maakte het SW Harelbeke niet gemakkelijk. Doelman Ricky Begeyn zou tegen SW Harelbeke zijn laatste wedstrijd gespeeld hebben voor Boezinge, maar niemand kon of wilde dat begin deze week officieel bevestigen.

Boezinge moest tegen SW Harelbeke de wei in zonder geblesseerden Kevin Van Engelandt en Joey Vanhoecke en Hans Hoornaert (geschorst). Benjamin Bonte (appendixoperatie) traint weer, maar heeft enige achterstand. Beloften Aaron Coulleit en Emiel Knockaert verschenen aan de aftrap, ten nadele van onder andere Lamah, die een dik kwartier te laat op de afspraak was. Verdienstelijke Sassporter was Younes Zmimer die centraal achterin in de plaats van Hans Hoornaert een dijk van een wedstrijd speelde.

“Cijfers zeggen lang niet alles. Sassport weerde zich opnieuw bijzonder dapper, maar daar kopen we al lang geen punten meer mee. Een verlies met het kleinste verschil zou aanvaardbaarder geweest zijn, nu lijkt het alsof we helemaal niet hebben meegedaan en niets was minder waar.”, zegt secretaris Guido Van Engelandt.

“SW Harelbeke opende met een grondscherend schot van Noppe, dat goed in corner gepareerd werd door Begeyn. Het eerste kwartier was het balbezit volledig voor de thuisploeg, maar Sassport zette een defensieve organisatie neer en ving alles behoorlijk op. Na twintig minuten kwamen we beter in de wedstrijd. Jammer dat een nochtans goed leidende ref Vermeire geen graten zag in een duidelijke strafschopfout op Cedric Devloo. Harelbeke bleef het meeste balbezit opeisen, zonder veel gevaar, tot op slag van rust na een nieuwe lage center bezoeker Vandewouwer deze keer niet miste.”

Boezinge kwam ondanks de 1-0 achterstand goed uit de kleedkamer. Cedric Devloo lanceerde Silvio Breleur, die thuisverdediger Claeys in de fout dwong en de gelijkmaker scoorde. “Harelbeke reageerde met een vlotte aanval, maar Vandewouwer knalde op de paal. De 1-1 bleef staan tot 20 minuten voor tijd Jonas Van Exem in de luren werd gelegd en de voorgebrachte center door Vanhaecke overhoeks werd binnengetrapt. Sassport versierde nog een paar corners en een vrije trap maar dat leverde niets op. Twee minuten voor tijd werd een mistasten van Sam Jacob afgestraft, 3-1 in geschenkverpakking en nog twee minuten later, in duidelijk buitenspel, mocht opnieuw Descheemaeker vertrekken die de fel overdreven eindcijfers vastlegde.”

Begin deze week circuleerde het gerucht dat doelman Rickey Begeyn er de brui aan geeft en met onmiddellijke ingang zou stoppen bij Boezinge. Begeyn zelf konden we niet bereiken voor commentaar en ook secretaris Guido Van Engelandt kon het dinsdagavond niet bevestigen.

“Ricky Begeyn heeft nog niemand van het bestuur daarvan verwittigd. Ik weet wel dat hij naar iemand anders in een sms heeft laten weten dat hij het niet meer ziet zitten omdat ze al weken verliezen en geen puntengeld pakken. Maar officieel weten we tot op heden nog van niets. Wij hebben een akkoord met Begeyn tot eind seizoen, ook financieel, en wij zijn met de club dat contract tot nu toe correct nagekomen. Als hij nu afhaakt komt hij zijn contract niet na en zou ik zwaar ontgoocheld zijn in Ricky Begeyn.”

De 38-jarige ex-Cercle Brugge doelman werd begin december 2014 binnengehaald omdat Sassport Boezinge na het uitvallen van Sven Van Ryckeghem met Kenny Vandermeulen (19) maar over één inzetbare jonge doelman meer beschikte. Begeyn speelde zijn eerste wedstrijd voor Boezinge op 7 december tegen Eernegem.

FB.

Guido Van Engelandt

25/01/2015 - Joey Van Hoecke : “Voor de zoveelste keer zakte het in de tweede helft als een pudding in elkaar...”

Voor de zoveelste keer dit seizoen speelde Sassport een betere eerste helft met de beste kansen, kwamen ze op voorsprong en zakten ze in de tweede helft als een pudding in elkaar om, deze keer weliswaar met overdreven cijfers, weer de boot in te gaan. Een voorspong vasthouden en 90 minuten goed spelen lijkt dit seizoen voor oranje-zwart een onmogelijke taak. “Daarom staan we de laatste”, zegt Joey Van Hoecke die zondag met Sassport zonder veel verwachtingen op bezoek gaat bij derde geklasseerde SW Harelbeke.

Boezinge moest het tegen Standaard Wetteren doen zonder de geblesseerden Archil Vatcheichvilli, Kevin Van Engelandt en Tom Hillewaere. “De eerste helft speelden we heel goed en de tweede helft zakten we als een pudding in elkaar.”, vat Joey Van Hoecke in enkele woorden de wedstrijd samen. “Hetzelfde scenario als tegen SK Berlare de week ervoor, maar toen speelden we bijna heel de wedstrijd met tien man en nu met elf. We kregen tegen Wetteren kansen via Devloo, Rodriguez en Lamah en er waren ook een paar gevaarlijke hoekschoppen waarmee niets werd gedaan tot Silvio Breleur een hoekschop van Gonzalo Rodriguez controleerde en in één tijd binnentrapte. De bezoekers dreigden amper en kwamen met een 1-0 ruststand goed weg. Na de pauze slikten we weer snel de gelijkmaker. Volgens mij niet door een gebrek aan concentratie maar omdat we te veel willen. We willen te rap weer scoren, waardoor we meer aanvallend spelen, de organisatie verliezen en gemakkelijk goals tegen krijgen. We hebben gebrek aan ervaring in de ploeg en kleine foutjes worden op zo'n niveau gemakkelijk afgestraft, terwijl wij daar bij onze tegenstrever niet in slagen.”

De bezoekers voerden na de 1-1 de druk verder op en Boezinge kon daar weinig tegenover zetten, behalve een verre lob van Breleur, die net naast ging. Een kwartier voor tijd lukten de jongens van trainer Henk Houwaart de 1-2. “Perfect gekopt tussen de paal en de hand van onze doelman Begeyn, die daar nooit aan kon. Na die 1-2 gingen bij ons enkele kopjes naar beneden. We waren mentaal niet meer sterk genoeg om een vuist te maken en vijf minuten later volgde de 1-3. Door een owngoal werd het nog 1-4, te hoge cijfers volgens het matchverloop, maar ze staan er natuurlijk wel. Realistisch gezien zullen we degraderen. We moeten er nu nog het beste van maken. Zondag gaan we zonder veel verwachtingen naar Harelbeke, al zie ik ons wel nog stunten, maar dan moeten we wel 90 minuten vol maken, wat voorlopig niet lukt.”

Joey Van Hoecke is bezig aan zijn derde seizoen bij Sassport Boezinge en intussen een vaste waarde, maar kwam nog niet tot een overeenkomst voor volgend seizoen. “Ik wil graag blijven maar dat hangt niet alleen van mij af.”

Brecht Verstraete blijft. Nieuwkomers voorlopig zijn Joey Kools, die overkomt van FC Langemark en tussen 2005 en 2010 al vijf seizoenen bij Sassport speelde. Ook doelman Niels Vanbrabant en Niels Van Torre komen over van FC Langemark. En ook met Kristof Decaestecker van SK Eernegem zou er een overeenkomst zijn.

Hans Hoornaert is zondag geel geschorst.

FB.

Joey Van Hoecke

17/01/2015 - Kevin Van Engelandt : “We verloren weer 'op zijn Boezings'...”

Kevin Van Engelandt zag zijn ploeg zaterdagavond opnieuw met de billen bloot gaan in het degradatieduel tegen SK Berlare. Hoewel het mathematisch nog kan, lijkt voor Sassport Boezinge met dit verlies de degradatiestrijd verloren. Kevin Van Engelandt sukkelt al een tijd met een enkelblessure en weet niet of hij nog zal kunnen voetballen. Volgende week krijgt hij uitsluitsel.

Kevin Van Engelandt liep in de match tegen OMS Ingelmunster op 12 oktober twee gebroken ribben op en maakte van die verplichte rust gebruik om zich te laten opereren aan zijn voet. “Ik had al een tijd last van een terugkerende enkelblessure en het leek me het moment om die operatie te laten uitvoeren. Er werd kraakbeen uit mijn enkel verwijderd. Tegen VC Jong Lede en VK Westhoek eind november speelde ik weer, met inspuitingen en dat ging goed, maar telkens moeten spelen met infiltraties is geen oplossing voor de toekomst. Na iedere training speelt de pijn ’s anderdaags weer op en dat is niet te doen. Voetballen is op die manier niet aan de orde. Volgende week ga ik op consultatie bij een andere specialist voor een tweede opinie en verwacht ik uitsluitsel te krijgen of ik nog zal kunnen voetballen of niet.”

Van Engelandt zag op SK Berlare hoe Sassport Boezinge in het eerste kwartier drie mooie kansen liet liggen. Lamah besloot van dicht over, een grondscherend schot van Breleur ging nipt naast en een hoekschop van Rodriguez werd uit doel geweerd. Boezinge kwam daarna in de 17de minuut met tien man te staan. Sam Jacob ging buiten de 16meter op de noodrem staan op een doorbraak van thuisspeler De Langhe en mocht gaan douchen.

“Sam deed de fout niet opzettelijk, maar raakte in een duel wel de speler en kreeg terecht rood. Het is jammer dat je zo vroeg met tien komt te staan, maar de eerste helft waren we toch nog de betere ploeg. Hadden wij na 45 minuten 1-2 gestaan, dan was dat niet gestolen.”, aldus Kevin Van Engelandt.

“Met een 0-0 ruststand lag alles nog open, maar pas twee minuten ver kregen we door gebrek aan concentratie meteen een doelpunt tegen toen Curucku vrijgeleide kreeg richting doel. Onze doelman Begeyn voorkwam daarna dat de thuisploeg verder uitliep, terwijl Devloo op het einde een reuzenkans kreeg, maar van dichtbij naast het kader besloot. In plaats van 1-1 werd het 2-0 van op de stip na een jeugdzonde van Casier in de 16 meter op thuisspeler Heirwegh. We verloren ‘op zijn Boezings’ zoals we dat al heel het seizoen doen : als je goals weggeeft en ze zelf niet binnenschiet kun je niet winnen. Mathematisch kunnen we ons nog redden, maar we kunnen ons nu niet meer wegsteken achter die vijf punten na 17 matchen. Het tweede jaar in bevordering is het moeilijkste, het is het jaar van bevestiging en door allerlei omstandigheden hebben we die boot gemist. Al waren we door slimmer te spelen en te doen wat we moeten doen wel verder geraakt. Realistisch gezien zullen we degraderen, maar we moeten er blijven voor gaan. Is het niet meer voor de redding dan voor de premies en voor de eer van de club om toch niet als laatste te eindigen.”

FB

Kevin Van Engelandt

10/01/2015 - Guido Van Engelandt : “SK Berlare is wel echt de match van de laatste kans...”

Sassport Boezinge opende 2015 dinsdagavond met oefenwinst tegen de beloften van VK Kortrijk. De wedstrijd tussen twee middelmatige ploegen eindigde op 3-2. Zimmer, Lamah en Vatcheichvili scoorden voor Boezinge dat zaterdagavond op degradatiestrijd moet naar SK Berlare.

Boezinge hervatte na een lange winterstop op 2 januari intensief de trainingen. De laatste week werd in aanloop naar de alles of niets wedstrijd tegen SK Berlare nu zaterdagavond, zes keer getraind. Om wedstrijdritme op te doen stond dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de beloften van VK Kortrijk op het programma. Van Engelandt (voetblessure), Bonte (appendixoperatie), Hillewaere (ziek) en Devloo (werk) waren er niet bij.

“Met weinig uitgespeelde kansen en weinig goed voetbal werd het geen grote match.”, analyseert secretaris Guido Van Engelandt de matige oefenpartij. “We gingen rusten met 3-1 voorsprong, en dat was al een hele tijd geleden. Een paar jongens vonden de opening, maar weer twee weggeefgoals zetten een domper op het resultaat. We winnen wel, maar we kunnen weer niet naast onze beperkingen en gebrek aan kwaliteit kijken en we zagen ook dat enkele jongens niet op niveau zijn.”

Sassport Boezinge flirt met de degradatie. “Voor nieuwjaar was er met de matchen tegen Sint-Gillis Waas en SK Eernegem nog enige hoop, twee wedstrijden die we moesten gewonnen hebben. Door tweemaal het niet benutten van een penalty bleven we staan waar we staan. De ene keer ligt het aan die, de andere keer aan deze, elke week ligt het aan iemand anders. Het resultaat is 5 punten na 16 matchen, en dat spreekt voor zich. Onze trainer Broeckaert gelooft er nog in en mathematisch is het nog mogelijk, maar als we zaterdagavond niet winnen tegen rechtstreekse degradatieconcurrent SK Berlare is het volgens mij voor ons over. Daarna krijgen we kleppers als Standaard Wetteren en SW Harelbeke als tegenstanders, dus SK Berlare is denk ik nu wel echt dé match van de laatste kans.”

FB.

Guido Van Engelandt

20/12/2014 - Hans Hoornaert : “Zolang het mathematisch mogelijk blijft, moeten we in de redding blijven geloven...”

Stilstaande fases waren beslissend zondag in de wedstrijd Boezinge - Sint-Gillis-Waas waarbij de punten uiteindelijk werden gedeeld. Door de recente 2 op 6 wordt het voor Boezinge op bezoek bij SK Berlare op zaterdag 10 januari nu écht wel de match van de laatste kans.

Drie penalty’s, twee vrije trappen en een hoekschop leverden in de wedstrijd Boezinge - Sint-Gilles-Waas vijf doelpunten op. Het enige ‘normale’ doelpunt werd na vijf minuten gescoord door de aan de aftrap debuterende belofte Aaron Coulleit, die daarmee Boezinge een vroege voorsprong bezorgde. Daarna zakt Boezinge weg.

“Het is altijd hetzelfde.”, sakkert Hans Hoornaert. “We komen op voorsprong en stoppen met voetballen. Ik denk dat het bij ons vooral een kwestie is van niet meer durven. Niemand durft dan nog een risicopas te geven uit angst dat het verkeerd zou uitdraaien. Het is te gek voor woorden. Na onze voorsprong zaten we niet meer in de match en toen we achterstonden voetbalden we beter.” De bezoekers scoorden na een corner de gelijkmaker. Boezinge kon de rust ingaan met een 2-1 voorsprong nadat Hoornaert een vrije trap rechtstreeks binnen krulde.

“Tijdens de rust pepten we elkaar op dat we vooruit moesten en dat het zou lukken. Nog geen kwartier later kwam St.Gilles-Waas via een verre vrije trap weer op gelijke hoogte.” Twee minuten later miste Boezinge na een fout op Rodriguez in de 16, de kans op opnieuw voorsprong toen Vatcheichvili de penalty over trapte.

“Een cruciaal moment in de match. Maar ik moet daarover niet oordelen want ik miste er zelf nog één vorige week. Penalty’s trappen is een mentale kwestie en er is vooral de druk als je gelijk staat. Supporters zeggen meer trainen op penalty’s, maar dat heeft weinig zin, op training is dat niet hetzelfde. Als je daar één mist lachen we een keer, op zondag gaat het over de punten.”, zegt Hoornaert. Geen 3-2 maar meteen 2-3 na een jeugdzonde van Van Exem op Van Osselaer, die wel de strafschop omzette. “Na die 2-3 zijn we in gang geschoten en opnieuw gaan voetballen. We kwamen er weer beter uit en kregen kansen via Breleur, Chicco en Rodriguez. Toen die laatste opnieuw gehaakt werd in de 16 kregen we weer een penalty. Ik hoorde roepen van op onze bank Hans, Hans en ik heb de bal gevraagd aan Rodriguez, die ook op het blad stond om te trappen. Ik wilde niet mijn misser van vorige week rechtzetten, maar mijn verantwoordelijkheid nemen. Deze keer trapte ik rechtdoor waardoor de keeper de bal kon afblokken maar niet wegduwen, en ik trapte de rebound binnen. Het is goed dat we nog konden terugkeren, maar het is weer maar één punt. Als je drie keer scoort moet je eigenlijk winnen, maar we pakken te gemakkelijk goals, dat gebeurt als je laatste staat, ik maakte dat ook mee met Torhout. Ons redden is nog altijd mogelijk en zolang het mathematisch kan, moeten we erin blijven geloven. Berlare wordt de zoveelste match van de laatste kans.”

Vanhoecke, Verstraete en Vandermeulen waren geschorst. Van Engelandt was geblesseerd.

FB.

Hans Hoornaert

17/12/2014 - Kaboutervoetbal in Boezinge...

Sassport Boezinge was vorig seizoen de eerste club in België die kaboutervoetbal aanbood. Ze haalden de mosterd in Nederland, waar kaboutervoetbal al langer bestond. Ook bij Sassport Boezinge is de speelse basisvoetbalopleiding populair, dit seizoen volgen 24 kinderen tussen 3 en 5 jaar de trainingen. Hanne Demeulenaere en zus Lies Demeulenaere, Jesicca Beddeleem, Chelsey Polley en Simon Bruynsteen zijn de begeleiders van het kaboutervoetbal.

Kaboutervoetbal bij Sassport Boezinge, voor kinderen van 3 tot 5 jaar, is er nu voor het tweede seizoen. Zij zijn nog niet speelgerechtigd om bij KBVB wedstrijden te voetballen, maar kunnen bij het kaboutervoetbal terecht om leuke en gerichte trainingen te volgen die passen bij hun leeftijd. De beginnende kneepjes van het voetbalspel worden stap voor stap op een leuke manier bijgebracht. Niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed leren omgaan met elkaar met respect voor elkaar en de tegenstander. Begeleidster Hanne Demeulenaere ( 23 jaar, Boezinge) was er bij toen het kaboutervoetbal opgericht werd.

“Mijn vader Stefaan Demeulenaere is jeugdcoördinator bij Sassport Boezinge en had gezien op internet dat kaboutervoetbal bestond in Nederland, zelfs in competitie. Mijn jongere zus Lies en ikzelf waren meteen enthousiast toen hij opperde om dat ook bij Boezinge te proberen. We waren in september 2013 de eerste club in België die ermee begon, intussen doen andere clubs het ook. Naast Lies en ik sprongen ook Jessica Beddeleem (Boezinge), en Simon Bruynsteen op de kar als begeleiders. Dit seizoen werd de groep kabouters groter, ze zijn nu met 24 en Chelsey Polley (Geluwe) kwam erbij als begeleider. Ze voetbalde zelf nog en haar vader Patrick is hier trainer bij Boezinge. Jessica deed LO en Lies, Simon en ikzelf Ortho opvoeder-begeleider dus we weten waarmee we bezig zijn. Specifieke trainingen zoeken we via internet vooral bij Nederlandse clubs. Ik werk al, mijn voorbereiding voor de trainingen maak ik grotendeels tijdens de vakanties en een half uur voor iedere training zijn we present om alles nog eens te bekijken.”

Simon Bruynsteen en Lies Demeulenaere nemen op de zaterdagtraining van 9 tot 10 uur de helft van de groep van 24 voor hun rekening en Jessica, Chelsey en Hanne de andere 12 op zondagvoormiddag van 10 tot 11 uur. “De ouders kozen aan het begin van het seizoen welke trainingsdag hen het best uitkomt. We starten iedere training met een opwarming in de vorm van een loopspel, bvb tikkertje om iets simpels te noemen. In de oefeningen daarna komt altijd balgewenning aan bod. Op het einde van het seizoen kunnen de kinderen passen met binnenkant voet, bal stilleggen met de voet op de bal, mooi trappen op doel, lopen en dribbelen met de bal. Natuurlijk niet op het niveau van een zesjarige, maar ze kunnen het. We leren hen daarnaast samen spelen, verliezen en winnen. We leren beter bewegen aan en ontwikkelen dat en we leren respect aan voor medespelers, trainers én materiaal. Alles word aangeleerd op speelse wijze en we sluiten de training af met een rustig spel zoals het cirkelspel. We trainen nu nog altijd buiten omdat het nog te doen is, als het iets kouder is zoals vorig weekend stoppen we wat eerder. Een winterstop houden we niet, maar er is geen training tijdens de kerstvakantie. En in januari trainen we binnen in een zaal, zolang het nodig is.”

Op de foto v.l.n.r.: Lies Demeulenaere, Chelsey Polley, Hanne Demeulenaere, Jessica Beddeleem. (Simon Bruynsteen ontbreekt).

FB.

Begeleiders kaboutervoetbal.

17/12/2014 - Doelman Ricky Begeyn : “Verwacht van mij geen mirakels, maar ons best zullen we zeker doen...“

Ondanks twee strafschoppen en een dubbele voorsprong kwam Sassport Boezinge tegen SK Eernegem niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De 38-jarige doelman Ricky Begeyn, in het verleden actief onder de lat bij onder meer Cercle Brugge, stond voor het eerst in het doel bij Boezinge.

Ricky Begeyn werd binnengehaald omdat Sassport Boezinge na het definitief uitvallen van Sven Van Ryckeghem met Kenny Vandermeulen (19) maar over één competente doelman meer beschikte. Begeyn stond onder de lat bij Club Brugge, KRC Gent-Zeehaven, Cercle Brugge, KSV Roeselare, Dender, KV Oostende, Verbroedering Meldert, KSK Maldegem, Sint-Laureins, SVV Damme en in 2012 laatst bij SC Beernem waar hij na enkele maanden opstapte omdat hij ‘niet elke week een pandoering wilde krijgen’ zo liet hij toen optekenen ?

“Dat was eigenlijk eerlijk gezegd meer omdat derde provinciale niet echt mijn ding was. Het is een verkeerde beslissing geweest om daar te gaan spelen en ik ben toen maar gestopt. Ik speelde nu enkel nog in het bedrijfsvoetbal bij SK Koude Keuken in Brugge….tot Boezinge mij contacteerde. Kevin van Engelandt, die ik ken van bij KSV Roeselare, belde Kristof Arys, met wie ik 15 jaar samen voetbalde en die een vriend gebleven is, om mijn nummer en ik werd gecontacteerd door Kevin en Jacob Crombez. Boezinge staat dan wel laatste oké, maar het is vierde nationale en ik heb altijd willen eindigen op dat niveau. En de goesting is er nog, anders zou ik geen 82 km heen en 82 km terug van Zeebrugge rijden, drie keer per week. Ik wil Boezinge uit nood helpen, en als ze willen misschien volgend seizoen blijven, ook in eerste provinciale als dat zo uitdraait. Ik heb hen wel direct erbij gezegd dat ze niet meteen mirakels moeten verwachten van mij, ik ben 38 jaar en trainde een paar jaar niet meer. Dat zag je trouwens zondag tegen Eernegem, de présence en coaching is er maar, mét training pak je die laatste goal. ”

Boezinge kwam na 20 minuten op voorspong via een corner van Rodriguez, binnengekopt door Vatcheivili. Eernegem, op zoek naar de gelijkmaker, miste scherpte of kwam Begeyn tegen. Na een fout in de 16 door bezoeker Vanhegen op Boezinges bedrijvigste man, Rodriguez, schoot Hans Hoornaert van op de stip de 2-0 voor Boezinge over. Enkele minuten later schoot Vandekerkhove, alleen voor doel, overhoeks Eernegem gelijk. Drie minuten later werd Vatcheivili foutief afgestopt in de 16, 'Chicco' zelf zette de strafschop om. Eernegem voerde de druk op. De vingertoppen van Begeyn en de paal hielden de 2-1 van Boezinge recht tot tien minuten voor tijd Rommelaere de 2-2 van ver binnenschoot.

“Ik ken veel spelers van SK Eernegem van bij KV Oostende en zij begrijpen ook niet wat Boezinge, zoals ze zondag speelden, daar op die laatste plaats staat te doen. Cruciaal was die gemiste penalty : is het daar 2-0 dan zie ik Eernegem nooit meer terugkomen. Boezinge speelde heel wat beter dan tegen Westhoek vorige week toen ik op de bank voor het eerst de ploeg bezig zag. Ik dacht ‘wat is me dat hier’, maar men zei me dat ik me daar niet blind op mocht staren. Als we spelen zoals tegen Eernegem zullen we zeker nog matchen winnen en dat zal moeten want één punt is niet genoeg. En niet alleen tegen rechtstreekse concurrenten, maar ook eens tegen ploegen waartegen niemand het verwacht. De realiteit is wel dat het behoud heel moeilijk wordt maar niet onmogelijk, de komende matchen zullen cruciaal zijn al zeg ik nogmaals dat men van mij geen mirakels mag verwachten, maar we zullen ons best doen.

Kevin Van Engelandt en assistent trainer Jacob Crombez zaten één schorsingsdag uit. Zondag zijn Joey Vanhoecke en Brecht Verstraete geschorst.

FB.

doelman Ricky Begeyn.

07/12/2014 - Doelman Ricky Begeyn

Bij Sassport Boezinge zat zondag tegen KVK Westhoek nieuwkomer doelman Ricky Begeyn (38) op de bank. Boezinge was al tijdje op zoek naar een extra doelman. Na het wegvallen van eerste doelman Sven Van Ryckeghem (rugproblemen) half oktober was de jonge Kenny Vandermeulen (19) de enige overgebleven competente doelman.

“Er boden zich nog andere keepers aan, maar Begeyn was één van de enige die speelgerechtigd is in een eerste ploeg. Het is een oude ervaren keeper, totaal vrij en dus meteen beschikbaar. En voor ons drong de tijd aangezien Kenny zondag tegen Eernegem geschorst is en we geen andere doelman meer hadden. Vorige donderdag was Begeyn hier voor het eerst op training, een paar dagen later was hij aangesloten.”, aldus secretaris Guido Van Engelandt. De 38-jarige Begeyn (Zeebrugge) begon zijn keeperscarrière bij Club Brugge, maar kon daar niet doorbreken. In 1997 verhuisde hij naar derdeklasser KRC Gent-Zeehaven, een jaar later naar Cercle Brugge, na twee jaar in 2000 naar KSV Roeselare, om twee jaar later terug te keren naar Cercle Brugge waarmee hij naar eerste klasse promoveerde. Na een uitleenbeurt aan Dender verliet hij in 2006 Cercle voor KV Oostende en speelde later nog voor Verbroedering Meldert, KSK Maldegem, Sint-Laureins, SVV Damme en in 2012 SC Beernem, nu in het bedrijfsvoetbal bij SK Koude Keuken in Brugge.

FB.

22/11/2014 - Olivier Van Eecke, U17 bij Sassport

Olivier Van Eecke uit Ieper is bezig aan zijn eerste seizoen bij Sassport Boezinge. Met de U17 staan ze momenteel op de tweede plaats.

Olivier Van Eecke (15) kwam over van KVK Westhoek. “Ik begon als 5-jarige en doorliep alle jeugdreeksen bij VK Ieper. Ik speelde altijd bij de Nationale. Tot vorig jaar, toen de selectie voor Nationale gedaan werd ik op reis was en uit de boot viel. Er waren veel spelers bijgekomen van BS Poperinge, ik kreeg geen kans meer en moest bij de Bijzondere spelen. Mijn beste maat Luca Vanslembrouck speelde ook al bij Sassport Boezinge en ik maakte ook de overstap. Ik heb het me nog geen moment beklaagd. Het is hier supergeestig en het is mijn tofste voetbalseizoen ooit met allemaal toffe gasten, we zijn een superbende. En er is nog een andere maat overgekomen van Westhoek zonder dat ik dat vooraf wist.“

Olivier speelt bij de U17 op de zes in het middenveld. “Bij Westhoek speelde ik éeacute;n seizoen als centrale verdediger, maar dat was niet echt mijn ding, ik ga mee naar voor om actie te maken en combineer liever de twee : aanvallen en verdedigen. We wonnen zaterdag tegen Westhoek met 3-2 en staan op de tweede plaats. We zitten Wervik op de hielen en willen kampioen spelen, de ambitie is er en ook onze trainer Steven Rambour is ambitieus. Hij is goed maar wel streng, maar ik heb liever dat hij streng is en dat we bijleren, dan dat het een spelletje wordt.”

FB.

Olivier Van Eecke.

22/11/2014 - Kenny Vandermeulen : “Pech blijft ons achtervolgen maar we geloven er nog altijd in...”

Pech blijft Boezinge achtervolgen. In een bewogen derby tegen SCT Menen werd Jonas Van Exem al na 5 minuten afgevoerd met een hersenschudding en na een uur kreeg doelman Kenny Vandermeulen betwistbaar rood, waardoor veldspeler Joey Van Hoecke onder de lat moest plaatsnemen. Uiteindelijk verloor Boezinge voor de zesde keer dit seizoen nipt met 1-2 cijfers.

En opnieuw zat er meer in, maar werd het tegen de buren uit Menen weer net niet. En opnieuw kreeg oranje-zwart met pech af te rekenen. Jonas Van Exem werd vroeg in de match, na een kopduel, afgevoerd naar het ziekenhuis met een hersenschudding, doelman Kenny Vandermeulen kreeg iets na het uur rood. Na het wegvallen van eerste doelman Sven Van Ryckeghem (rugletsel) is de jonge Vandermeulen, oorspronkelijk tweede man, nog de enige competente doelman, waardoor verdediger Joey Van Hoecke het Sassportdoel moest verdedigen.

“SCT Menen kwam gelukkig niet meer tot scoren en wij bleven zelfs ook met tien de betere, al koop je daar natuurlijk niets mee”, zucht doelman Kenny Vandermeulen die zijn uitsluiting onterecht vond. “We waren in de tweede helft de betere ploeg en hadden net de aansluitingstreffer gescoord. Een minuut later kwam ik uit voor een redding met de voet en op de beelden van Focus-WTV is goed te zien dat ik niet in de fout ging. Het was een gewone blokkage, waarbij we beiden op de bal gingen en de bezoekende spits viel of zich liet vallen. De ref floot strafschop, maar kwam daarop, na raadpleging van de lijnrechter, terug en gaf vrije trap, het gebeurde trouwens buiten de zestien. En in eerste instantie trok de ref rood voor de spits die neerging, maar trok dat weer in waarna ik rood kreeg. Niemand kon zijn redenering volgen, maar de scheids beslist. Natuurlijk baalde ik, omdat het onterecht was. Ik hoop dat het enkel bij uitsluiting blijft, we zoeken nog altijd een tweede competente doelman en een schorsing kunnen nu we missen als kiespijn. We hadden al pech bij het begin van de match toen verdediger Van Exem, die de laatste weken goed bezig is, na een kopduel uitviel met een hersenschudding. Tegenslag blijft ons achtervolgen, gelukkig blijven we er allemaal nog altijd in geloven en ervoor gaan.”

Bonte en Hillewaere zitten hun laatste schorsingsdag uit. Van Engelandt is nog geblesseerd. Broccolicchi, die vorige vrijdag speelde bij de beloften, gaf afgelopen week te kennen dat hij afhaakt.

FB.

doelman Kenny Vandermeulen.

15/11/2014 - Joey Van Hoecke : “Weinig verschil tussen eerste en laatste in klassement...”

Koploper SK Sint-Niklaas kreeg de nipte overwinning tegen Sassport Boezinge niet cadeau. Boezinge kwam na de rust zelfs op voorsprong. Zaterdagavond ontvangt Sassport de buren van SCT Menen.

Boezinge hield de eerste helft goed stand tegen leider SK Sint-Niklaas, dat iets voor het half uur scoorde, na een fout op Sassportdoelman Vandermeulen, waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd. Sassport kwam na de rust zelfs op voorsprong toen "Chicco" een corner van Gonzalo binnenkopte, waarna de thuisploeg meteen twee wissels doorvoerde die rendeerden. Vier minuten later stond het weer gelijk en nog eens zeven minuten later was het 2-1.

“Er zat meer in,” zegt verdediger Joey Vanhoecke, “de eerste speelde tegen de laatste, maar daar was weinig van te merken. Enkele goeie aanvallers bij hen maakten het verschil. De eerste helft gaven we niet veel weg. Begin tweede helft kwamen we op voorsprong, maar lang konden we daar niet van profiteren. Hun twee invallers, die daarna meteen inkwamen, komen van Beerschot (Laerenbegrh) en Lokeren (Mbayo), en hun 10 (Laref) goed voor de assist en de 2-1 is één van de beste spelers van 4de nationale : kwaliteit heeft ons de das omgedaan, al waren wij wel fysisch sterker. Als we zaterdagavond zo spelen tegen SCT Menen dan zit er voor ons wat in. Alleen, we moeten bijkomend nog enkele spelers missen door schorsing en we zaten al zo krap. Cedric Devloo komt hopelijk terug uit blessure. Maar Menen ligt ons en we moeten gewoon iets kunnen rapen.”

Breleur is opnieuw weg op Interland met Frans-Guyana (Finale Caribbean Cup in Jamaica tot 18 november). Hillewaere en Bonte zijn twee speeldagen rood geschorst. Broccolicchi is al enkele weken ziek. Van Engelandt (gebroken ribben en voetletsel) is begonnen met individuele training.

FB.

Joey Van Hoecke.

© Sassport Boezinge 2005-2020